Thursday, February 07, 2013

# Sebarkan!

Anak Hilang.

Trend menculik kembali menghantui masyarakat kita. Ada yang hilang kemudian dijumpai kembali, namun ada yang tidak begitu bernasib baik. Pastinya, jenayah culik kanak-kanak kini telah menghantui ibubapa, malah kita semua.

Lepas sorang sorang kena culik, sasaran mereka terutama budak sekolah. Ibubapa mana yang tak susah hati mengenang nasib anak yang belum tentu hidup belum tentu mati di luar sana..keseorangan..kelaparan..dan barangkali sesuatu yang tidak diingini menimpanya. 

Di sini aku ingin mengongsi info mengenai budak yang masih hilang. Sebar2kan lah info mengenai mereka agar, mereka dapat ditemui dan disatukan kembali bersama keluarga mereka.Name: Haqiemi Najmi Ahmad Salleh (10tahun)

Height: about 110cm

Clothing: Wearing a t-shirt sporting a red print with black sleeves' SK Subang ', Tuah' back, dark blue sports pants striped white and brown berjaket.

Lain2: Carrying a school bag blue and black, short-haired and has a scar on the right head.

M. Jethendran yang masih hilang.

Menurut bapa mangsa R.Mahatheven, 48, sebelum dilaporkan hilang, Jethendran ada menghubungi ibunya kira-kira pukul 3.45 petang dan memberitahu akan pulang menaiki teksi sebelum dilaporkan hilang dan apabila keluarga menelefon kembali telefon bimbit mangsa telah dimatikan. Mangsa dilaporkan telah hilang sejak 25 Januari 2013.

Berita lanjut mengenai M.Jethendran boleh dibaca di SINI
Sehubungan itu orang ramai yang berjumpa atau mempunyai sebarang maklumat mengenai mangsa boleh menghubungi mana-mana balai polis terdekat.


No comments:

Post a Comment

Apa kata korang?