Artis Nekad Berhijab.

Tuesday, January 29, 2013

Alhamdulillah! Pagi ini kita disajikan dengan perkhabaran gembira dari industri seni tanah air apabila seorang lagi artis telah pun mengenakan hijab. Alhamdulillah..syukur sangat2 perubahan yang dialami oleh artis ni kan?


Foto:mstar
Artis yang dimaksudkan ialah, Azza (Elite) yang berkata bahawa perubahan imej yang dibuatnya itu telah membuka hatinya untuk terus berhijab selepas watak yang dilakonkan dalam drama Mujahid sebagai muslimah bertudung.


"Itulah, orang kata, rahmat yang Allah berikan kepada setiap manusia berbeza-beza dan apabila sudah sampai waktunya, apa salahnya kita berhijrah terus.
"Sebenarnya, sebelum Mujahid, saya dah mula berselendang sepanjang penggambaran drama Kiah Pekasam bersama Rozita Che Wan di Jepun, tahun lalu.
"Alhamdulillah, menerusi bidang lakonan yang menjadi punca rezeki utama juga menyedarkan saya kepada sebuah penghijrahan yang indah dalam hidup ini," katanya yang dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.
Dan penampilan terbaru beliau ini turut disokong sepenuhnya oleh suaminya, Azlan Zulaily yang juga pernah menyatakan hasrat untuk melihat Azza bertudung selepas mendirikan rumahtangga pada April tahun lalu.
*Opkosla..suami maner yang tak support isterinya supaya menutup aurat kan. Kalu suami tak support tu maknanya suami tu bodo hehehe. Bodo kerana terus membiarkan diri menanggung dosa kerana isterinya tidak menutup aurat.*
Jadi, tak perlulah nak tayang segala 'aset' yang hanya pinjaman bagi kamu (orang2 yang masih belum tutup aurat), kerana Allah dah janji kan..orang yang tidak tutup aurat tempatnya di manaaaaa....?
Aperpun, tahniah aku ucapkan pada kak Azza dan semoga beliau terus istiqomah dengan perubahan baik ini. Sesungguhnya, Allah tidak pernah menyekat rezeki untuk hamba2Nya yang beriman.
Sedangkan ulat dalam batu pun Allah beri rezeki. Sedangkan orang kafir yang tak solat 5 waktu, tak tutup aurat, tonggang arak siang malam pun Allah beri rezeki, inikan pula kita orang Islam yang ikut segala perintahNya, tinggal segala laranganNya...lagi lah Allah akan beri nikmat sebanyak2nya pada kita...kalu bukan di dunia,pasti di akhirat tul tak sahabat2?
Terjah SINI jika nak baca penuh.

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM