Friday, January 18, 2013

# Anything and Everything

JMM Antara Yang Terbaik Di Dunia.


Wah! Ini sudah bagus beb! Ini kira mantops ni beb. Terkejut jugak aku masa baca artikel ni tadi. Betul ke idak ni?? Benarkah?? Aku tak mengigau kah? hehehe. TAHNIAH kepada warga JMM seluruh Malaysia yang telah lama bertungkus lumus memberikan khidmat terbaik dalam melaksanakan tugas masing2.

Korang tak tahu lagi apa itu JMM?? JMM ialah singkatan kepada JABATAN METEOROLOGI MALAYSIA. Yerp, disitulah aku mencari rezeki memerah otak dan menghadap pc setiap hari hehe. Kan pernah aku citer, dulu aku keje di Kuantan memantau cuaca. Memerhati perubahan awan, cuaca dan jarak penglihatan dan kemudian hantar dalam bentuk kod yang hanya insan2 terpilih jer boleh baca haha~Sumer tu 24/7 tanpa henti selama 365 hari setahun.

Setiap bahagian amat penting dalam jabatan kami. Masing2 ada tugas dan peranan baik yang keje syif mahupun opis hour. 

Kini, bidang keje aku telah berubah kepada pangkalan data...actually, lebih kepada tengok nombor nombor nombor nombor nombor....dan nombor hehehe~ But, seriously aku enjoy dengan keje aku ni. Dalam JMM ni banyak cabang, ada yang terlibat dengan operasi, belakang tabir, pengurusan etc. Aku dah merasa bahagian operasi dulu, tengok cuaca, buat pencerapan belon udara, 'forecast' tu sumer aku dah lalui selama 7 tahun aku di Kuantan.

JMM telah lama menjadi aset kepada negara berkurun lamanya, cuma kami jarang menjadi perhatian 'papprazzi' sebab masa musim tengkujuh jer orang 'pandang' kami. Tapi, kini kami perkhidmatan kami bukan setakat memberi maklumat mengenai cuaca.

Klik SINI untuk baca lebih lanjut..

Aperpun, TAHNIAH sekali lagi kepada warga JMM di atas kejayaan ini. Semoga kiter sumer terus mantop memberikan servis terbaik kepada pelanggan dan rakyat Malaysia. Chaiyok! Chaiyok!(^_^)

Mood: Terharu...huhu.

No comments:

Post a Comment

Apa kata korang?