Dua posen dan manfaatnya

Monday, October 22, 2012


Assalamualaikum everyone,

Awal2 pagi lagi dah terima berita gembira pasai kenaikan dua posen..naper gembira plak yer? Biasanya kalu harga barang naik memang sumer orang merungut dan marah kan, tapi kali ni lain tau. Akak pun suka dengan kenaikan harga  dua posen ni. Nak tahu per citer ye? Jom jom akak citer...



Haaaaa...dah baca artikel kat atas?Pada yang suka membebaskan gas karbon monoksida a.k.a asap beracun tu diharap cepat2la berubah ke arah kebaikan. Korang tahu kan asap rokok tu boleh membunuh orang walaupun dia tidak merokok. Dan merokok ini juga punca kanser yang kebanyakkannya menyerang kaum wanita di negara ini. Majlis Fatwa Kebangsaan juga telah mengeluarkan fatwa mengatakan merokok itu HARAM (klik SINI)! So, jangan buat tak tahu atau kata "eh, saya tak tahu plak merokok itu tak boleh."...haaa memang nak kene ketuk paler hehe. Kat SINI ader info pasai kandungan asap rokok. So, please jagalah anugerah Allah yang tidak ternilai ini iaitu nyawa kita dan janganlah kita menjadi pembunuh kepada orang lain terutama orang yang kita sayang..take care ok (^_^).




P/S: Merokok itu membahayakan nyawa..hargailah nyawa anda.

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM