Bonus Dapat Ke Tak?

Tuesday, July 16, 2013

Assalamualaikum!~

Dua tiga hari lepas, kecoh kat facebook orang dok post mengatakan kerajaan akan bagi bonus setengah bulan gaji pada hari raya 9hb Ogos depan. Bila aku belek kalendar cinonet aku ni, 9hb Ogos tu jatuh pada hari raya kedua! Apekejadahnya dia nak bagi bonus masa hari raya haha! Tekono...tekono....

Bonus 9hb Ogos yang dimaksudkan mungkin untuk tahun lepas kot. Sebab tak pernah berlaku dalam sejarah lagi kerajaan bagi bonus masa hari raya. Yang ada sebelum hari raya ader la. Kalau bagi setengah sebelum raya, setengah lagi pas raya pun ok gak kan hehehehehehe (^^,)


Haaaa sudah terang lagi bersuluh. Tapi, aku rasa macam nak main cak cak je ni hehe. Kata masih dalam penimbangan, dapat atau tak tak tahu la sama2 kita tungguuuuuuuuuuuu!. Dengan kenaikan harga ayam yang mencanak kaw kaw ni, memang berharap sangatla raya kali ni kita dapat makan rendang ayam bukan rendang ikan sardin heeeee :D. 

Pelik aku, time raya puasa ngan raya aji je mesti barang naik. Napa raya Cina ngan Deepavali ngan Krismas harga tak teruk camni? Ape bangsa lain tak makan ayam ke ape? hehehe.

Nak baca lebih-lebih terjah SINI.

P/S: Alang-alang ayam dah mahal, nak tukar menu raya la tahun ni masak rendang ayam belanda..ok tak? ngeeeee (^^,)

You Might Also Like

12 pengomen comel

  1. InsyaAllah harap2 tue dapat la bonus kan..kalau tak dapat tak meriah la raya..hehehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sis, kalau dapat syukur alhamdulillah hehehe (^^,)

      Delete
  2. Replies
    1. mudah2an sis, semua pun mengharap heeee :D

      Delete
  3. alaaa,,hahahhha..aritue ade terbace gak kt fb org share,,igtkan betol..aduyai..xpe2 raye lambat g,hope kerajaan bgi bonus,,kikikiki..aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takpe jangan putus doa masih banyak masa lagi heee (^^,)

      Delete
  4. Lau dapat bonus sebelum raya bolehla shopping lg kan..?hehe..Ni time raya simpan jela dulu... Tp bagus gak, leh cover balik duit yg keluar mcm air je ni..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tul tu kak, duit kuar macam air...dari berkepul tinggal seketul. kalau dapat alhamdulillah...

      Delete
  5. Lewat sgt ni, jgn2 tahun ni tak ada bonus hari raya..huhu...harga naik time raya sebab paling majoriti rakyat Malaysia sambut raya..krisms dan tahun baru cina tak seramai hari raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rilek brader...brader rilek hehe. Ada 3 minggu lagi untuk diaorg decide nak bagi bonus ke dak. susah ar kalu kira cam tu, alasan sebab raya disambut paling ramai rasanya dah tak relevan masa kini.

      Slogan 1Malaysia patut digunapakai pada semua peringkat masyarakat bukan pada kuotaye dop? 1Malaysia..1Harga kan molek gitu? :p

      Delete
  6. tuelah kak ada gak yang buat entri pasal nih. tak selidik betul2 kan. haaiisshhh.. gara-gara nak trafik je tue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe takpe, mungkin mereka excited nak dapat bonus gak tu. (^^,)

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM