Hijab Is My Personality

Thursday, December 27, 2012


Apakah yang membentuk personaliti kamu? Pakaianmu, solekanmu, aksesori kawaimu? Sebagai seorang muslimah kita dituntut agar bersederhana dalam menghias diri, sesuai dengan firman Allah yang bermaksud:

"Katakanlah kepada wanita beriman: Hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang biasa kelihatan padanya, dan hendaklah mereka melepaskan kain tudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka..."
                                                                   (Surah An-Nur: Ayat 31)



Hijabers Are Beautiful 
Jepun
China
Britain
Brazil
South Africa
Barbados
Canada
Somalia
Denmark
Belanda
India
Indonesia
Amerika
Rusia
Australia
Malaysia

Firman Allah dalam Surah Al-A'raf:
" Wahai anak-anak Adam!Sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu (bahan-bahan untuk) pakaian menutup aurat kamu, dan pakaian perhiasan; dan pakaian berupa taqa itulah yang sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah tanda-tanda (limpah kurnia) Allah (dan rahmatNya kepada hamba-hambaNya) supaya mereka mengenangnya dan (bersyukur)."
                                                                                       (Surah Al-A'raf: Ayat 26)


P/S: Teringin nak interframe dalam blog sendiri wahahaha, asalkan menutup aurat ye dop?(^_^)

You Might Also Like

5 pengomen comel

  1. @Niena Reen

    hahaha dah nak kembang dah ni, tp akak musykil niena ckp kat budak kecik tu kot :D

    ReplyDelete
  2. cntik kn bile semua umat islam bertudung..^^

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM