Langgar 'Pantang'.

Tuesday, May 21, 2013

Assalamualaikum!~

Sedangkan iman pun boleh goyah, inikan pulak DIET!

Tak guna menaip banyak, perut dah lapo kedaroh semalam. Maka, singgahlah kami di Atas Tuber Restoran, Desa Pandan.

Tuber?? Tak tahu betul ke tidak..tapi Kenit cari maksudnya lebih kurang macam 'bonggol'. So, restoran ni dok ataih bonggoi ka? Cenggitu? hehe. Belasah je la! perut dah lapo kedaroh doh ni!



Restoran ni terletak bertentangan dengan Blok G/H, Desa Pandan. Bersebelahan ngan satu Car Wash tapi lupa nama Car Wash tu hehe. Paling senang restoran ni dekat dengan tiang elektrik hat tinggiiiiii nu!

Shisha corner -  Side ni jual makanan ringan macam french fries, hotdog, kepok
ikang, kepok lekor dan popia.

Pandangan belakang - nak sampai ke restoran ni boleh naik
ikut jambatan pagar biru tu.

Sementara tunggu makanan yang diorder sampai, kami 'berdrama' sekejap anak beranak hehe. Kami saja yang bagi riuh tempat tu ekekeke.


seperti biasa drama queen Kenit menjiwai watak kene maroh
ngan ayahnya ekekeke. Muncung itik yang cute!

Lauk yang kami makan ni biasa-biasa je pun. Tekak kampung...

Tapi, ada satu dish ni yang telah menambat hati kami bila pertama kali kami merasainya. 

Kenit tunjuk 'menu' dulu k...

Haaaa hamikkk! Siakap RM10 hengget ekekekeke.
Takde pakai timbang sini, pakai ekor je.
Ko hader??heeee (^_^)

Kami order Siakap 3 Rasa. Tak tahulah sedap ke tak...perut dah lapo kedaroh bedal je laaaaa (^_^)

Nasi putih

Kangkung Goreng Belashan

Mihun Goreng - untuk anak-anak. Dah memang selera diaorg ni selera
Najwa Latif (kosong) ekekeke.

Telur Dadar - dah kena cobek sikit...kesiang ke fotografer
tak puah amik gambo lagi ekekeke.

Signifikan dish >>Siakap 3 rasa -  giler kentang sedap!
Akhir kata....

Ikan siakap ini dimasak dengan jayanya sehinggakan bila digigit berbunyi kerangupan kulitnya! Kegaringan kulit ikan tidak 'tercemar' sedikit pun dengan kehadiran kuah sos yang membanjiri landskap pinggan.

Isinya lembut dan manis diserasikan dengan rasa sos 3 rasa yang melimpah ruah di atas badan si ikan. 

Umpama seekor ikan 'bidadari' yang sedang dilumurkan dengan losyen pelembap kulit, rasa lauk ni memang menangkap syahdu tekak kami berdua ekekekeke. 

Yang merasa dan menilai,
KENIT CINONET (^_^)

Kesemuanya termasuk air teh beng (teh ais), kopi o' suam dan milo o' suam...RM26.50 sahaja. Perut kenyang, otak tenang heeee (^_^)

You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. Mira kenapa kena marah? hehe..
    siakap 3 rasa..siapa la mampu tahan tengok.. :)

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaa , lapar pulak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Molek dah tu bolehla gi cari siakap 3 rasa skrg hehe :-)

      Delete
  3. nmpak cam sedap..wuu..nak jugak..hehe

    ReplyDelete
  4. tudia masam mencebuih kena marah ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap je cebik tu, pastu ligat balik hehehe :D

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM