Jangan Tangguh Kerja.

Saturday, March 09, 2013

Assalamualaikum!~ 

Abah semakin sihat alhamdulillah. Sejak abah 'discharge' spital aku & mak jaga betul pemakanan abah. Aku kene pastikan abah makan & minum tak terlampau masin & tak terlampau manis. Alhamdulillah abah pun sangat corporative! mungkin sakit hari tu buat dia serik kot. Yela, masuk ni dah 2 tahun berturut-turut abah duk di spital..mau tak serik! 

So, petang tadi aku & Pak Jelan pi spital balik nak amik surat doktor untuk follow-up checkup abah. Bila aku tanya maner surat untuk abah..ghuper-ghupernyer tak bertulis lagi! Patutla tak tepon-tepon dari minggu lepas kami tunggu..ghupernye diaorg tak sentuh lagi surat tu! Aku dahla nak kene balik KL esok, bukan boleh nak tunggu lama. Dengan selambanya aku 'sound' doktor tu, "doktor tolong isi borang ni sekarang boleh tak? saya dah nak kene balik KL sok mana boleh nak tunggu doktor call je. Dari minggu lepas saya tunggu takda sapa tepon gak...!"Ganas sangat ke ayat aku tadi tu? hehe maklumla tengah GERAM! huhu. 

Terkebil-kebil la doktor muda tu amik buku pesakit & isi borang berkenaan. Bukan aku tak memahami kesibukan para doktor di situ tapi, keadaan aku juga tak mengizinkan untuk aku stay lama di kampung semata-mata nak tunggu diaorg call amik surat. Come on..aku percaya doktor di situ lebih muda dari aku..patutnyer lebih cergas & bertenaga. Isi borang tadi tu pun amik masa 10 minit je..tak susah la kan. Butiran pesakit dah ada cuma transfer je ke borang lain. Tak susah maner kan...itulah yang aku perhatikan tadi. Seeloknya jangan ditangguh kerja...kalu siap cepat doktor senang saya pun suka maaaa... ke guaner?

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM