Sunday, December 09, 2012

# Family Time # Selangor

Family Day di Denai Alam Resort Club (DARC)


Assalamualaikum!

Night Shine everyoneeeeee!~ Okla tu, Malaysia seri ngan Thailand hehe. Fuh! memey penat akak sepanjang ari ni . Biasa lepas subuh akak dah hadap pc update blog, tu pasai arini rasa lain macam jer biler tak hadap blog heeeee!~ So, sebenaqnya arini ader special event yang diajurkan oleh TUDM Subang, iaitu 'Family Day'.


Seperti yang korang baca di title atas tu, di sanalah destinasi kami pagi tadi sekeluarga untuk memeriahkan sambutan Family Day peringkat Bahagian Teknologi Maklumat & Komunikasi (BTMK). Perrghhhh, semasa journey kami ke sana, memey mata akak rambang la tengok rumah2 mewah di lereng2 bukit dik nonnnn!~Dah la cantik, besar plak tu!Tapi sayang la dik nonnnn..rumah cantik besar mewah tapi dekat sangat ngan pencawang letrik...huhu.



Aperpun, dalam pukui 9 jugak kami sampai. Dah register dan amik no.bertuah, acara pun bermula dengan mini games tuk kanak2. My Pearl yang sulung tu memey excited kalu pasai game2 ni, dalam 3 acara untuk kanak2 umur 6 tahun kebawah, iaitu Music Chair, Pancing Botol dan Rebut Gula-gula.. yang rebut gula-gula tu la dia menang banyak....menang banyak gula-gula pasai rebut jer!Wahahahahaha *jahat ibu ketawa kat anak*. "Takpe lar nakkkk, ni baru 1st time join game macam ni, kiter ader next time wokeh, so enjoy jer la" *ayat motivasiku pada Hazwani*



Pancing botol
Music Chair
Rebut gula-gula

Ader juga game tuk mak2 budak dan bapak2 budak, juga seperti 3 game di atas tu, masyaAllah....dah takder guper mak budak bapak budak dah diaorg ni wahahahahaha!~Memey sempoi habisss.....


Tak lupa juga acara yang budak2 memey suker la..bergambar bersama maskot superhero, Ultraman, Ben10 & Spiderman..3 superhero ni kecik molek jer hehehe. Tapi, ader gak yang takut ngan maskot2 ni..nak tahu saper??bawah sini


v
v
v
v
v

Takut bebenor dia ngan ultraman
kepala jerung tu!~
Ultraman kepala jerung, spiderman itam dan ben10
dok menari chicken dance
Peace to our comei superheros hehehe
Dah habis mentekedarah segala jenis makanan yang ada di situ, dan acara pun nak habis, so kitaorg pun bagi option pada my Pearls, nak naik kuda atau mandi pool? And diaorg pilih......





So, itulah aktiviti kitaorg arini. Penat tapi enjoy, especially part dapat hamper & mandi pool tu kan hehehe. Kalu korang nak tengok muker gediks kami..sila scroll bawah (^_^)

v
v
v
v
v





P/S: Cer tengok Mira senyum, tak tau naper dia senyum gitu. Mungkin dah jadik trademark dia kot hehehe.


2 comments:

  1. best kan sesekali join aktiviti macam ni..^_^

    ReplyDelete
  2. @Cikgu Ma

    memey best cikgu..terutama anak2 la syok dapat macam2 hadiah. Next week ader satu lagi family day event... :>

    ReplyDelete

Apa kata korang?