Lelaki & Tandas: Selamat Hari Sedunia!

Monday, November 19, 2012


Morning glory everyoneeeee!~
Sejuk kan pagi ni? Gelap gulita langit hujan turun mencurah2..
Tahu tak hari ni hari aper?
Of course la hari Isnin sayanggggg...Monday Bluesssssss heeeee(^_^)
Tapi hari ni special skek..1 hari 2 sambutan sedunia.
Haaaaaaa, kali ni bobois jangan marah kalu akak kata lelaki dan tandas memey takboleh dipisahkan!~
wehehehehehe~
Setuju tak? Betul laaaa, lelaki & tandas memey tak boleh dipisahkan....
Sebab sambutan Hari Lelaki Sedunia & Hari Tandas Sedunia jatuh pada hari yang sama...
iaitu HARI INI!~
wehehehehe*gelak lagi*
Tu nak kira sadis ker? kejam ker?
Okla tuuuu, berkongsi sambutan dalam 1 hari.(^_^)

Hari Lelaki Sedunia


  • Objektif diwujudkan adalah  memberi fokus kepada kesihatan lelaki (kanak2 & lelaki dewasa), memberikan hak kesaksamaan & menjadikan mereka sebagai 'role model' positif.
  • Sambutan yang meraikan kejayaan & pencapaian kaum lelaki sebagai individu, terhadap keluarga, komuniti dan profesional.
  • Disambut di lebih 60 buah negara pada 19 November setiap tahun dengan pelbagai acara & aktiviti berkaitan dijalankan.
  • Boleh melawat laman web http://www.internationalmensday.com/ untuk info lanjut.



Hari Tandas Sedunia

  • Dilancarkan pada 19 November 2001, disambut di lebih 19 buah negara dan lebih 51 pelbagai acara & aktiviti berkaitan kebersihan tandas dan penggunaan yang betul dibuat.
  • Diperkenalkan untuk memberi kesedaran mengenai lebih 2.6 billion orang yang masih belum menikmati kemudahan asnitasi yang bersih & teratur. Hari Tandas Sedunia juga menekankan kepentingan sanitasi yang bersih dan kesan yang besar kepada psikologi, kesihatan & emosi yang diakibatkan oleh pengurusan sanitasi yang tidak betul. 
  • Boleh melawat laman web http://worldtoilet.org/wto/ untuk info lebih lanjut.


You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM