ruangiklan
ruangiklan

Saturday, October 20, 2012

Sabtu, Bola dan Kerja Rumah.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum everyone,

Dimulakan dengan pagi Sabtu yang dingin dan hujan renyai2, tak banyak aktiviti luar kami ari ni..in fact, memang tak kuar langsung pun hehehe sebab cuaca tak menentu sepanjang hari. So, hari ni byk aktiviti mengemas baju dan rumah yang dah macam tongkang pecah la. My Pearls bangun pagi dah mintak makan, so siap masak nasi dan bagi makan akak teruskan dengan menyidai baju walaupun, awan berarak mendung jer arini..at least, kering jugak la sikit2 kan.


Malam ni akak tahu dah akak tak dapat mandat nak pegang remote tu sebab malam bola kan, so encik suami dah 'booking' awal2 la..ATM vs Kelantan plak tu.Tengok result pun jadi la. Akak lemah tul kalu bola ni, dari melangut depan tv baik akak gosok baju keje dan baju sekolah anak....DAH SIAP!~ Sempat lagi la nyapu sikit2 dan mencantikkan aper yang patut. Pastu akak ngajar My Pearl tulis ayat dan subjek matematik, sampai lenguh2 pinggang..katanya. Tapi kalu tengok kartun kat laptop berjam2 tahan plak pinggang tu yer hmmm~ 


P/S: Tahniah Kelantan menewaskan ATM, 3-2. Encik suami pasrah je la yer huhu~ 

Thursday, October 18, 2012

Birthday present pun boleh, nak suka2 pun boleh.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum everyone,

Di kala duk 'monitor' anak buat projek keluarga ni sempat lagi la akak mencoret kejadian hari ini. Nak dijadikan cerita kelmarin kat opis sedang duk wat keje tetiba riuh kat belakang sana *ceruk meja orang*, kiter pun gi meng'check'la...ghuper2nyer ada officer baru beli permainan baru yang boleh terbang2 guna remote control huhu. Perrghhh, 1st time tengok pun dah terpikat, cute cumils jer so i thought since birthday encik suami 11hb aritu dia masih kekurangan hadiah wahahahaha~ sesuai jugak kan kalu benda boleh terbang ni dijadikan hadiah special untuk meraikan perubahan 2 siri kepada 3 siri wehehehe~So, citer pasai harga plak ingatkan dah cecah ratus ritas atau ribu riban dah...ghuper2nyer rm37 henggetttt jer!~ Mak ai, ini tak boleh jadi man ini kene rembat man...so akak pun rembat la dikkkk..........2 bijik sekali!~wahahaha.







Comels kan kan kan??tak sabar nak terbangkan tapi sayang la pulak nak terbangkan hehehe rasa macam nak letak dalam almari jer plak buat hiasan. Tapi aperpun terpulang pada birthday boy yang decide hehehe....(^_^).

Kat mana lagi yang selamat??

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum everyone,







Tersentak biler baca berita pagi2 ni, macam2 citer tragis dan mengerikan berlaku di luar sana setiap hari. Yang kita baca ni hanya sekadar 
       sinopsis pendek sebuah peristiwa yang telah berlaku. Bagi yang 
   pernah melalui saat2 cemas disamun, dirogol, diculik dan 
             didera mesti tertanya2, "selamatkah aku di sini?". Semudah itukah 
             mengacukan pisau atau parang pada mangsa dan mengugut mereka tanpa memikirkan kesannya nanti? Akak bukan bermaksud nak jadi penganalisis jenayah tetapi kan sebagai rakyat marhaen dan juga manusia yang  berakal dan berhati perut, wajib juga kita bermuhasabah diri sejenak tentang perkara ini. Aperpun, akak doakan kita semua sentiasa
         mendapat perlindungan dariNya setiap waktu, terutama sudah 
 ramai anak remaja dan belia yang keluar bekerja sekarang ini. 
 Sedangkan warga emas pun disamunnya kan so, kalu korang jalan kat tempat yang open please be careful dan sentiasa awasi setiap 
             perubahan yang berlaku di sekeliling korang terutama yang suka jalan sorang2 tu kan..dikkk kalu dulu zaman tahun 90-an kalu kuar 
                      sorang2 insyaAllah selamat baliknya, *saper setuju angguk laju2!*. Tapi la ni bayi yang didukung pun boleh hilang depan mata. 
                              So, berhati2 lah selalu yer dan yang ini sangat penting dan kritikal...tolong baca doa sebelum kuar rumah dan dalam perjalanan tak lupa juga pemakaian perlu sopan dan tidak terkeluar dari batas2 syarak dan kewarasan kaum lelaki di sekeliling korang (^_^).


P/S: Ader orang bawa pepper spray, ader jugak yang bawa gunting kecik atau pisau dalam beg. Akak hanya bawa doa setiap hari minta dijauhkan dari mangsa seterusnya....

Wednesday, October 17, 2012

Blogging...kini obsesiku

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum everyone,

Pernah korang merasa obses terhadap sesuatu? Apa itu obses? Apa punca obsesi itu? Hish, macam soalan SPM plak hehe. Obses ini kalu dalam bahasa kamusnya bermaksud terlalu meminati sesuatu hingga sanggup melakukan apa saja demi benda tu. Obses ini boleh jadi negatif atau positif bergantung pada tahap sejauh mana ke'obsesi'an *ader ker perkataan macam tu?* kita terhadap sesuatu perkara serta bagaimana kita meng'handle' obsesi itu *fuh, ayat power la sangaaaaattttttt*






Obsesi ni lumrah manusia, setiap orang mempunyai 'kegilaan' terhadap sesuatu barang atau perkara. Macam orang perempuan sangat tergila2kan kecantikan sepatu atau kasut tambah2 lagi kalu nak 'sale' tu kan...habis sumer poket diseluk, poket suami, poket abah, poket akak *hehehe bunyi mcm aku jer tu*.Siap malam tu boleh mimpi kasut plak kan huhu.







So, begitu juga dengan blogging ni, kalu akak tak jenguk 'diary' ni memang tak keruan hidup akak Setiap hari jari jemari akak tak sabar nak tekan keyboard pc ni dan meluahkan segala isi buku yang terpendam dan bermain di fikiran ini. Ada jer bende nak di'share' bersama walaupun akak tak mengharap sebarang komen... yang pasti akak akan berasa puas kalu isi hati dapat diluahkan melalui blog ini. Sampai bila akak akan obses dengan blogging?...entah la, bak kata incik suami dia selalu kata, "ha, nak sangat roti tu makanla sampai muntah"..so selagi akak tak muntah selagi tu akan sentiasa ber'blogging' hehehe. Plus, kat sini takleh masuk FB kan so blogging is the best for me (^_^). Adios everyone, wassalam.


Sunday, October 14, 2012

Sunday, A Girl and Not-So-Mohawk Style.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum everyone,

So, this morning out of any possible reason she wanted a mohawk style. "Mommy...i want hair like Naufal's"(which I guess he had a mohawk). So, I was like..."whaaaaaatttt????"..but anyway she won because of her persuasive and cute little face. So, here we go.....
                                                                           .
                                                                           .
                                                                           .
                                                                           .

A girl with panda eyes and fierce-looking face
 with no smile at all...she knows how to BE the style wahaha~


Im not sure whether we managed to get the mohawk style but I hope her father won't notice we took his hair gel for this purpose wahahaha~ But since her mother is not a certified 'saloonist' her mohawk somehow turned up to be like aaaaaaaaa.......chicken comb?? heeeeeee:D:D:D:D:D. But she's happy with it and I'm happy for her. And I just can't resist her fierce-looking face...though with no smile she's completely maintaining her sweetness..like sweet+fierce=hot!! She's really in it! Wanna see the next one?...You guys deicde for this one....

                                                                              .
                                                                              .
                                                                              .
                                                                              .
                                                                              .
                                                                              .
                                                                              .
                                                                              .

Taddaaaaaaaaa....!
Not sure it was a smile orrrrr.....:D

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.