Bila Mira Berbahasa....

Friday, January 04, 2013



Situasi Pertama

Seperti kebiasaannya, lepas amik my Pearls di nurseri..sambil2 tu akak tanya pada Wani & Mira..


Ibu:"Macam maner sekolah arini? Best tak?"

Wani & Mira: "Bessssssttttt...."

Wani:"Kakak main jer..."

Ibu: "Huh..."

Mira:"Besstt....Mira makan PEROKOK buuuu"

Ibu:"Perokok????? Maner boleh makan perokok dikkk??"

Mira: "Eh, boleeehhhhh...tadi cikgu tu bagi adik perokokkkk"

Ibu: "Adikkkk...perokok tu orang yang menghisap rokok. Maner boleh kiter makan orang isap rokok"

Wani:" Adikkk, bukan perokok la dikkk....KEROPOK"

Ibu: Laaaaaaaaaaa (@_@)

Situasi Kedua

Biler sampai di rumah, akak sambung lagi tanya aktiviti diaorg....


Ibu: " Kakak & adik makan aper tgh hari tadi?"

Mira:" Adik...adik makan nasi buuuu....kat MESERI"

Ibu: "Meseri??? Aper tu dikkkk??"

Mira: "Meseri la buuu...aper la ibu ni, tu pun tak tau"

Wani: " Bukan meseri la dikkkk...NURSERI. Adik ni cakap pelat je tau"

Ibu: Laaaaaaaa T_____________T
(den tokono layi)

*terkulat-kulat ibu... budak cinonet ni suka buat perkataan sendiri tau.*


You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM