My Pearls Dah Sekolah!

Wednesday, January 02, 2013

Afternoon adik2 comelsss!~ Selamat bersekolah pada yang dah mula bersekolah hari ini. Dan selamat memulakan sem. anda pada yang belajar di universiti/kolej. Hari ini juga merupakan hari bersejarah buat akak dan incik somi, sebab dua2 my Pearls dah sekolah!Woweeeeee....!~

Memang akak excited, sampai pukul 12 tghari tadi pun, akak belum jamah satu aper pun! Rekod kan???Kalu tak pagi2 lagi akak dan menyantap mee goreng ker, nasi lemak ker hehehe. Tapi, arini takde selera betul sebab excited bercampur sebak bercampur risau bercampur tawakal...sumer ader la~

Kali ni akak pulak yang TERover excited mengalahkan anak2 sendiri hehehe. Dari malam tadi, dok packing barang2 tuk nursery diaorg sampai la ke pagi ni, akak je la yang banyak cakap dari dalam kete sampai la ke sekolah. 

Dan, dari semalam jugak akak dok 'tarbiyah' diaorg pasal sekolah baru, terutama pada Mira yang baru nak belajar menyesuaikan diri di sekolah baru. Maklumla, dia kan baru 4 tahun, asyik cakap,"Mira kan kecik lagi buuu...Mira taknak sekolah Mira nak ibuuuu." Adehhhh, penat akak pujuk dia tau suruh gi sekolah, siap kasi 'rasuah' stokin baru, baju jalan2 baru, kasut baru,seluar kecik pun ibu belikan baru, semata2 nak bagi Mira rasa 'fun' pegi sekolah.

Alhamdulillah, senang jugak diaorg bangkit pagi tadi walaupun semalam dok layan citer Karate Kid tu sampai tak sedor dah tghmalam hehee~


My Precious Pearls- Ready nak gi sekolah~
Seperti yang dijangka pagi tadi memey jam agak teruk la, tapi kami kuar awal so sampai awal hou yeaaaaa!~(^_^). Pastu, kami bawak Wani & Mira gi makan dulu, kasi 'cool down' dulu la kononnya, tapi diaorg taknak makan pulokkkkk!~





Beginilah ghuper diaorg pagi tadi waktu bekpes, itupun ibu & ayah jela yang bekpes hehehe. Wani & Mira terlampau excited sampai tak lalu makan ehehehehehe~

So, biler dah sampai depan sekolah, muker masing2 dah 'kelam' macam awan di langit, rasa2 nak 'mendung' rasa2 nak 'ujan' tapi belum nak 'ujan' hehehehe.

Sebelum masuk sekolah-Wani dah monyok,
Mira maintain senyum lagi hehe.

Termenung jauh nampak cik kak?hehehe
She tried to senyum, tapi macam nak nangis pun ader
hehehee
Monyok je kan?hehehe tapi akak tabik sprinngggggg pada my Pearls, memang diaorg tahan air mata waktu akak anto diaorg masuk ke kelas masing2. Kalu tahun lepas siap, nangis peluk mintak balik, tahun ni especially Mira dah boleh 'control' nangis walaupun masa akak nak balik tu dia dah buat muker bajet nak teriak hehehe *jahat ibu banyak kali ketawa dah ni!*

Mira tak gatal tengkuk pun, tp tgh nak control
jangan nangis~hehe

Mira dalam kelas baru.

Have fun sayang, jangan nangis2 yer (^_^)

So, basically everything went well for both of them. Tak tahulah lepas akak balik tu diaorg bantai teriak dalam kelas kan. But, i know they are strong and brave young girls...Ibu proud of you My Pearls! And, still tika saat ini pun akak tak lalu nak MAKANNNNNNNN!~Macam ini boleh kasi tambah kurus maaa hehehe.

P/S: Can't wait to see them again!(^_^)


You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM