Pendaftaran Tahun 1 2014 - Sekolah Baru Kakak.

Wednesday, August 21, 2013

Assalamualaikum!~

Yeaaaaa! now baru nak gi sekolah baru kakak dan buat pengesahan. But sebelum tu Kenit kena gi sekolah lama tu pulak untuk batalkan permohonan lama yang Kenit buat dulu. Keje gila kan??! Kalau korang baca kronologi Kenit yang lepas dari awal memang keje giler dan menyusahkan haha.




What to do...my mistake masa tu. Anyways, what's past is past. Yang penting kakak dapat sekolah dekat ngan opis Kenit hehehe. Ingatkan PPD antar kakak sekolah kat KL ke atau jauh dari sekolah lama. Syukur alhamdulillah.....


Kat sekolah lama. Tunggu PK HEM

Ramah sungguh PK HEM tu. Lupa plak apa namanya hehe.

Kerani dok cari salinan sijil untuk diberi balik...
tapi tak jumpa sampai ke sudah!hehe.

Melilau PK HEM ngan kerani tu cari cop BATAL. Tak berjumpa jugak
sampai kesudah! Tulis tangan je la senanggggggg.

Yeayyy dah batal! Next, kami pi pulak ke sekolah baru dan daftar di sana pulak. Mula-mula pi sana daftar ingatkan sekolah tu campur lelaki pempuan, ghuper2nye sekolah tu sekolah pempuan! Sama la cam ibu kecik2 dulu hehe.



Actually, sekolah kakak sebelah bangunan ni tapi disebabkan agak
tersorok Kenit amik gambo 'jiran' je la hehe.

Alhamdulilah settelllllll!

Haaa tu diaaaaa! banyaknye cop belakang surat beranak kakak muahaha. Ni mak pak dia punya keje la ni main tukar2 sekolah haha. 4 penjuru pulak tu! ngeeeeee :D. Lega sumer dah selesai. 

Sekarang tunggu saja surat orientasi dari pihak sekolah. Malasla nak buat rayuan bagai. Kenit tengok sekolah ni ok juga. Sekolah perempuan should be no problem. Transit dah ada dan cikgu-cikgu tadi pun nampak peramah dan mesra.

Ni pengalaman pertama Kenit daftar sekolah anak. Nanti bila Mira nak naik darjah Satu, Kenit dah tau camne nak handle. Tak mo la dapat cop 4 penjuru cam ni lagi muahaha.

You Might Also Like

11 pengomen comel

  1. dah nak sekolah dah dia ye..
    kenit jemput join segmen akak ye
    http://kisahsidairy.blogspot.com/2013/08/segmen-1st-segmen-singgah-blog-saya-2013.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah sis nanti Kenit menyusul :)

      Delete
  2. bermula la sesi persekolahan 2014 akan dtg ;)

    ReplyDelete
  3. syukur semuanye selamat mak kanns.,ehHHEe

    ReplyDelete
  4. hu3 byaknya kerja =) bguslh letak anak prmpuan kt skolah prmpn je..lg slamat dia

    ReplyDelete
  5. dh besar dh dia.. lpas nih layan ragam dia ke sekolah lah pula ea...

    ReplyDelete
  6. pengalaman first time kn..mcm tu la,, :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM