Perokok Mesti Suka Ni!

Tuesday, July 02, 2013

Assalammualaikum!~

Mai sini sat perokok-perokok 1Malaysia, ni nak habaq mai kat hangpa ada berita 'terbaik' buat anda perokok-perokok yang dihormati sekalian.

Harga rokok turun ka???..............BUKAN

Fatwa kata rokok HALAL ka????................BUKAN

Kerajaan kata rokok SIHAT ka???.........BUKAN jugak!

Tapi.......






Ni keratan akhbar kawan Kenit tag kat Kenit di FB semalam. Perokok-perokok sekelian mesti tak caya kan??hehehe.

Bayangkanlah kalau dah doploh tigaploh tahun merokok agak-agak BERAPA LITER DARAH BABI korang dah sedut???? Pergghhhh! patutlah payah nak dengar kata. Sembahyang tapi hati 'kotor' dok kater kat orang. Beri derma/sedekah/zakat tapi dalam hati rasa 'berat' atau tak ikhlas. Eh....kenit bukan kata kat korang, kenit kata kat perokok di Zimbabwe nu.

Apa lagi alasan perokok-perokok selepas ini untuk melepaskan diri mereka? Bila fatwa kata HARAM, dia tak dengar. Hat ni dah terbukti haram. Kalau korang nak isap jugak bayangkanla korang kene sertu setiap kali. Bukan takat sertu mulut ja, sertu lidah, gigi, kerongkong, esofagus, perut dan organ dalaman. Pastu baru leh amik wuduk dan solat. Tu pun kalu ader yang nak sertu!

P/S: Teringat kawan Kenit pernah kata, "kita ni agaknya dah makan sekor babi dalam kita tak sedar"....woih! geli dengau!

You Might Also Like

22 pengomen comel

  1. Replies
    1. no more to rokok, cerut, paip shisha dan yang seangkatan dengannya hehe

      Delete
  2. assalamualaikum kenit. masyallah. gelinya. nak bagitau suami dengan abg sheila la. semoga depa sedar dan tak merokok lagi =_____='

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sheila...

      semoga kebenaran ini dapat menyedarkan pasangan kita tentang bahaya dan haram rokok. Kenit pun masih 'berjuang' huhu

      Delete
  3. hak r btol 2..hm, pttnya xde lg rkok kt Malaysia ni, lgpn bkannya dtg kebaikan, sbnrnya memudaratkn dri je..dh la haram pula 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape boleh buat rokok mendatangkan duit. Sekarang ni apa yang mendatangkan duit boleh saje di Mesia, tapi sebagai masyarakat dan individu kita punya peranan sendiri untuk mendidik ahli keluarga kita. InsyaAllah sekecil2 usaha takkan dipersia.

      Delete
  4. Replies
    1. nak tahu betul ke bohong kena tanya professor simon chapman hehe (^^,)

      Delete
  5. Replies
    1. hohohohoho geli noooo, kita punyala jaga jangan ada sekoq babi pun sentuh kita atau masuk dalam perut kita, alih2 dia duk kat penapis tu ja!

      Delete
  6. say no to ciggies... lagipun x baik untuk kesihatan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. no doubt sis. Tapi, agak mencabar bagi kita nak suruh orang stop from smoking.

      Delete
  7. Heeee.. kira asap nny tu pun najis la.. Lau nmpk perokok lari jauh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu tengah makan camner nak lari kak? ekekekek :D

      Delete
  8. euw...ni klo perokok baca ni bagus
    tp still gak xde kesedaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpela kak, selagi boleh kita nasihat..kita nasihat. Cuma boleh berharap agar Allah sucikan hati mereka dari asap rokok.

      Delete
  9. bila dah ketagih, halal haram belakang kira...

    ReplyDelete
  10. x haram la Kak Kenit, sebab diorang guna alasan darurat... hehehe.

    ReplyDelete
  11. kerajaan je x nak hentikan penjualan rokok sbb takut rugi. lagi naek kan harga ada la konon nak insafkan perokok. walhal lg nak kaut untung sbb diorang tau perokok tetap akan beli.

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM