WiFi Percuma Selangor - Senarai Hotspot

Wednesday, May 15, 2013

Assalamualaikum!~




Alhamdulillah! Beruntung rakyat Negeri Selangor. Air percuma! Kini Wifi pun percuma! Allahuakbar...

Pekhidmatan Wifi percuma oleh Kerajaan Selangor ini benar-benar dinantikan oleh semua pihak. Alhamdulillah, WIFI SELANGORKU adalah perkhidmatan PERCUMA Internet tanpa-wayar yang disediakan melalui Grant SelangorKu oleh Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan.



SENARAI HOTSPOT WIFI PERCUMA SELANGOR
  • Kawasan Kedai Selva, Jalan Raya Barat, Kawasan 1, 41100 Klang
  • Kawasan Kedai Jalan 2/5. Taman Pinggiran Delima Batu 14, 48100 Hulu Langat
  • Kawasan Kedai Jalan Amaniah Mulia 3, Taman Maniah Mulia, 68100 Batu Caves
  • Kawasan Kedai Jalan Taman Gombak, 68100 Gombak
  • Kawasan Kedai Jalan Bersatu 10, Taman Bersatu 48000 Rawang
  • Kawasan Kedai Jalan Desa 1/1, Bandar Country Homes, 48000 Rawang
  • Kawasan Kedai Jalan Besar Pandaraman, 42000 Pelabuhan Klang
  • Surau Haji Abas Kampung Delek, Klang
  • Balai Penghulu Mukim Batu, Batu Caves
  • Transit Az-Zahrah Teluk Gadong Kecil, Klang
  • Restaurant Mekar Sri Bakso, No50/G-11 Plaza Sri Muda, Sek 25, 40400 Shah Alam
  • Dewan Sungai Pinang, Majlis Perbandaran Klang, Jalan Labis 100, 41400 Klang
  • Kawasan Kedai, Jalan Mohd Tahir 8, Tmn Sri Mewah 4, Off Jalan Sg. Jati, Seri Andalas
  • SJK (C) Pandamaran A, Jln Besar Pandamaran, 41200 Klang
  • Pusat Komuniti Sg.Kantan, 43000 Kajang
  • Pusat Khidmat Adun Kajang, Kawasan Sungai Chua, Kajang
  • Pusat Komuniti Dun Bangi, No.22 Jln 7/1C Sek 7, 43650 Bangi
  • Pusat Khidmat Masyarakat, Kg. Batu Laut, 42700 Tanjong Sepat
  • Kampung Sg.Sendu & Pekan Banting
  • Kawasan Kedai A77, Jln Besar, 45600 Bestari Jaya
  • Pejabat JKK Kampung Meru @ Sebelah Dewan Orang Ramai MPK Jln Meru Tambahan, 41050, Meru
  • Kawasan Kedai Makan, Jalan Raya Barat, Kawasan 1, 41100 Klang
  • Kg.Meru, 41050, Meru
  • Pejabat Pangsapuri Mutiara Bukit Raja 2, Jln Mahkota 1/ku2, Mutiara Bukit Raja 2, Klang
  • Masjid Al-Azhariah, Jln Kepau 18/4 Shah Alam
  • Pangsapuri Idaman Jalan PJU 10/1 Damansara Damai, 47830 Petaling Jaya
  • Pangsapuri Kos Rendah SS19, Jln SS19/7, Subang Jaya
  • Balai Raya Taman Cuepacs, Jln Koop Cuepacs 5A, Taman Cuepacs Fasa 2, Batu 9, 43200, Cheras
  • Medan Selera Pandan Indah 2/3 Jln Pandan, Ilmu Pandan Indah 2/3
  • Flat Permai Court 2, Jln 13D Taman Dato Ahmad Razali 68000 Ampang
  • Dewan Kampung Melayu Ampang Tambahan, Jln 4 Kg. Melayu Ampang Tambahan, Ampang
  • Pusat Komuniti Rakyat Sri Pangsa AU3/1, Ulu Kelang
  • Bazaar MPAJ Taman Melawati, Ulu Kelang
  • No 8 Jln 1/4 Pusat Khidmat Masyarakat 43650 Bdr Baru Bangi
  • Masjid Ar-Raudah Kg. Hulu Teris, Sg Pelek
  • Pusat Penjaja Taman Seroja Bandar Baru Salak Tinggi


Di atas adalah senarai kawasan terlibat yang menyediakan perkhidmatan Wifi percuma kepada rakyat Selangor. 

Liputan (coverage) wifi akan diperluaskan secara berperingkat. Jadi, diharap rakyat Selangor yang lain bersabar ye hehe.

Tahniah dan syabas Kerajaan Selangor. Walau siapa pun anda, walau apa pun fahaman politik anda khidmat rakyat tetap diberikan tanpa mengira prejudis. Wallahualam~


P/S: Kalau 50 tahun kita boleh sabar dgn peningkatan harga barang, takkan barang free kita takleh sabar...kan?kan?kan?(^_^)

You Might Also Like

12 pengomen comel

  1. owh pusat penjaja seroja tu dh dkt ngan area rumah mak n ofce saya jugak :)

    ReplyDelete
  2. wha, bestnyaa... anna ada jugak penang free wifi tp kekadang line xde..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnyer. Line xde tu biasa la Anna. Kalau pakai wifi sendiri pun kengkadang buat hal jugak heheh (^_^)

      Delete
  3. beruntung jadi anak selangor. tapi saya belajar dekat selangor. kira untung jugak lha. terbaik lha khalid. at least ada effort. congrats (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua orang pun dapat win-win situation. Tak kira duduk atau bekerja di Selangor. Kemudahan tetap disediakan mengikut apa yang telah dirancang. Effort yang menguntungkan rakyat (^_^)..congrates to Khalid too ;).

      Delete
  4. hehe..kat area klang banyak juga yea ada wifi free.bagus..lepas ni jimat la ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beruntung orang Klang dan rakyat Selangor (^_^)

      Delete
  5. kami duk kat area sungai boluh tak ada pun.

    ReplyDelete
  6. kami duk kat area sungai buloh tak ada ke wifi free.

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM