ruangiklan
ruangiklan

Saturday, March 09, 2013

Jangan Tangguh Kerja.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum!~ 

Abah semakin sihat alhamdulillah. Sejak abah 'discharge' spital aku & mak jaga betul pemakanan abah. Aku kene pastikan abah makan & minum tak terlampau masin & tak terlampau manis. Alhamdulillah abah pun sangat corporative! mungkin sakit hari tu buat dia serik kot. Yela, masuk ni dah 2 tahun berturut-turut abah duk di spital..mau tak serik! 

So, petang tadi aku & Pak Jelan pi spital balik nak amik surat doktor untuk follow-up checkup abah. Bila aku tanya maner surat untuk abah..ghuper-ghupernyer tak bertulis lagi! Patutla tak tepon-tepon dari minggu lepas kami tunggu..ghupernye diaorg tak sentuh lagi surat tu! Aku dahla nak kene balik KL esok, bukan boleh nak tunggu lama. Dengan selambanya aku 'sound' doktor tu, "doktor tolong isi borang ni sekarang boleh tak? saya dah nak kene balik KL sok mana boleh nak tunggu doktor call je. Dari minggu lepas saya tunggu takda sapa tepon gak...!"Ganas sangat ke ayat aku tadi tu? hehe maklumla tengah GERAM! huhu. 

Terkebil-kebil la doktor muda tu amik buku pesakit & isi borang berkenaan. Bukan aku tak memahami kesibukan para doktor di situ tapi, keadaan aku juga tak mengizinkan untuk aku stay lama di kampung semata-mata nak tunggu diaorg call amik surat. Come on..aku percaya doktor di situ lebih muda dari aku..patutnyer lebih cergas & bertenaga. Isi borang tadi tu pun amik masa 10 minit je..tak susah la kan. Butiran pesakit dah ada cuma transfer je ke borang lain. Tak susah maner kan...itulah yang aku perhatikan tadi. Seeloknya jangan ditangguh kerja...kalu siap cepat doktor senang saya pun suka maaaa... ke guaner?

0 pengomen comel:

Post a Comment

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.