Wednesday, June 19, 2013

# Teknologi

Istana Bergerak RM10 Juta.

Assalamualaikum!~

Fuh! Istana bergerak?? Idea menjadikan istana sebagai suatu model kediaman mewah bergerak mampu menarik perhatian mereka (yang berduit banyak). Tengok kos pun dah tahu...($2million) RM10 juta!!! Tapi, sebelum tu jom kiter tengok apa yang ada dalam 'Istana Bergerak' ni?


Inilah istana bergerak 

Kenderaan besar 40-kaki panjang dari Syarikat Marchi Mobile ini diselaputi dengan emas yang didatangkan dengan begitu banyak ciri-ciri mewah, termasuk tv flat screen 40 inci, cocktail lounge, tempat api (fireplace), bilik tidur yang besar dan lantai bawah yang memanaskan.

Istana bergerak ini yang juga mampu 'membersihkan' dirinya sendiri merupakan pilihan bagi golongan kaya orang Arab Sheikh - kenderaan ini 'mencuci' sendiri selepas seharian dipandu ditengah padang pasir.


Dalaman - terdapat ruang besar yang cukup selesa sesuai untuk majlis koktel

Bahagian atas (yes, ia adalah kenderaan double decker)
Ada master bedroom lengkap dengan tingkap dan lukisan dinding.

Lengkap juga dengan bilik air mewah

Lounge cocktail ruang untuk melepaskan penat dan berhibur.

Tempat untuk driver

Ciri unik - eleMMent membolehkan bahagian tepi kenderaan 'dikembangkan'
untuk memberi keselesaan lebih kepada pemandunya.


Lengkap dengan kerusi empuk dan meja untuk tetamu yang datang. Kira
macam kat rooftops dah ni.


Ada tangga jugak!


Flat screen tanpa remote control! Hanya guna skrin sesentuh
untuk tukar channel.

Ruang 'pejabatt' perhaps? or for business disscussion?

Pandangan dari belakang tempat duduk pemandu

Pandangan dari tempat duduk pemandu
sumber:yahoo

Jadi, apa pendapat anda? adakah ianya setanding istana sebenar atau sekadar kediaman bergerak yang sangat mewah?

10 comments:

  1. zaman sekarang...semua nak dimobile-kan kalau boleh...tapi kalau cam ni agak2 kena bayar cukai taksiran dan cukai pintu tak...ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sana tak tau la pulak tu farah, tapi kat Mesia konpom kena hahaha :D

      Delete
  2. amboi cantiknya..xduduk kat istana pun xpe,..dok dalm ni jerk..heheh..

    ReplyDelete
  3. hehehhehe xD cm x selese je kalau gerak2..aheks~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terfikir jugak gitu kan? absoerber dia super power kot hehehe :D

      Delete
  4. kediaman mewah bergerak je nie...haha, boleh ke dalam bas nie, tido pun tak senang, bergoyang je, bukan macam kapal terbang..haha, silap2x boleh tumbang..tgk bas nie macam 3 tingkat pun ada.hahaha...apalah yang nak dibanggakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mainan orang kaya hehe. sy pun setuju ngan abg bahrain...ia mungkin luxurious tapi bukan istana heh :D

      Delete
  5. bestnye istana bergerak ni....tak mampu memilikinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite mampu tengok je la kak heeee :D

      Delete

Apa kata korang?

Follow Us @soratemplates