Thursday, July 18, 2013

# Diari Ramadhan Kenit # Resepi Kenit

Diari Ramadhan - Strike One!

Assalamualaikum!~

Berapa lama dah aku ngidam nak makan kari? Mewahnya dulu kalu time beli roti jala,kuah tu dibungkus sekali ngan daging berketul2 didalamnya. La ni, aku cuma jumpa daun kari je dalam kuah roti jala tu hehe. Roti jala dah sedap kuah plak kari 'bodoh' je..tak puas la bro!

Nak capaikan hajat, maka aku nekad memasak petang semalam. Sempat jugak aku terjah kedai Zam merembat apa yang patut untuk masak kari daging.


Pak Jelan pun join masak, tapi dia tak bagi aku amik gambo...malu katanya. Cehhhh! Maka, aku amik je la gambo cucuq udang yang dia memang pro buat!


Dua benda ni je kami masak. Makan cucuq udang cicah ngan kari daging...tak pernah dibuat orang kan? wakakakaka. Suko ati den la...tokak den!ngeeeee :D Konyangnye....alhamdulillah.

hahaha tak cukup daging pasal masa ni dah sahur.
Daging banyak yang dah kena ngappp masa berbuka.

Sahur sambung makan nasi ngan kari daging. Nak bagi sedap goreng telur dadar...fuh! mencongap makan heheheehe.

14 comments:

  1. best.. tapi sebab nafsu Tedi dah lemah skrg ni, maka Tedi tak tergoda pun... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tedi mana leh makan makanan camni. Tedi kena makan sayur banyak..buang sikit lemak tu ekekeke :D

      Delete
  2. kenittt,,sedapnye,,arini baru plan nak masakkk macam dh dapat idea nie,,tq kenitt hehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur welcome dear. Sedap lagi masak sendiri tau hehe :D

      Delete
  3. wahh nampak menarik ;)... salam perkenalan dr saya ;)

    ReplyDelete
  4. Uncle pakar buat kari tahu! Meh la menuntut dengan uncle...

    Tapi megi kari je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha uncle memang pakar...pakar auta! lawak uncle ni :p

      Delete
  5. fae x berapa masakan kari. agak memilih sikit tekak ne hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh kenit membesarkan ngan kari...nanti cubalah :D

      Delete
  6. kak lea perut baru nak baik.so telan air liur jelah bau jiran masak kari huwaaa...tak adil...tak adil..mencilah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sabo kak lea, perut tu nak pakai lama. Sedap kari ni keja je :D. Tunggu dah elok betul2 baru sappedek wokeh ;)

      Delete

Apa kata korang?

Follow Us @soratemplates