Tuesday, December 18, 2012

# Something in my head

Aku Tak Nak Transfer....Tulunnnnnn!~


Afternoon everybody!~ Urghhh biasa kalu dengar nak kene transfer, memang akak akan melompat hoorayyyyyy!! Tambah-tambah kalu dapat balik kampung sendiri kan. Tapi, kali ni akak memey tak mo transfer la..hadoowww!

Alkisahnyer, tengahari tadi waktu nak balik dari beli makanan, akak terserempak plak ngan pegawai yang pernah bekerja ngan akak masa kat Kuantan dulu. "Eh, anim bukan dapat Melaka ker?", tanya pegawai tu.
*aku dalam kebingungan dan terkebil2*..."Huh, maner plak Pn. Nana, saya kat Climate dah la", jawab aku yang masih lagi dalam kepingaan.

"Akak dengar anim mintak Melaka dulu kan? Diaorg kata anim dapat balik Melaka," katanya lagi. Aku lagi bengong, menjawab," Hah...maner plak Pn. Nana, kan diaorg reject permohonan saya, tu yang saya dapat Climate tu. Maner ader saya buat permohonan baru?", ah sudohhh! Takkan betul kot aku dapat transfer???

Hmmm,akak cakap dalam hati...takpelah, abaikan jer. Masa tu akak ok lagi, masih boleh makan dengan berseleranya*rugila plak kalu tak makan kan, nasi putih+sambal udang petai+sambal kentang+telur burung puyuh+sayur kobis+ayaq teh ais+donut coklat 2 keping*. Perrghhh! hamik ko selera GAJAH tul akak ni kan wahahahaha~Takper, sumer habis licin akak bedal, rezeki dapat bonus arini kan ahakzzz~

Pahtu tadi, waktu nak gi tingkat 6, terjumpa plak ngan sorang lagi rakan sekerja(sama gred), dia pun kabo bende yang sama gak, "akak dengaq anim dapat tukaq Melaka", adessss, ni kalu dah 2 orang cakap bende yang sama ni, memey nak jadik betul la ni. Akak pun jawab," Hishhh, maner plak kak, tu yang lama dulu..takkan la dapat kot. Jangan buat pasai aihhh", jawab akak.

"Napa, anim taknak ka?", dia tanya lagi. "Tak mo la saya kak, saya dah 'bahagia' kat Climate la ni, lagipun saya dah bayaq duit sekolah anak..habislah duit saya 'burn' gitu jer..RM1000+ tuuuuuu", akak dah mula gelisah dah ni!Akak menambah lagi," Camner saya nak buat ni kak, kalu betoi saya kene transfer, habisla saya...diaorg pun tak kabo kat saya awai2 kalu tak boleh saya buat persiapan," akak mula merungut. "Kalu dulu memey la saya nak, sebab masa tu memey ader problem pasai anak2 ni, tapi la ni ok dah settle dah..", yakin bebenor akak cakap macam tu.

So, biler sampai kat meja akak balik, hati dah tak tenang ni mula la nak meracau tak tentu pasai huhu. Terus akak refer 'masalah' ni pada senior akak, dan nasihatkan akak tepon sendiri tanya pada orang HR (Sumber Manusia). Risik punyer risik, ghuper2nyer memey betoi la nama akak ada dalam list transfer tu, disebabkan permohonan lama akak dulu. Akak ingatkan surat akak tu dah 'mati' biler akak transfer Climate ni, ghupernye idokkkkkk~

Mujuq la akak sempat cakap ngan orang HR tu, "Kalu ikutkan dari senarai ni, memang nama anim ada la untuk masuk Melaka," kata orang HR tu. Lalu, akak pun cepat2 caras," Encik, saya taknak balik Melaka sebab saya baru masuk Climate ni cik, lagipun saya dah bayar duit sekolah anak saya,". Terkejut beruk orang HR tu hehehehe," Hah???Taknak pulak?Oklah, so confirm la ni yer saya kuarkan nama awak yer. Surat tu terbatal la yer," Fuhhhhh! lega sehhhhhhhhhhhhhhh~

Memey dap dup dap dup jantung ni sebelum call dia tadi. Mujuq tak kuar surat transfer lagi, kalu tak....SAYONARAAAAAAAA!Sampai sini je la...lenguh taip laju semacam ni hahahaha~


2 comments:

  1. hehe..action yg sgt lucu smpai org tu terkejut beruk hehe

    ReplyDelete
  2. Dia terkejut beruk je dik, akak terkejut biawak dibuatnyer haha

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Follow Us @soratemplates