Aku Blogger Berhemah.

Thursday, March 21, 2013

Assalamualaikum!~

Sepanjang hayat Kenit berblogging ni, rasanya tak pernah lagi Kenit buat perkara yang tak berhemah. Dan insyaAllah, memang tak terfikir plak Kenit nak buat begitu di masa akan datang. Tak berhemah macam maner tu? Macam-macam la.....Kenit pun tak tau nak explain camner. Yang pasti, semalam Kenit ditegur seorang hamba Allah yang baru dikenali. Dan sehingga sekarang, Kenit pun dok tunggu explanation hamba Allah ni.


Ini bukan bertujuan untuk mengaib sesiapa jauh sekali nak bermusuhan. Tapi, rasanya Kenit pun perlukan penjelasan. Tak pasti apa sebenarnya yang dimaksudkan dia dengan "......kena guna cara yang berhemah" bilaKenit 'tepek' iklan SAYS kat Google +. So, Kenit pun.....'ape ke heinyer??' Did i do anything wrong regarding this?

Maafkan Kenit pada hamba Allah ini tetapi Kenit terpaksa print screen untuk menyatakan bahawa mungkin ada salah faham di sini.  Untuk itu. Kenit ingin JELASKAN bahawa, TIADA PAKSAAN untuk korang klik whatever advertisement yang Kenit tepekkkan tak kira la di mana jua! Kalau ada sesiapa merasa mereka DIPAKSA untuk klik iklan SAYS/CHURP/NUFF Kenit then...there's a big chance that probably you don't know the meaning of the word SHARE!





Prinsip Kenit senang je, whatever ads yang Kenit tepek samada di blog atau Google + bukannya WAJIB untuk korang klik. Kalau korang klik, korang bagitau Kenit.  Kenit akan klik balik tabung korang..is that simple! No forcing whatsoever. Kalau korang tak klik pun tak aper...there's nothing to lose!

In fact, kat Google + tu pun Kenit tak letak pun apa ayat berbentuk paksaan atau berbau penipuan whatsoever di atas setiap iklan Kenit. So, that means up to you la nak klik atau tak. I mean no harm to anyone. Bukan Kenit tak boleh terima teguran, tapi when you say something like that seolah-olah Kenit ni kedengaran macam tak berhemah plak. That is not a good feeling at all!

So, by this explanation Kenit harap hamba Allah ini mengerti la maksud Kenit  Ini juga explanation untuk blogger lain yang selalu singgah di blog Kenit  Kiter sumer nak jadi blogger yang berhemah..tak mo tipu-tipu atau paksa orang suka atau klik untuk kiter. 


You Might Also Like

6 pengomen comel

  1. Assalamualaikum hani, dia mungkin baru sebab tu dia tak faham konsep sharing tu. silalah mnaafkan dia. mungkin dia tak bermaksud begitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam kak sheila, saya tak marah & tiada sesiapa yang perlu dipersalahkan. Ianya salah faham tapi saya cuma nak bagi penerangan supaya blogger lain pun tak salah faham kat saya hehehe. Mungkin saya juga yang silap...(^_^)

      Delete
  2. sabar ye..mkg ada penjelasan dari yang menegur itu..pape pun rezeki semua Allah punya kuasa tanpa ada paksaan kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...mungkin ia cuma salah faham & komunikasi. Entri ini sekadar penjelasan takut nanti ada yang salah faham lagi kat saya hehe (^_^)

      Delete
  3. laaaa... kenapa lak... ala, orang minta klik, kite klik je la... takde masalah pon.. tak kene bayar pon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. misscommunication kot papa hehe. Aperpun, semoga penjelasan ini difahami sumer (^_^)

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM