Sanah Helwah My Precious Pearls! - Part 1

Monday, March 25, 2013

Assalamualaikum!~

Misi nak sambut besday bersama My Pearls sekeluarga sudah tercapai Sabtu lepas...alhamdulillah. Memang seronok dan senang nak handle besday dua orang anak dara ni sebab besday diaorg jatuh pada tarikh yang sama hehe.

So, preparation kami biasa-biasa je. Pastikan ada wan & atuk, kek, belon & hadiah! But, this year ada pembaharuan sedikit, special preformance dari bidan terjun...mr badut! muahahaha. Tak sangka berbakat jugak mr badut baru kiter ni hehehe.

Saturday 23 Mac 2013


chocolate sponge kek with angry bird design - from ayah & ibu
Diaorg mintak kek Princess Barbie ...jenuh Kenit cari satu Melaka! Yang ada ni je la pun. Last year pun angry bird jugak hehehe, Takpela nak...kiter tunggu second cake nanti ye hehe. 

Our besday gurlsssssss - seronok dapat belon dari mr. badut!
 muahaha

Teruja sangat bebudak ni dapat belon panjang! Dah tu. ader plak bidan terjun yang jadi mr. badut ari tu hehehe. Tapi, agak berbakat jugak mr. badut baru kiter ni...siap boleh bentuk2kan belon tu lagi! hahahaha. Memang kene 'ragging' la ari tu...pam belon & buat bentuk! Nak tahu sapa mr. badut tu??? jeng jeng jengggggg.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


I introduce to u....our mr. badut in da houseeeee!
wakakaka
Seriously, memang Kenit tak pernah tengok lagi muka mr. badut yang serius berkerut cenggini hahaha. Maklumla, 1st time pam belon & buat bentuk...susah woooo! Perlu fokus & serius buahahahaha~

With wan & atuk. Amboi atuk seksinyeeeeeee. Mira buat muke poyo
tak puas ati sebab kene duduk kat atuk hahaha.

Wokeh, it's time to potong the cake! We don't sing or blow any candles hehe. But, atuk bacakan doa selamat sebelum upacara potong cake hehehe. Alololo atuk sengih cute la hehehe.



 Aiyooo Mira tak habis2 ngan muka poyo dia tu hehehe.
Senyum la sikit dikkkkkkk~

Weeeeee! officially our besday party has ended that day. Everybody had a great & fun time together. Especially, my Pearls yang seronok bermain bersama mr. badut mereka hehehehe. Dah besar dah anak-anak dara Kenit ni.....terasa masa begitu cepat berlalu. Terima kasih atas anugerahMu ini ya Allah.

No matter how garang or tegas i am, they are still my precious Pearls! Ibu harap ibu dapat menjadi ibu yang baik & mithali untuk kedua-dua anak ibu & ayah ni. 

Eh, i thought besday party diaorg dah habis...but wait! Wan had something special for them tooooooooo! Hamboiiiii jeles!

Sunday 24 Mac 2013


Wahhhhh! pulut kuning ngan kari ayam...ayam kampung wokeh!
Habis ayam mak hahaha.
The next day, Wan kata nak buat pulut kuning tuk Wani & Mira. Orang-orang tua dulu, kalu sambut hari lahir mesti buat pulut kuning..yo laaa dulu mano ado kek! Special Wan masak, siap sembelih sekor ayam kampung...fresh from the reban muahahaha!~

sesi potong pulut plak. Hamboiiii Pak Jelan muker macam dah tak
sabo nak ngapppp pulut tu wakaakaka!~
Hari ni no mr. badut hahahaha. Nampak sangat la Pak Jelan tak sabo nak makan pulut kuning. Tau la dia memang dah kemaruk nak makan pulut kuning ni huhu.


Ayah suap anak. Bakper Pak Jelan tutup mata tu muahaha. Yang Mira plak
buruk nau ghuper makan pulut tu!

Ecececeh cute plak Pak Jelan waktu ni hahaha. 


After party, Wani sambung buat homework...good gurl.

So, thats it. Begitula ghupernyer sambutan besday My Pearls di kampung. Simple & beautiful! Sanah Helwah My Pearls Wani & Mira. We love you dunia akhirat!- from ayah & ibu.

Baca Jugak:

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM