Waghih Datang Menyorah.

Tuesday, August 27, 2013

Assalamualaikum!~

Manusio mati meninggalkan namo, kalu binatang mati?? Ekau caghi la jawapan sendiri eh, maleh den nak jawabkan. Ponek den tak ilang layi dek kerano momburu impian geng yang borani pocah masuk umah den kelmarin. Apo??? Ekau tak tengok beghito ko? Bukan tengok kek tibiiiiii...tengok kek {SINI}.

Beriyo bonar wartawan tu soal ko den. Macam-macam dio tanyo hehe. Dah kalau ari-ari 'dio' buek tak boto dalam umah den, mau tak paneh! Den pulak kono sapu sampah-sampah 'dio'..banyakkkkkk cantek!!!

Logo la den ghaso sokarang, geng tu dah takdo layi. Habih sumo tompek dio main den komehkan. Den buang mano yang tak guno, den susun cantik-cantik. Den cuci ngan sabun den lap pulak lopeh tu. Tak ko ponek tu? Tapi, den lagi ponek kalau esok dio tinggalkan ponyakit kek kuargo den. Ponek nak carik ubek pulak!

Dan, pagi tadi den bukak pintu bilik kocik tu.....



Laaa ghupo eh tikuh somalam yang last den dapek tu tikuh betino. Kocik bobonar eh waghih 'dio' ni. Ado la bosar duit syiling duo pusen ha. Mulo-mulo den ingatkan taik tikuh setompok kecil coklat itam-itam. Tapi, takdo pulak bau taik eh bau darah eh bau busuk eh. Elok jo bilik tu den nengok. Sompek jugak 'dio' meninggalkan waghih yo.




Den kalu tikuh bosar tu den tak dayo nak ligan sorang-sorang do. Kalau kocik begini den berani la. Den poyi amik tisu kek dapur, den angkek 'waghih' den lotak dalam plastik sampah. 

Kakak pun tanyo....

"bu...bu buang ke anak tikus tu?"

"yo..dah buang"

"tak berdosa ke buang anak tikus bu?"

"buang anak tikuh takpo, pasal dio buleh bagi penyakit kek kito. Yang berdoso tu buang anak manusio"

You Might Also Like

10 pengomen comel

  1. buang anak tikus takpe, jangan buang anak manusia yerr... hihihi....

    ReplyDelete
  2. kesian anak tikus tu kematian ibu bapa..

    ReplyDelete
  3. macam mana boleh ada anak tikus kat situ..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahla bro..sompek pulak dio boranak kek dalam tu :)

      Delete
  4. salam sis sori baru je singgah ni.kak lea dah baca previous n3 tentang cik ti,ni.letih kan sebab cik ti banyak lak kerja kena buat huhu.owh jawapan yang last tu terbaik hahaha.yelah keturunan depa tu kena buang jauh2,tak pasal2 satu rumah kena penyakit lagi haru biru nanti,kan

    p/s-->jeleslah tengok header tu cendol perghhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam kak lea,

      its ok kak, hope u loved all of it hehe.

      Cendol tepi jalan jugak yang sodap hehehehe :D

      Delete
  5. he3..musnah semua keturunannya =) tp sekor je ke?? msti ada lg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada lebih dari sekoq. Pas sekoq kuaq habis adik beradik lain pun kuaq. Gamaknya lapaq nak susu kot. Mak pulak dah mati. 4 ekoq anak dia :).

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM