ruangiklan
ruangiklan

Saturday, November 24, 2012

Kanak-Kanak Palestin Kembali Ke Sekolah (Gambar)

  No comments    
categories: 
Setelah 8 hari dibedil tentera Zionis laknatullah, kanak-kanak Palestin kembali ke sekolah seperti biasa. Di sebalik runtuhan bangunan & kepingan batu dan besi yang musnah, mereka masih bersemangant meneruskan perjalanan ke sekolah.

Kanak-kanak Palestin berjalan kaki kembali ke sekolah di celah-celah
runtuhan bangunan sekolah di bandar Gaza, pada Sabtu, 24 Nov 2012


Lagi kanak-kanak Palestin berjalan melalui sisa runtuhan bangunan
di tepi jalan, di bandar Gaza.

Mereka berjalan di atas batu-batu dan besi-besi yang runtuh
untuk ke sekolah.



Kanak-kanak lelaki ini melihat dari luar bangunan sekolah United Nation
yang musnah akibat diserang tentera Zionis.

Dua orang kanak-kanak ini melihat menerusi lubang  dinding bangunan
sekolah yang dibedil Zionis.

Kanak-kanak Palestin ini mengangkat meja yang rosak teruk
di dalam kelasnya, di bandar Gaza.

Pelajar-pelajar Palestin menulis sesuatu di atas papan hitam
di kelas mereka yang musnah teruk.


Pelajar ini berjalan melalui koridor bangunan sekolah yang juga
dimusnahkan oleh Zionis minggu lepas.

Kanak-kanak ini hanya mampu melihat kesan kemusnahan
yang berlaku ke atas sekolah mereka.

Pelajar-pelajar Palestin ini berdiri di luar runtuhan sekolah mereka.

Lelaki ini memerhati kesan kemusnahan yang dilakukan oleh tentera
Zionis ke atas bangunan & sekolah di bandar Gaza.
 Sumber Gambar: HALUAN Palestin

Tiada istilah putus asa @ mengalah dalam kamus hidup mereka. Walaupun, bangunan sekolah musnah sama sekali namun, hati dan jiwa mereka masih dahaga akan ilmu pengetahuan. Semoga Allah melindungi rakyat Palestin dan semoga mereka terus bersemangat untuk bangkit kembali menentang kezaliman Zionis. 


Nikmat Mana Yang Kamu Ingin Dustakan?

  1 comment    
categories: ,

Assalamualaikum!

Jika kamu termasuk orang yang gemar menonton rancangan TV Discovery pasti kenal Mr. Jacques Yves Costeau, seorang oceanographer dan ahli selam terkemuka dari Perancis. 

Jacques Yves Costeau

Segmen Follow @ Add by HudaHud Season 2

  3 comments    
categories: 

Yesssss, hujung minggu ni akak nak penuhkan aktiviti
dengan join segmen & GA,
sebab otak agak beku sikit hujan2 ni
untuk berkongsi cite heee (^_^)
Boleh ker gitu??huhu


Hadiah-hadiahnya:

Jom kiter memeriahkan lagi & support
member blogger kiter wokeh!~
Plus, ada hadiah yang menanti korang,
but dapat kenal member baru lagi syiokkkkk!~
So, jangan tercengang jer..klik la banner kat atas tu dan sertai syarat2
yang simple (^_^)~
~Have Fun Everyone~


Pasca Sandy..Sebelum & Selepas(Gambar)

  No comments    
categories: 

Morning glory everyoneeee!~ Hujan ni memey best la..sejuk jer udara di luar. Kurang sikit sedut asap ekzos pagi ni kan.(^_^)

Tengah akak godek-godek email tadi, terjumpa pulak email yang dihantar oleh seorang rakan, gambar ini adalah kesan dari kemusnahan yang dibawa oleh Taufan Sandy bulan lepas. Fuh! memey dashyat kan, habis semua rumah tepi pantai musnah di'sapu Sandy *tu la jangan memain ngan wanita, inilah padahnya*~wahahaha~

Taufan Sandy yang melanda Amerika Syarikat bulan lepas telah menyebabkan ramai orang cedera dan hilang tempat tinggal. Kelajuan angin yang boleh mencapai sehingga 74 (mph) telah memusnahkan sebahagian bandar Maine hingga ke Florida.











Allah s.w.t telah berfirman, yang bermaksud;


" Maka masing-masing Kami binasakan dengan sebab dosanya, iaitu di antaranya ada yang Kami hantarkan angin ribut menghujaninya dengan batu,dan ada yang dibinasakan dengan letusan suara yang menggemparkan bumi, dan ada yang Kami timbuskan dia dibumi, dan ada pula yang Kami tenggelamkan di laut. Dan , (ingatlah) Allah sekali-kali tidak menganiaya mereka, akan tetapi merekalah yang menganiaya diri sendiri."
                                                                 (Surah al-Ankabut:ayat 40)

Friday, November 23, 2012

Sila Tampar Muka Anda!

  No comments    
categories: 





Anda ingin tampak menawan? Anda ingin menghilangkan kedutan di wajah anda? Anda ingin tampak awet MUDA? Kini ader cara terbaru yang korang boleh cuba, iaitu terapi menampar wajah seperti yang korang tengok di atas. *cari gini pun boleh wat terapi yek*

Di Amerika Syarikat, terdapat sebuah salon kecantikan yang diusahakan oleh pasangan suami isteri yang berasal dari Thailand. Mawan & Tata Sombuntham membuka salon kecantikan ini khusus untuk menyediakan rawatan terapi menampar wajah untuk awet muda. Ia adalah terapi yang disebut dapat menjadikan kulit muka kembali tegang seperti waktu muda.* ye ke dakkkkkk?* Selain itu, melalui terapi ini, pori-pori kulit dapat dikecilkan, serta menghapuskan garis-garis kedutan pada wajah.

Tata, isteri kepada Mawan adalah pakar dalam melakukan terapi tampar tersebut. Dia mendakwa bahawa terapi tampar wajah miliknya adalah yang pertama dalam terapi anti-penuaan di dunia ini.

Setiap sesi rawatan, Tata aka mengenakan bayaran sebanyak $350 (RM1050)* mak aiiiiii!mahal bobonar eh!!!!* untuk terapi selama 15 minit *bapak kejap sangat! kalu kentut pun bau tak ilang lagi aihhhh!*, di salonnya di bandar San Francisco, AS.

Pasangan suami isteri jua turut menjamin keberkesanan dan hasil yang tidak perlu ditunggu lama. Setelah selesai terapi, pelanggan akan dapat merasai kelainannya. *yup, for sure kulit merah meredang*

So, ader yang tertarik dengan konsep rawatan anti-penuaan terbaru ini? Tak perlu bedah, tak perlu suntik, tak perlu ubat. Cuma, kasi penampaq baguih punya kat muka laju-laju....kihkihkihkih~




Segmen: Tolong Kutuk Kow2 Blog...

  No comments    
categories: 


Mak aiiiiihhhhh! Segmen aper ni?Tak pernah dibuat orang lagi..hehehehe. Kalu korang jenis telinga tebal, hati tebal, mata tebal (tak mudah nangis), dan tak mudah sentap, jom sertai segmen ni,ader bran??heeeee (^_^). Tak pasti la aper dia nak cakap pasal blog awan akak ni...redho jer laaaaaa!~weeeeee (^_^). Kalu nak join sonang yo, ekau poyi tokan kek banner atas, ado la dio kek sano nun...hehehe.

Alhamdullilah, Palestin Kembali Tenang..Israel Gagal.

  No comments    
categories: 


Sumber:HALUAN Palestin

Allahuakbar!Allahuakbar!Allahuakbar! Sesungguhnya kemenangan itu milik Allah s.w.t dan orang-orang Palestin. Gencatan senjata yang dipersetujui kedua-dua pihak bertelagah telah berakhir semalam. Ribuan penduduk Gaza mula keluar di jalan-jalan raya beramai-ramai bagi meraikan kemenangan mereka menentang tentera Zionis laknatullah.

Presiden Palestin, Mahmud Abbas menghubungi Perdana Menteri Hamas, Ismail Haniyeh semalam bagi mengucapkan thaniah di atas 'kemenangan' mempertahankan Gaza dan menentang Israel. Beliau turut mengucapkan takziah kepada mereka yang mati syahid.


Sumber:kosmo

Antara lain, teks kesepakatan gencatan senjata berbunyi;
"Israel akan menghentikan semua tindakan permusuhan (hostilities) di daratan, laut dan udara Semenanjung Gaza, termasuk pencerobohan dan sasaran-sasaran terhadapa individu-individu tertentu."
"Semua paksi (pasukan pejuang di) Palestin juga kana menghentikan semua tindakan permusuhan dari dari Semenanjung Gaza terhadap Israel, termasuk serangan roket dan semua serangan di sepanjang sempadan." 
"Prosedur perlaksanaan kesepakatan ini akan dilaksanakan dalam 24 jam sesudah gencatan senjata. Mesir sebagai negara yang menaja rundingan ini akan memastikan kedia-dua pihak terlibat teguh berpegang dengan kesepakatan tersebut. Kedua-dua pihak dilihat menyatakan komitmen masing-masing untuk tidak melakukan apa-apa tindakan yang boleh merosakkan kesepakatan tersebut. Sekiranya berlaku tindakan yang merosakkan kesepakatan, Mesir sebagai penaja rundingan damai ini akan dimaklumkan dan akan mengambil tindakan langkah selanjutnya."
Terima kasih Ya Allah, kerana memberi kemenangan ini kepada pejuang-pejuang di Palestin. Terima kasih Mesir yang sangat tegas dalam hal ini,semoga Allah merahmati anda. Terima kasih juga atas doa-doa dari seluruh umat Islam di dunia dan hanya kepada Allah s.w.t sajalah tempat kita bergantung. Sesungguhnya, Allah Maha Besar lagi Maha Berkuasa.Allahuakbar!~

Dan ketika kamu ditimpa kesusahan, bacalah;

"Hasbunallah wani'mal wakil"

(Cukuplah Allah sebagai Penolong kami, dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung) 

Thursday, November 22, 2012

My Pearl: She's Graduated!



My 1st Pearl-Nurul Hazwani


Allahurobbi....besar panjang dah anak dara aku yang sulung ni. Inilah My Pearl yang sulung, Nurul Hazwani, baru 5 tahun. She looks gorgeous, isn't she?(^_^)...Love this gegurl so much, even though dia yang paling banyak kene marah kat umah huhu. But , ibu tegur coz ibu sayang you baby. Dia dah habis tadika umur 5 tahun, actually picture ni lama dah 9hb Nov ari tu dia amik kat sekolah..but since dia kat kampung dek kene 'chicken pox' sampai dua minggu, maka baru semalam la picture ni sampai ke tangan ibu.

Pandai pulak dia buat muker serius, biasanya my Pearl ni pemalu nak amik gambar..mesti senyum kucing *malu-malu* kalu suruh posing. So, tahun depan Hazwani dah umur 6 tahun, sambung tadika balik. Tetapi, kali ni Hazwani dah tak pegi school yg sama. Sebab ibu dah daftar Hazwani kat tadika lain, yang dekat dengan office ibu. So, nanti senang la kiter pegi keje & tadika sesama...kan kan kan kan?heeeeee(^_^)

Congratulations dear, walaupun ini hanya baru  pre-school graduation but I'm so proud of you baby. Semoga Hazwani jadi anak ibu yang solehah, kakak yang baik dan muslimah yang diredhai Allah selalu. Sayang kakak ketat-ketat...mmmuaahhhhh!~



Samsung Galaxy S4

  2 comments    
categories: 


Giler! Giler! Memey giler..!*sorry guys akak mulakan dengan "GILER" sebab gadget terbaru ni memey tak pernah dibuat orang lagi..boleh pulak dilipat2 yer~so invention diaorg high-advance dan GILER!* hehehehe.


Bagi peminat tegar telefon pintar Samsung, atau yang baru nak kuarkan duit dari dompet dan tercari-cari gadget impian apakah yang bisa menarik duit korang, akak nasihatkan....."Lek luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!" hehehe. 

Teknologi membuatkan manusia semakin 'GILER'. Lihat sajalah ' special features' SG S4 ini, dilengkapi dengan pemproses Exynos atau Qualcomm's Snapdragon. Skrin OLED(Organic Light-Emitting Diode) yang lebih besar dari telefon pintar terdahulunya, S3 (4.8 inci), dan iPhone 5 (4 inci)- mungkin akan jadi 5 inci. Ia juga termasuk '4G LTE connectivitiy' dan Android OS.




Menurut media, syarikat teknologi gergasi Korea Selatan itu kini dalam peringkat akhir pembangunan telefon pintar fleksibel itu dan dijangka sedia untuk dipasarkan tahun depan.



Pengantin Budak




KULIM: " Saya akan bertanggungjawab malah sudah bersedia untuk menjadi seorang suami yang baik.", kata Mohd. Fahmi Alias, 19, yang berkahwin dengan Nor Fazira Saad, 13, di Masjid Kampung Padang Cina, di sini, pada 17 November lalu.

Mohd. Fahmi berkata, dia dan isterinya akan berdikari selain menumpukan perhatian kepada perniagaan keluarga untuk melalui kehidupan sebagai suami isteri.

Menurutnya, atas persetujuan kedua-dua ibu bapa mereka dan untuk mengelak berlaku maksiat adalah lebih baik mereka berdua berkahwin walaupun pasangannya masih muda remaja.

"Saya mengambil keputusan itu selepas mengadakan perbincangan dengan Nor Fazira serta keluarganya dan keluarga saya sendiri."

"Kedua-dua ibu bapa kami bersetuju untuk mengahwinkan kami, malah Nor Fazira sendiri sanggup menggalas tanggungjawab dan sudah bersedia menjadi seorang isteri."

"Daripada bergelumang maksiat dan melakukan perkara yang dilarang, jalan terbaik ialah kami berkahwin, walaupun, pada pandangan masyarakat ia agak janggal pada zaman sekarang ini kerana berkahwin pada usia terlalu muda."

"Malah saya tidak menghalang sekiranya isteri ingin melanjutkan pelajaran, semua bergantung kepada kemahuannya.", katanya yang ditemui di rumahnya di Kampung Naga Lilit, di sini. semalam.

Katanya, mereka akan mengadakan majlis kenduri di sebelah lelaki pada Sabtu ini di rumah keluarganya.

Mohd. Fahmi yang juga anak sulung dari empat adik beradik berkata, dia sudah bersedia bergelar suami dan tidak kisah pandangan rakan rakan seusia.

Isterinya, Nor Fazira tidak menganggap usia muda menjadi penghalang untuk menjadi isteri dan sudah bersedia menjalankan tanggungjawabnya itu.

"Yang penting kami mendapat restu kedua-dua ibu bapa kami dan saya banyak menerima tunjuk ajar daripada keluarga mentua."

"Saya tidak kisah apa orang lain kata, penting perbuatan kami tidak salah, malah lebih baik daripada kami terbabit gejala sosial." katanya yang tidak bersekolah sejak menduduki peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), tahun lalu.

Sementara itu, bapa Nor Fazira, Saad Mustaffa, 43, berkata, tindakannya mengahwinkan anak di usia muda kerana mahu menjaga nama baik semua pihak dan tidak mahu anaknya terjebak maksiat.

Katanya, dia membenarkan anak gadisnya itu berkahwin kerana Nor Fazira itu enggan pulang ke rumah dan mahu tinggal  di rumah teman lelakinya. "Siapa tak sayangkan anak dan sanggup mengahwinkan mereka dalam usia terlalu muda, namun saya terpaksa juga mengahwinkan anak saya walaupun usia baru 13 tahun bulan depan."

"Hanya Allah tahu perasaan saya..walaupun pahit demi untuk menjaga nama baik keluarga saya  dan keluarga besan lebih baik saya mengahwinkan anak dengan lelaki pilihannya."

"Anak saya bernikah pada 17 November lalu selepas mendapat perintah kebenaran untuk bernikah di bawah umur daripada Mahkamah Rendah Syariah Kulim pada 7 November lalu," katanya.

Dia berkata, majlis pernikahan mereka berlangsung di Masjid Kampung Padang Cina, di sini, 17 November lalu, dengan wang hantaran RM4,552 serta mas kahwin RM1500.

"Saya berharap menantu saya serta keluarganya membimbing anak saya menjadi anak dan isteri yang baik." katanya.

Sementara itu, Pegawai Agama Daerah Kulim, Sheikh radzi Abdul Mutalib, berkata, bagi perempuan berusia 16 tahun ke bawah dan lelaki berusia 18 tahun ke bawah, mereka perlu mendapatkan kebenaran perintah mahkamah untuk kebenaran bernikah di bawah umur dari Mahkamah Rendah Syariah Kulim.

"Ia mengikut seksyen 18 (1)(a) Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Kedah 2008," katanya.


Sumber: Harian Metro 22/11/2012

Wednesday, November 21, 2012

Ayam Penyet Ria Tak Halal?

  6 comments    
categories: 





Saper suka makan ayam penyet? Memey korang sukerrrrr..akak tahu dahhhhhh. Bagi korang yang addict dengan makanan ni, ketahuilah setakat hari ini Ayam Penyet Ria Sdn Bhd telah pun DISAHKAN TIDAK HALAL dari JAKIM di seluruh Negeri Selangor....haaaaaaaaaaaaaaaa~

Malah, kenyataan ini dikeluarkan selepas seorang hamba Allah meragui tahap kehalalan makanan tersebut. Ayam Penyet Ria (Summit) tu pun masih dalam proses mendapatkan pengesahan dari JAKIM Selangor. Tetapi, tidak dapat dipastikan samada semua cawangan kedai ini tidak halal @ sesetengah daripadanya saja.

Ini kerana setiap rangkaian kedai Ayam Penyet (AP) Ria ini mempunyai 'supplier' yang berbeza-beza mengikut cawangan masing-masing. Perkara ini turut diakui oleh Ayam Penyet Ria (Summit) sendiri di Facebooknya.




Diharap, pihak berkenaan mengambil inisiatif untuk menerangkan pada orang ramai tentang status sebenar makanan mereka supaya orang ramai tidak keliru khususnya pengguna-pengguna yang beragama Islam.

P/S: Tak pernah makan ayam penyet...camner rasa dia yek?


"I Want My Man Dead or Alive"

  No comments    
categories: 

Seorang wanita berusia 37 tahun telah dituduh menyimpan beberapa bahagian tulang badan manusia di apartmennya untuk mengadakan seks dengan mereka.

Suspek telah menyimpan lebih 100 bahagian tulang, termasuk 6 tengkorak dan 1 tulang belakang untuk tujuan 'hubungan intim' dan telah didakwa atas tuduhan menyalahgunakan @ mencabul 'keamanan' tubuh si mati oleh pendakwa.

Polis juga mendakwa telah terjumpa beberapa CD yang bertajuk, 'My Necrophilia' dan 'My First Experience' serta beberapa keping gambar yang menunjukkan aksi wanita terbabit mencium  dan memeluk tengkorang tersebut, lapor angesi berita Sweden.

Wanita berkenaan yang berasal dari Selatan-Barat Sweden telah didakwa di Mahkamah Daerah Gothenburg hari ini, telah menafikan tuduhan tersebut-mendakwa beliau menyimpan tulang temulang itu untuk tujuan koleksi sejarah.

Akhbar Goeteborgsposten mendakwa bahawa suspek telah menulis di forum internet beberapa tahun lalu:'Moral saya telah menetapkan batasan saya dan saya bersedia untuk menerima hukuman sekiranya sesuatu berlaku."..."Ia berbaloi. Saya mahu dia seperti adanya, samada hidup atau mati . Dia membenarkan saya merasai kegembiraan dalam hubungan seks.'

Dia kini berdepan hukuman penjara 2 tahun jika didapati bersalah.-DM










P/S: Aiyaiayaiayaiayai!!! Dengan tengkorak pun ader nafsu ker??? Manusia....manusia.....




Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.