10 Basikal Terunik.

Tuesday, December 11, 2012


Hooooo, sape suker nek beskal? Teringat lagi akak waktu kecik2 dulu, masa tu men beskal tu dah kira paling best dah la. Masa tu pulak beskal paling mewah dan mahal adalah jenama BMX, memey digemari ramai la budak-budak masa tu. Tapi, tak sumer orang boleh beli sebab beskal tu mahal.

Tapi, zaman la ni sumer orang mampu beli beskal ye dak? Hatta, budak 6 tahun yang tak sampai kaki tu pun boleh bawak motor lagi..perrghhh! hang teraaaaa noooo hehehehe.~ Tapi, masih tak leh celen kehebatan berbasikal, sebab basikal adalah yang mula2 diperkenalkan pada kurun ke-19 ini memey sesuai digunakan sepanjang zaman.

Basikal ternyata mempunyai keunikannya tersendiri, boleh digunakan sebagai pengangkutan, bersukan dan rekreasi, maka tak hairanlah bilangannya 2 kali ganda dari pengangkutan awam lain! Bagi penggemar beskal, mereka mempunyai idea tersendiri untuk menjadikan beskal suatu seni dan kraf yang unik. Jom kiter terjah!~


Basikal Pokok- Ader bran nak nek?hehehe

Basikal Fuzzy- confirm badan korang miang kalu naik beskal ni heeee~

Basikal Bumper- aiyakkkk!~
Basikal Unta-hahaha, ni kalu unta betul tengok pun semput nafas dia!

Basikal Flamingo-ni over sangat ni!~

Basikal Tinggi - mak aiii, ni boleh 2 in 1
beskal dan tangga bergerak~
Basikal Mengait-tak sanggup nak pakai hehehe~but pretty!
Basikal Mid-Deck - boleh letak luggage lagi you!~
Basikal Keluarga - haaa, yang ni sesuai tuk akak tak?hehehe
Basikal Lukisan - hahah, yang ni sah2 la tkleh ditunggang~


You Might Also Like

3 pengomen comel

  1. nice entri ...

    done follow ur blog [ 216 ]

    btw t ada masa follow back yaaa ... tQ :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM