Monday, February 11, 2013

# Lelaki

Bunyamin Omar: 'Solat Jangan Tinggal'

Assalamualaikum sumer!~

Aku sangat tertarik pada satu artikel di SinarHarian tentang satu pesanan beliau yang pada aku cukup memberikan kesedaran bahawa apa jua yang kita lakukan dalam hidup, baik dalam kerjaya mahupun ketika sukan, JANGAN SESEKALI TINGGAL SOLAT

Allah telah berfirman dalam al-Quran yang bermaksud:

"Dan dirikanlah oleh kamu akan sembahyang dan tunaikanlah zakat dan apa jua yang kamu dahulukan dari kebaikan untuk diri kamu, tentulah kamu akan mendapat balasan pahalanya di sisi Allah. Sesungguhnya Allah sentiasa Melihat segala yang kamu kerjakan"
( al-Baqarah : 110)


sumber:SH
Memang benar kata beliau, bukan setakat dalam permainan saja dapat keberkatan. Malah, semua perkara dan ibadah yang kita lakukan juga mendapat keberkatan dari Allah. Apa lagi yang lebih memberi nikmat selain mendapat keberkatan dan keredhaan Allah s.w.t ye dop?

Kalau kita jaga solat, maka Allah akan jaga diri kita sepanjang waktu dan lindungi kita dari bencana yang merosakkan. Jadi, ini juga sebagai MUHASABAH untuk DIRIKU jugak. Janganlah kita tinggal solat dengan tanpa ada sebab-sebab yang diizinkan oleh Allah s.w.t.

Peace!~

4 comments:

 1. salam..stuju sgt dgn cik rusuk...
  baru follow sini.. harap singgah diblog saya pula.. peace.. hehehe..^.^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam, insyaAllah nanti sy singgah. Thank u for stopping by dear :-)

   Delete

Apa kata korang?