Buat Bata Macam Buat Roti! (VIDEO)

Monday, April 01, 2013

Assalamualaikum!~

Fuh! kalau korang tengok mesti korang kagum dengan kemantapan & kemahiran anak2 muda ini menguli simen & menekap bentuk batu bata. Kalu dilihat dari video ini, tiada satu peralatan canggih atau mesin berteknologi tinggi yang digunapakai oleh anak-anak muda ini. Hanya kederat tulang 4 kerat sahaja yang menjadi penggerak mereka menghasilkan bata!


Kagum bukan? Kalau korang tak kagum, ntah la.....! Yang lebih mengagumkan Kenit ialah, mereka masih mampu menguntum senyuman, gelak tawa bersama rakan sekerja. Seolah-olah duduk menyangkung di bawah panas matahari yang terik, peluh yang membasahi tubuh, tangan yang kasar bermain pasir & simen, kesakitan pinggang akibat postur tubuh yang tidak selesa tidak langsung meresahkan mereka!  Now, how many of us can do that?  Inikah yang dinamakan keikhlasan dalam mencari rezeki?


P/S: Bukan soal mereka mundur atau tidak. Soalnya, attitude & kesanggupan mereka bekerja dengan ikhlas & bersungguh-sungguh...ke guaner?

sumber video

You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM