Two Sides Of The World

Thursday, March 14, 2013

Assalamualaikum!~


ON ONE SIDE......


This morning aku terbaca pasal satu pesta makan yang diadakan di Thailand untuk gajah-gajah mereka. Bukan saja pesta makan malah, 13hb Mac merupakan Hari Gajah yang disambut setiap tahun di sana sebagai penghormatan kepada binatang itu. Betapa sayang & hormatnya mereka kepada binatang  yang dianggap suci itu.....

BUT.....
ON THE OTHER SIDE OF THE WORLD......



Masih ada gajah-gajah yang malang, diperlakukan dengan begitu kejam dan  tidak berperikemanusiaan sehingga manusia sanggup membunuh gajah-gajah ini tanpa rasa bersalah semata-mata ingin mendapat gadingnya.



LALU UNTUK APA GADING ITU....??

V
V
V
V
V
V
V




















Still not too late to save them from extinction.....ACT NOW! SAVE THEM!

You Might Also Like

3 pengomen comel

  1. Stop buying, stop selling.. Tiada permintaan takkan ada bekalan, yg sukarnya perkara mcm ni selalu terjual atas nama kesenian 'rare art' dan selalunya mahal. Kesedaran perlu diterapkan dgn cari jalan mcm mana mesej kita tu dpt disampaikan kpd art collectors yg mcm ni sbb biasanya dia org ni org2 kaya & berpengaruh. Bagus entri ni. Tq sbb share.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, we must work both ways kalu tak memang tak jadi. Sama2...

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM