Hari Ini Dalam Sejarah.....

Saturday, June 22, 2013

Assalamualaikum!~

Hari ini dalam Sejarah...
Dingin subuh memanggilku..
Solat 2 rakaat memanggil rindu...
Doaku pohon penuh sayu...

Hari ini dalam sejarah...
Terbaringku di sofa empuk...
Menunggu siang fajar terbentuk...
Mata berat ku cuba memujuk...
Namun terlena macam kena sampuk...


Hari ini dalam sejarah....
Walau mata tertutup rapat...
Walau mulut terkatup senyap..
Walau tubuh kaku setempat...
Namun deria masih 'menyengat'..

Hari ini dalam sejarah...
Di ujung telingaku dengarkan...
Berita tv tekun melaporkan...
Ku kira mungkin sudah kesampaian...
Masa ditunggu menghadap Ilahi penuh kesayangan...

Hari ini dalam sejarah...
Ku bersihkan diri kuhias sungguh indah...
Wangian harum ikut sunnah...
Zuhur kusambut penuh 'meriah'
Untuk Ilahi mohon diberkah (diberkati)

Hari ini dalam sejarah...
Khusyukku tunduk sujud menyerah..
Kepada Ilahi ku hanya berpasrah...
Pengakhirnya kedua tanganku menadah...

Hari ini dalam sejarah...
Langkahku mula buat kerja umah....
Langit di luar sekejap mendung sekejap cerah..
Hati terdetik adakah....?mungkinkah...?
Lalu ku capai jam ku tenung mencari pastinya....

Hari ini dalam sejarah...
Mulut terlopong mata membulat...
Sudah kujangka tapi hatiku suruh mengelat...
Konon dah sampai waktu dekat...
Rupa-rupanya.....BARU PUKUI 12.44!

Wuaarghhhhhhhhhhhhh wuaargghhhhhhh wuaaarghhhhhhhh!

Luahan rasa asli oleh : Kenit Cinonet

You Might Also Like

16 pengomen comel

  1. wah! pandai kenii cinonet mengayat..ingatkan sejarah apalah yang best tadi..

    ReplyDelete
  2. wah..puitisnye..terer sis mengayat
    erk..sis solat belum masuk waktu ke?
    3,4 kali baca..cuba memahami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai sis neka ekekeke...sebolehnya harap takda sapa yg paham puisi ni haha :)

      Delete
  3. done klik iklan sis
    thanks sudi klik iklan yumida :) lop u

    ReplyDelete
  4. Ingatkan ada nak rasmi bangunan ke apa. He..he.. terhibur membacanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha rasmi bangunan dlm mimpi ada la.. :D

      Delete
  5. hehehe... :) ingatkan berita tu ada kena mengena dgn akak... ceh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha deyyy memang ada kena mengena la...cuma tak masuk tv je la ekekeke (^^,)

      Delete
  6. pasti akn berlaku pada stiap org..ekkekekke :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM