5 Ciptaan Manusia Yang Pelik Tapi Hebat

Sunday, December 16, 2012


Pelik tapi hebat, guaner tu? Tak tahulah...sebab kat Malaysia belum ader lagi ciptaan seumpama itu. Tapi, di tempat lain kiter boleh tengok ciptaan yang pelik dicipta manusia. Sesungguhnya Allah telah mengurniakan suatu nikmat yang tiada pada makhluk lain selain manusia, iaitu akal dan kebolehan mencipta! Jom kiter terjah 5 ciptaan manusia yang dikatakan pelik~

1. 

THE MILLAU VIADUCT- jambatan yang tertinggi di dunia;
menghubungkan antara Perancis dan Barcelona.


2.
Tempat parking konsep baru di Jerman

3.

Halte bus berhawa dingin pertama di dunia, di Dubai.

4.

Lif terlaju di dunia,di bangunan di Taipei 101 tingkat. Lifnya
boleh naik dari tingkat 5 menuju tingkat 89 dalam masa 39 saat.

5.
Restoran bawah laut yang boleh dilihat dari dalam , dibuka di
New Zealand.


P/S: Walaupun ciptaan manusia hebat , namun mana dapat menandingi ciptaan Pencipta kepada semua makhluk. Nak tengok hebat ke tidak...tengoklah pada diri anda. Itulah tanda Allah Maha Hebat!Allahuakbar~



You Might Also Like

2 pengomen comel

  1. Hebatnya manusia dpt mencipta pelbagai benda yang tidak terjangkau dek fikiran namun betapa hebatnya Allah kerana dapat mencipta manusia itu sendiri.. Allahuakhbar

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM