HRMIS Itu Amat Meyakitkan!

Wednesday, March 13, 2013

Assalamualaikum!~

Kalau dulu nak isi borang cuti amatlah leceh! Nak kena isi borang nak kene bawak gi mengadap penyelia kemudian kene tunggu big boss sain barulah cuti ko lulus! Itu zaman Pak Kaduk...! La ni zaman canggih..sumer di ujung jari ngeh3x~

Tiap kali masuk HRMIS tak lain tak bukan hanyalah kerana nak COLI..eh eh COTI! ha ko kan dah typo!! geram sangat sampai tershashul jari Kenit menaip! Saper kat sini macam Kenit?  bab SKT & LNPT hanya terjah bila dah dekat ujung tahun je. Masa tu pun barulah kalut nak update SKT masing-masing atau update data peribadi huhu. 





Tensi giler ngok ngek Kenit menghadap benda ni dari pagi tadi! Penyelia dah bising, "maner borang coti ko nim??!! ko nak aku melutut depan ko baru nak bagi ke??! mala'un betoi!"...wait seminit...tu bukan dialog yang sebenar yang diucapkan oleh penyelia aku, tu dialog Kenit sorang hehehe. Penyelia seorang yang baik & bersopan santun malah tone suara dia memang lembut huhu. "Anim, borang cuti ari tu nanti anim jangan lupa bagi kat saya yer, dengan semalam punyer sekali yer." 

Bila terdengar tone suara dia yang begitu lembut dan penuh tatasusila itu, Kenit memang nak aje terus print & terbang kat dia, "nah encik, borang coti saya" sambil tersengih buat muker tak bersalah sebab coti lama sangat Tapi, natang haram jadah (refer to HRMIS & only to HRMIS not to any human being) ni tak mo bekerjasama langsung! Asyik-asyik ERROR memanjang!

Kadang-kadang teknologi itu amat menyeksakan....!

You Might Also Like

4 pengomen comel

  1. tu belum masuk bab isi SKT... hahaha

    ReplyDelete
  2. fine ms BK prktikal kt JPS kena buat HRMIS ni la..nyampah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe saper yang hadap HRMIS mesti tensi kan :)

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM