Eeeuwwww! Pekerja Subway Letak....

Wednesday, July 31, 2013

Assalamualaikum!~

Anda penggemar makanan segera Subway? Kali terakhir Kenit try sandwich dia (apa nama dah lupa) awal tahun 2012. Konon gatal tekak la kan takmo makan nasi berlauk, boring konon! Pegi Amcorp Mall ternampak ada satu section Subway kat bahagian luar.

Dengan konfidennya, Kenit pun beratur la nak order. Padahal, nak order apa pun tak tahu camner. Ingat order macam order KFC tu ker, dah siap bungkus. Sekali kena pilih daaaaaa. Jenuh Kenit dok pilih jenis bread, pastu nak kena fikir letak daging apa, sos apa, nak tambah mushroom atau mustard blablablablablabla! 

Paling best time nak bayor! Terkejut teman kena sampai doploh hengget lebih! Woi! ini roti sandiwch ka nasi arab mandy! heeee :D.

Itulah sekali Kenit beli, pastu taubat takmo pi dah!

Tak menarik lagi?? Haaaa yang ni mungkin menarik (^_^)



Pekerja Letak Alat Sulitnya Pada Roti Sandwich Subway.




On second thought, tak jadi nak makan roti panjang tu!

Seorang pekerja di restoran makanan segera Subway di Columbus, Ohio telah memuat turun gambarnya sedang 'merehatkan' alat sulitnya di atas roti sandwich milik restoran itu. 

"Nama saya @ianjett dan saya akan jadi artis sandwich anda untuk hari ini", ditulis dibawah gambar tersebut.

Bila disiasat dan ditanya tentang gambar tersebut, Jett cuba untuk menerangkan alasannya mengongsi gambar dia 'menyentuhkan' alat sulitnya di atas roti panjang itu.

"Saya tidak pernah buat begitu ketika bekerja -- gambar itu diambil di rumah," Jett memberitahu akhbar itu. "Ini bukan sesuatu yang saya biasa lakukan di Subway. Ia hanyalah gurauan."


Selepas kecoh gambar alat sulit dan roti sandwich di alam maya, timbul pula satu lagi gambar yang nyata boleh menjatuhkan imej Subway dan semestinya bukan suatu promosi yang baik!




Pekerja kedua, yang juga bekerja di restoran yang sama telah mengongsi gambar sebotol air kencing yang telah disejuk bekukan.

"Hari ini saya telah bekukan air kencing saya," Cameron Boggs menulis dibawah gambar yang berisi cecair kuning.

Seperti dijangka, kedua2 pekerja ini telah dibuang kerja akibat perbuatan mereka berdua. "Insiden berasingan ini tidak mewakili Subway Sandwich Artists," kata wakil syarikat tersebut dalam satu kenyataan kepada Daily News.

Hahahaha mujur bukan di Malaysia! Memang pengotor giler mat saleh ni. Tu pun pempuan Mesia dok tergila2 kat omputih lagi. Mental retarded!

P/S: Hendak berbuka dengannya?? muahaha jahat aku ni! Eh, insiden ayam KFC kena 'jilat' ngan tapak kasut pekerjanya tu kat Mesia kan?

You Might Also Like

25 pengomen comel

  1. Wuekkkkk! Nak muntah pengotor gila. Eeee macam xde benda lain nak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak leh tahan sangat dah kot..tengok roti panjang pun dah lain macam hehe :D

      Delete
  2. Assalamualaikum kenit, sheila tak pernah makan subway tau! euwwww geli gila tengok ni >__________<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam sheila...

      elok dielakkan la.. :)

      Delete
  3. disgusting ok... nasib bukan kat malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankfully orang Mesia tidak macam ni...kalau ada, terukla!

      Delete
  4. erk..sib baik bukan Malaysia..tp kalau nk beli pn kena hati2..skrg ni kita xthu kn proses dia mcm mn..org mcm ni ptt saman je..kn dh buruk nm hu3..yg kfc 2 sy xthu pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ska...makanan yang diproses di luar memang perlu kita pantau dan berhati2 selalu. Bila dah jadi begini, akan berikan imej tak baik.

      Delete
  5. aritu pegi ceramah pasal keluarga... pastu dia sentuh sedikit pasal makanan afst food kat malaysia... dia kata memang subway ni haram..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, kenit dapat tahu pun selepas tu jugak. Memang setahu kenit subway tiada sijil halal. Samada masih dalam permohonan atau tak mohon langsung wallahualam.

      Delete
    2. oh yeke? tak tahu pula. pernah makan sekali je sbb saja nak rasa

      Delete
    3. Princess boleh check kat sini >>>https://www.facebook.com/notes/subway-malaysia/halal-certification/306560406061388. It seemed diaorg dah dapat certificate, itupun awal tahun 2012 baru dapat. And hanya certain location saje yang dapat setakat yang diberitahu.

      Ataupun boleh check kat laman web Jawi untuk pengesahan terkini. Aperpun, pilihan di tangan masing2 :)

      Delete
  6. tak pernah makan kat subwaayy..sedap ke?,

    ReplyDelete
    Replies
    1. truly speaking, that food tak 'setaraf' dengan harga yang dijual...bagi Kenitla. Bagi orang lain yang suka, itu terpulang pada tekak memasing.

      Delete
  7. Tak pnh pun pergi subway..tgk je org beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saya pun perhati dari jauh je kak :D

      Delete
  8. eyeeekkk! tapi sebenarnya makan kat mana2 kedai makan tak kisahlah fast food ke restoran ke janganlah taksub sangat asik nak makan kat luar sebab kebersihan dekat belakang tu kita bukan nampak.

    ReplyDelete
  9. haish.. macam2... hilang selera nk pi subway kalau mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kat luar negara bro...harap kat Malaysia takda kes begini :)

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM