ruangiklan
ruangiklan

Thursday, March 14, 2013

Two Sides Of The World

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


ON ONE SIDE......


This morning aku terbaca pasal satu pesta makan yang diadakan di Thailand untuk gajah-gajah mereka. Bukan saja pesta makan malah, 13hb Mac merupakan Hari Gajah yang disambut setiap tahun di sana sebagai penghormatan kepada binatang itu. Betapa sayang & hormatnya mereka kepada binatang  yang dianggap suci itu.....

BUT.....
ON THE OTHER SIDE OF THE WORLD......



Masih ada gajah-gajah yang malang, diperlakukan dengan begitu kejam dan  tidak berperikemanusiaan sehingga manusia sanggup membunuh gajah-gajah ini tanpa rasa bersalah semata-mata ingin mendapat gadingnya.



LALU UNTUK APA GADING ITU....??

V
V
V
V
V
V
V




















Still not too late to save them from extinction.....ACT NOW! SAVE THEM!

3 comments:

  1. Stop buying, stop selling.. Tiada permintaan takkan ada bekalan, yg sukarnya perkara mcm ni selalu terjual atas nama kesenian 'rare art' dan selalunya mahal. Kesedaran perlu diterapkan dgn cari jalan mcm mana mesej kita tu dpt disampaikan kpd art collectors yg mcm ni sbb biasanya dia org ni org2 kaya & berpengaruh. Bagus entri ni. Tq sbb share.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, we must work both ways kalu tak memang tak jadi. Sama2...

      Delete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.