Perlukah Mainan Mahal-mahal?

Saturday, June 01, 2013

Assalamualaikum!~

My Pearls ni memang banyak akai. Asalnya kegunaan meja ni untuk belajo je. Sekarang baru Kenit tahu macam-macam benda kita boleh buat ngan meja lipat ni heeee...

Kalau Ikutkan imaginasi ibu, meja blajo tu.......


hanyalah meja blajo. Tapi, lain pulak dengan my Pearls ni. Akai panjang betoi nooo....




Game pertama - meja dibuatnya V-shape dan bola menggelungsur turun.
Siapa dapat sambut bola lawan dia menang.
OOOEEMMMGGGGGG! Sila abaikan props berserabai
di sekelilingnya. Itu takda keje orang lain..depa punya keja!

Game kedua - camni pulakkkk!Bola sapa paling laju turun dia menangggg! Ni pun
depa boleh dok gelak-gelak. Ntah apa yang geli ati sgt ntah.....

Game ketiga - bila ditanya nak wat mende ni?
 Dia cakap buat jambatan ekekeke.

Meja semurah RM8.90 yang dibeli di Tesco ini ghupernye boleh dibuat begitu dan begini. Bergelak ketawa depa bermain, 'berlumba' menggelungsurkan bola sambil bersorak sapa sampai ke bawah dulu. Bola masuk bawah kerusi pun depa ketawa.

Beginilah rutin mainan depa di malam hari. Kenapa Kenit tak sekreatif ni dulu masa kecik-kecik? hehehe.

Meja blajo ni pun boleh membuat depa senyum ketawa bergelak sakan meriuhkan blok pangsapuri 4 tingkat ni! Ni kalau Pak Jelan tengok ni harussssss kena blebel ekekekeke.

You Might Also Like

12 pengomen comel

  1. wahhh! kecik2 dah kreatif..bagus !biar murah asalkan bermain penuh gaya..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha bleh jadi tagline ni azie (^_^)

      Delete
  2. Replies
    1. Akai panjang budak2 ni farah ekeke :D

      Delete
  3. comel jer diorang tu he3...memang budak la ni kreatif,sis.kak lea pun kadang2 je eblikan toys mahal..banyak beli buku je.mainan si kembar banyak lagi elok so puaslah adik si kecil main.diorang mix n match..dah jadi toys baru adeihh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha tu la kak lea. Ntah dr mana diaorg ni dpt idea jadi gini..imaginasi kanak-kanak memang hebat kan (^_^)

      Delete
  4. hehe..kreatifnye 2 bradik ni
    klo yumida dulu2, asal main je gaduh..pastu nangis..pastu main baling selipar..kasar beno permainan zaman dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pasai duk atas awan kak leceh nak turun hehe. Tu sebab diaorg guna apa saja asalkan dpt main.

      A'ah kak kiter dulu siap main baling slipar ngan budak lelaki...ganasss woooo hehe

      Delete
  5. hehe.. bagusnya guna meja tu..dulu saya kecil2 kerusi rotan tu saya buat macam kubu perang..huhu

    mcm2 idea budak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenit guna kusyen wat kubu perang haha

      Delete
  6. budak2 memang imagination dorang kreatif kan ;)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM