Saturday, August 24, 2013

# Cerita Kat Opis # Cerita Raya 2013

Jamuan Raya Open House Opis.

Assalamualaikum!~

Memang dalam bulan raye ni makannnn je la kejenya. Baru rasa nak kurus dan slim hehe. Tapi rezeki yang halal jangan ditolak, musuh jangan gatal dicarik! Dah dua tahun Kenit berjamuan raya kat opis ni. Opis Kenit ni memang kuat buat makan-makan. Stress woi (stresss la sangatttttt) asyik ngadap nombor dan kod kat pc je ari-ari. Nak kurangkan stress buatla makan-makan selalu macam kami ye muahaha.

Jamuan raya ni 2 in 1. Satu sebagai open house opis dan satu lagi adalah untuk meraikan perpisahan dua orang pegawai yang bakal berpindah keluar dari HQ. Tu pasal la makanannya...umang aiiii!



beruntung opis ada geng mak dara ni tau hehehe.

gelak besau mak dara sorang ni. Jiran kenit kat opis hehe

ni geng hias meja makanan hehe.
See..korang boleh tengok kan betapa ramainya kaum hawa kat bahagian Kenit ni je haha. Ini baru sikit je, ade lagi separuh lagi yg takda dalam gambo ni. Kalau bekwoh (klate) memey riuh la hehe.


lemang raya yang unik
Sebelum tu, Kenit nak share something tentng lemang raya kami ni. Ni 1st Kenit tengok lemang pesen gini. Daun yang digunakan bukan daun pisang, tapi daun lerek. Memang RARE wa cakap luuuu haha. Senangnye la nak keluarkan lemang ni dari batang buluh, biasa kita kena kopek ngan pisau kan. Tapi, kalau guna daun lerek ni, korang just tarik je batang daun tu keluar. Memang cantik elok je dia jadi. Buluh tu pulak boleh simpan buat hiasan..cun kan??? (^_^). Tapi, korang nak tau berapa harga sebatang lemang ni? doblas hengget ok!


Pembukaan majlis 
Majlis bermula sekitar jam 11.30am di pagi indah Jumaat penuh barokah (eceeeewahhh!). Dimulai dengan ucapan dari bos bahagian Kajiklim. Pastu ucapan dari dua orang pegawai yang diraikan. Sorang sambung belajar (buat PhD kot dan sorang lagi transfer pi Butterworth).


Inilah dua orang pegawai yang diraikan.
 (Kiri) En. Fairudz berbaju melayu ijau dan
(kanan) Pn. Afda bertudung itam baju corak bunga-bunga memberi ucapan.

Cukupla citer pasal orang. Kalau jamuan takda makanan bukan jamuan la namanye kan hehe. 

RAYA FOOD - lemang dan ketupat wajib weh! Kuih muih pemanis mulut


MAIN COURSE - Nasi beriani woohoooo!
Time for makannnnnnn! Ada yang sanggup ikat perut tak amik breakfast semata nak tunggu jamuan ni hehe. Marbelesssss....!


kita serbuuuuuuu!

Lelaki serbu dulu????
Kalau bab makan kaum lelaki memang laju kan kan kan? ahaha. Tapi, time ni memang kaum lelaki kena makan dulu la, pasai dah nak time tuk pergi semayang jumaat hehe. So, kami (ladies) bagi laluan dulu pada diaorg. Gentlelady tak kami??heeeeee :D


Tertib je kaum hawa amik makanan hehe

Bossess. Ader lagi sorang tapi meeting kot.

Sebelum tunggu giliran amik makanan, wajibla kami bergambo hehe. Macam pesen dan posing, walaupun masing2 dah kadi mak dara heyyy, kami vouge lagi tau! muehehe.



Dua orang mek ni memey sempoi kat opis.
Ishhh gedebabnye pipi Kenit haha.

Macam kumpulan nasyid pulak kan? muahaha

Tetiba kumpulan nasyid ada ahli baru plak muahahaha
Spice girls...hahahaha

Amboi mel senyum sampai nganga-ngaga mulut hahaha

Graf sekata je sumer, tiba kat Kenit ada lonjakan graf
 di situ muahahaha :D
Akhir kata dari kami......



10 comments:

  1. Wahh seronoknya jamuan raya kt Opis mmg happening.. x sabo plak jamuan raya kat opis khamis nnt :D

    ReplyDelete
  2. plg tertarik dgn lemang tu.. doblas hengget tu.. Sodap ke??hehe..

    Slmt hari raya!! :)

    ReplyDelete
  3. mak aih =) byak makanan..best la makan2 je..lemang tu menarik..xpnh rsa lg yg pkai daun 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenit pun 1st time tengok lemang begini. Cara keluarkan lemang tu memang kreatif! hehe :D

      Delete
  4. Replies
    1. bab makan memang kami meriah sis haha :)

      Delete
  5. Meriah..tapi office punya raya gathering memang best..dahlah tiap-tiap hari ada je department yang buat open department so tak yah risau nak lunch sepanjang syawal..memang boleh berjimat..ada yang tapau hari-hari lagi dahsyat..so boleh save sampai dinner..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la bestnyer sis, memang jimat duit kalau opis asyik buat makan2 ni. Cover habis lunch sampai ke malam haha :)

      Delete

Apa kata korang?