FELDA Dapat Duit Raya.

Thursday, July 18, 2013

Assalamualaikum!~

Bahasa budak-budak sekarang...suke lettew! hehehe. Untung ye jadi orang FELDA, duit raya tiap2 tahun dapat, rumah dapat, kemudahan dapat. 'Nyawa' tu beb, kalu tak dibagi acaner plak ye dop?



Macam perbualan Kenit ngan Pak Jelan malam tadi, benda kalau dah selalu dibagi sampai jadi tradisi setiap tahun, setiap kali perayaan, setiap kali ujung tahun memang susah nak diubah. Sekali ko bagi, selamanya ko kena bagi.

Bila pemberian dah jadi semacam satu kemestian, nak tak nak pihak yang berwajib kena gak bagi sebab diaorg yang mulakan tradisi memberi ni. Sekali tak bagi, terukla ko kena hambur. Bayangkan ajelah zaman Pak Lah tak bagi bonus kat P.A dulu....

Nak baca penuh terjah SINI. Tahniah orang FELDA, syukur alhamdulillah.

P/S: Eh, P.A bila dapat eh?hehe

You Might Also Like

10 pengomen comel

  1. alhamdulillah..ringan sikit beban mak abah kat kampung tu...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, ada rezeki mak mertua ...

    ReplyDelete
  3. kak lea teringin jadi orang felda he3....beruntung depa ni..rezeki,kan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jadi orang felda kena bukak tanah kot hehe. Rezeki tu...syukur pada Allah (^^,)

      Delete
  4. rezeki org felda lagi,,,alhamdulillah...rezeki kite belum ade g,,hehehehe

    ReplyDelete
  5. hmm, untung la..rezeki mereka semua, dan hak mereka juga..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu nak kira hak lebih lagi patut dapat tu hehe :D

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM