Saturday, December 08, 2012

# Made In China

Laluan Jejantas Yang Unik Di Shanghai, China

Fuhhh! terbaeekkkkkk....! China memey boleh wat apa saja. Dari pembuatan makanan, gadget, barangan letrik, sehinggalah ke mercun & bunga api dan banyak lagi la! Tapi, satu yang unik mengenai China ialah laluan jejantasnyer yang unik merupakan satu-satunya yang wujud di dunia!Jom kiter terjah!~


Info ringkas :

  • Jejambat laluan pejalan kaki yang berbentuk bulatan ini telah dibina di kawasan bandar yang padat dengan aktiviti perniagaan , iaitu di Pudong, Shanghai China pada tahun 2010.
  • Ia terletak betul-betul di bulatan utama (roundabout)di Pudong yang merupakan pertembungan antara lima persimpangan.
  • Objektif utamanya adalah untuk mengasingkan aliran trafik dengan pejalan kaki serta mengelakkan kesesakan lalu lintas yang teruk.
  • Jejantas ini mempunyai ukuran lebar 7 meter dan ia juga dilengkapi dengan kemudahan eskalator dan lif.
Jom terjah gambarnya pula!~







Sumber info : billyinfo.blogspot.com


P/S: Kat Malaysia boleh buat macam ni tak?

2 comments:

  1. SEMUA BLOGGER DIJEMPUT JOIN "SEGMEN JOM UP FOLLOWER BY BE-LOG MEOW MEW"

    http://nikainaa.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

    ReplyDelete
  2. Wah sangat menarik kot. Kalau la Malaysia boleh buat camtu. Kite dtg nak invite awak join segmen kite. Hope sngt blog awak boleh join. sini> http://nakahime.blogspot.com/2012/12/segmen-cari-follower-by-nakahime.html

    ReplyDelete

Apa kata korang?