Animal Lovers Should See This! (VIDEO)

Thursday, February 21, 2013

Assalamualaikum sumer!~

NOT ONLY animal lovers, but ALL OF YOU should see and change today!

sumber: fb
KEBENARANNYA, kita hidup dalam dunia dan suasana yang TIDAK KISAH, TIDAK MAHU AMBIL TAHU, TIDAK PEDULI. Masyarakat dunia lebih taksub kepada "saya" & "kebendaan"  dan hanya menutup sebelah mata bila beralih kepada alam....tak kisah...tak hirau.

Sedangkan sesama manusia sudah lali menyakiti satu sama lain, apatah lagi pada binatang & alam sekitar. Bolehkah kita dikatakan bijak & maju? 


PLEASE spare your time to watch this video, This video is about an island in the ocean at 2000 km from any other coast line. Nobody lives, only birds and yet, you will not believe what you will see here.

Maha Benar firman Allah s.w.t yang bermaksud:


“Manusia itu diciptakan dalam keadaan lemah.”
 (Surah al-Nisa’:ayat 28)


Maka, ketahuilah  sesungguhnya manusia itu jahil lagi lemah kerana itulah manusia amat memerlukan peringatan...


PLEASE do not throw anything into the ocean, Unbelievable.. just look at the consequneces. Astaghfirullahalazim....


P/S: Have a heart....transform today for a better world.

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM