Pengambilan Penjawat Dijangka Kurang Tahun Depan: SPA

Saturday, December 08, 2012
PUTRAJAYA: Pengambilan penjawat awam dijangka akan berkurangan tahun depan berikutan perlaksanaan opsyen pelanjutan umur persaraan daripada 58 tahun kepada 60 tahun, kata pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), Tan Sri Mahmood Adam hari ini.

Secara purata, beliau berkata, SPA menerima hampir 1.2.juta permohonan kerja setiap tahun dan kira-kira 40,000 calon diambil untuk berkhidmat dalam sektor awam.

Hurrmmmm, peluang nak mintak keje kerajaan pas ni mungkin agak terbatas terutama bagi graduan-graduan yang berlambak kat luar sana tu. Nak gi swasta banyak plak syarat2nya, terutama kene fasih berbahasa Inggeris dan mandarin, guaner tu??


You Might Also Like

2 pengomen comel

 1. makin payah nak dapat keje zaman skang nih..

  baik gomen baik swasta..

  :)

  ReplyDelete
 2. maap lambat skit ye kak:)

  huhu..harap akak suka..:)
  http://1.bp.blogspot.com/-sd9VakELfb4/UMNQ9JinEtI/AAAAAAAAFiE/-zX8LfhcHQc/s1600/h.png

  (cusor)

  http://3.bp.blogspot.com/-_p5ib6dSXxY/UMNQ-pIWOXI/AAAAAAAAFiM/rmyBrfADzOw/s1600/hanim.png


  (header)

  ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM