ruangiklan
ruangiklan

Thursday, October 25, 2012

Hou Yeaaaaa!~Last day and Half day!~

  3 comments    
categories: 


Ader beza beraya kali ni kalu nak dibandingkan dengan tahun2 lepas. Sebelum ni kalu tiba sehari sebelum hari raya tu  mesti jiwa dah kacau, kepala dah serabau *bahasa aper ni tak tahu la*, mata dah bergenang ayor *cakap peghok skit*. Maklumla, keje di pagi raya mau tak kacau..sebak nengok orang lain beraya dgn family, akak dah melangok di kantor pagi2 huhu. 

So, tahun ni lain plak rasa dan citernyer, walaupun esok nak raya dah tapi arini akak still keje tapi perasaan sebak dan sayu tu takda plak kan..*aku tkda perasaan ker??* Bukan macam tuuuuu, sebab kali ni dalam otak akak dah siap setting pagi raya mesti ada di kampung hehe..so, hati tak kacau maaaaa. Tapi apa yang bestnyer lagiiiii.....BOS bagi Half Dayyyyy...mekasih bosss!~(^_^). Tu yang seronok keje opis hour ni wahahaha~ 







Sebelum nak balik ni, akak nak ucapkan terima kasih pada yang telah sudi meng'follow' akak di blog ini, salam perkenalan dan selamat hari raya aidiladha.

Tuesday, October 23, 2012

Terbaik dari Hazwani: Rim tayar 2 singgit!

  No comments    
categories: 


Huh, jangan tak tahu hanya Hazwani saja boleh bagi harga RIM tayar 2 SINGGIT tau, nak tau naper? Gini citernyer...

Masa pergi SERVIS kete tadi akak bawakla sekali My Pearls ni memandangkan diaorg asyik cakap boring jer duk umah kan, so akak bawakla diaorg jenjalan...jenjalan servis kete wahahaha~ So, sementara dok tunggu kete kene 'godek2' tu akak pun cuci mata la tengok rim tayar kat depan kedai tu. Banyak yang menarik tapi banyak jugakla duit kene tarik nanti hehehee, soooooo tetiba Hazwani tanya, "ibuuuu, benda (rim tayar) tu 2 singgit ker bu?".."haishhhh, maner plak 2 singgit kakkkk". " Dah tu naper dia tunjuk jari dua kat situ?"...
"......(-_-).......".


Haaaaa hamik la 2 singgit~(-_-)


~Inilah kalu dah terjebak dengan kartun UPIN IPIN sampai dialog mail pun boleh 'lekat' dalam kepala~Mujur diaorg tak guna dialog Jagjit camni,

                                                   Dua tiga suka Jagjit,
                                                   Saya suka rim 2 singgit!

Wahahahahahahahahaha...ohokhokhokhokhokh!~

Monday, October 22, 2012

1 Penyebab dan 3 Musabab

  No comments    
categories: 

Tak tahulah nak kater stress ke atau memang dah datang penyakit yang satu ni, tapi inilah penyebab kepada 3 musabab yang akak nak citer kali ini. Pertama, kerana penyebab inilah akak hampir2 tak dapat bayar sup tulang Janda Baik. Kedua, penyebab inilah yang memerangkapkan akak dalam traffic jam yang teruk..!~ Dan , last but not least membuatkan akak terlupa dompet akak di opis setelah kereta akak sudah selesa berada di dekat dgn rumah...2 kali akak pusing KL-PJ gara2 penyebab nilah!~

depan istana-macam siput dah~

ke arah kl-jam jugakkkkkk!~

Nak tahu ape penyebabnyer? LUPA...

Benarlah kata2 bahawa ingat 5 perkara sebelum 5 perkara dan salah satunya, tua sebelum muda. *Hai anim dah nak masuk 3 siri dah*.

Dua posen dan manfaatnya

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum everyone,

Awal2 pagi lagi dah terima berita gembira pasai kenaikan dua posen..naper gembira plak yer? Biasanya kalu harga barang naik memang sumer orang merungut dan marah kan, tapi kali ni lain tau. Akak pun suka dengan kenaikan harga  dua posen ni. Nak tahu per citer ye? Jom jom akak citer...



Haaaaa...dah baca artikel kat atas?Pada yang suka membebaskan gas karbon monoksida a.k.a asap beracun tu diharap cepat2la berubah ke arah kebaikan. Korang tahu kan asap rokok tu boleh membunuh orang walaupun dia tidak merokok. Dan merokok ini juga punca kanser yang kebanyakkannya menyerang kaum wanita di negara ini. Majlis Fatwa Kebangsaan juga telah mengeluarkan fatwa mengatakan merokok itu HARAM (klik SINI)! So, jangan buat tak tahu atau kata "eh, saya tak tahu plak merokok itu tak boleh."...haaa memang nak kene ketuk paler hehe. Kat SINI ader info pasai kandungan asap rokok. So, please jagalah anugerah Allah yang tidak ternilai ini iaitu nyawa kita dan janganlah kita menjadi pembunuh kepada orang lain terutama orang yang kita sayang..take care ok (^_^).




P/S: Merokok itu membahayakan nyawa..hargailah nyawa anda.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.