Monday, January 28, 2013

# Something in my head

My BFF's Son's Aqiqah.

Kebanyakan orang dapat BFF time sekolah-sekolah dulu. Ader yang berkekalan walaupun masing2 dah berkahwin dan anak berderet. Aku juga ada BFF,masa sekolah dulu kami memey 'kamceng' terutama bab2 kuar shopping dan tengok wayang muahaha~

So, BFF aku ni namanya Intan Shahida tua sebulan dari aku wahaha. Hey, tu penting untuk di'mention'kan okey means aku muda skek la dari dia heeeee. Sebelum aku citer pasai anak dia, meh aku cite skek pasai mek(Intan)ni dulu hehe. 


Masa sekolah dulu, Intan memey kaki shopping dan kaki wayang. Asal ader citer terbaru mesti aku jadi 'mangsa' dia haha. Kalu time cuti sekolah lagi sakan kami bershopping window. Tempat kami 'cuci mata' biasa kat Sungei Wang, Sogo, Bukit Bintang, KLCC & Midvalley Megamall. Kalu nak harapkan aku sorang nak pi tempat2 gitu memey tak sampai la haha sebab aku ni 'berat' skit bab shopping mopping ni. Maklumla time tu sekolah maner ader duit sendiri, harapkan abah bagi duit poket je la hehe. 

Tapi, satu perkara yang sampai sekarang ni yang kadang2 buat aku gelak sorang2 biler teringat balik ialah, tiap kali shopping ngan mek tu kalu berjalan dalam mall tu lebih 2 jam mesti aku 'ngadu' sakit tulang belakang! wahahahaha~ Aku maner biasa jalan lelama camtu....hehe.

Aperpun, pas sekolah dan kami bawa haluan masing2..dia sambung belajar dan aku masuk form 6. Pas keje kami pun lama dah tak jumper tapi still contact by phone bertanya khabar. Lagipun, sejak dia ikut parents dia pindah ke Kajang, kami semakin sukar nak kuar bersama apatah lagi aku plak dah start kijer dan kene transfer ke Kuantan.

Kali terakhir kami bertemu masa dia kahwin tahun 2010 kalu tak silap aku. Jadi, semalam merupakan pertemuan kedua kami la selepas 2 tahun. 1st time cari rumah parents dia tu kami sesat sampai ke Putrajaya! Tapi, malam tadi alhamdulillah kami selamat sampai jugak...thanks to Sygic wehehehe!~

Intan buat aqiqah waktu tenghari kelmarin (26/01/2013) tapi incik somi ade kijer skit jadi kami sampai umah mek Intan malam. Huh...panjang giler aku membebel satu gambar pun tak tunjuk lagi kan...boring!~Jom kiter terjah gambar baby....

Inilah sikecik comei..Rayyan Mirza.
Lena Rayyan tidoq.
Sempat lagi Rayyan skodeng acik anim hehe
Comei kan?? Macam acik Anim jugak ahakzzz~ ngamuk mek tu kalu dia tahu ni, dia yg susah payah ngandung dan beranak aku plak yang amik 'kredit' hehehe. 

So, inilah hero baru Intan, Rayyan Mirza lahir 10/12/2012. Anak yang sulung gegurl umur 2 tahun (wah! produktif sungguh kan anak murid aku ni hehehe). Jadi, lengkap sepasang dah anak kawan aku ni.

Sebelum balik, kami sempat bergambar kenangan dan bertanding sapa yang masih 'hot' walau dah beranak dua. Opkos la aku takleh 'celen' dia punyer keputihan tapi kemancungan idung aku masih terselahkan? wakakaka~


Intan & Me=US

No comments:

Post a Comment

Apa kata korang?