Laluan Jejantas Yang Unik Di Shanghai, China

Saturday, December 08, 2012

Fuhhh! terbaeekkkkkk....! China memey boleh wat apa saja. Dari pembuatan makanan, gadget, barangan letrik, sehinggalah ke mercun & bunga api dan banyak lagi la! Tapi, satu yang unik mengenai China ialah laluan jejantasnyer yang unik merupakan satu-satunya yang wujud di dunia!Jom kiter terjah!~


Info ringkas :

  • Jejambat laluan pejalan kaki yang berbentuk bulatan ini telah dibina di kawasan bandar yang padat dengan aktiviti perniagaan , iaitu di Pudong, Shanghai China pada tahun 2010.
  • Ia terletak betul-betul di bulatan utama (roundabout)di Pudong yang merupakan pertembungan antara lima persimpangan.
  • Objektif utamanya adalah untuk mengasingkan aliran trafik dengan pejalan kaki serta mengelakkan kesesakan lalu lintas yang teruk.
  • Jejantas ini mempunyai ukuran lebar 7 meter dan ia juga dilengkapi dengan kemudahan eskalator dan lif.
Jom terjah gambarnya pula!~







Sumber info : billyinfo.blogspot.com


P/S: Kat Malaysia boleh buat macam ni tak?

You Might Also Like

2 pengomen comel

  1. SEMUA BLOGGER DIJEMPUT JOIN "SEGMEN JOM UP FOLLOWER BY BE-LOG MEOW MEW"

    http://nikainaa.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

    ReplyDelete
  2. Wah sangat menarik kot. Kalau la Malaysia boleh buat camtu. Kite dtg nak invite awak join segmen kite. Hope sngt blog awak boleh join. sini> http://nakahime.blogspot.com/2012/12/segmen-cari-follower-by-nakahime.html

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM