Aduhh! Sakit Belakangku.

Thursday, September 05, 2013

Assalamualaikum!~

Duduk tercongok 8 jam depan pc memang memeritkan. Walaupun, bukanlah kita nak duduk sampai tak bangun-bangun langsung tapi, kadang2 bila terlampau bizi dan keje menimbun-nimbun kita tak sedar yang sebenarnya kita dah duduk situ dekat 2 jam!

Bila nak tegakkan posisi badan barulah terasa sengal pinggang dan sebagainya. Kat opis memang ader poster bergambar cara-cara nak kurangkan stress tu. Alaaa yang kawan tolong picit bahu la, tumbuk-tumbuk belakang la. Tapi, 'kempen' tu memang la sangat tak berjaya.


Tak selesa kot nak suruh orang tumbuk-tumbuk, picit belakang kita. Rasa cam geli pulak hehe. Lagipun, partner pun banyak keje dah tu opis kan ada 'partition' tak mesra alam la nak urut orang sebelah gitu hehe.



sumber :fb


Mungkin poster latihan di atas dapat membantu kita. Simple je kan? Tak perlu nak angkat tools bagai, cukup sekadar regangkan otot anda dengan cara yang betul dan santai.

Nanti kat umah bolehlah praktikkan ye :)

You Might Also Like

19 pengomen comel

  1. Arghh! nak cuba la.. Sakit belakang ni bahaya kalau muda2 nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, org2 muda sekarang memang mudah terkena sakit ni, tambah yang duk opis tak bergerak. Cuba ye :)

      Delete
  2. Farah kalau nk hilangkan lenguh akibat duduk terlalu lama farah akan berdiri dan mengeliat sepuas2 hati..tp cover2 jugak la mengeliat tue.. malu kalau bos nmpk nnti..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cam tu boleh jugak. Cuma kenit tak berani nak buat gitu kat opis ni. Ramai pokcik2 hehe :D

      Delete
  3. tau takpe. sy pon kerja 8 jam mengadap pc. bila balik rumah dapat baring peh seronok gila haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu bukan nak ilangkan sakit blakang, tu nak buat kilang taik mata muwehehe :D

      Delete
  4. macam mama jugak, mengadap pc berbelog.. adoiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit kan mama, dok sedap menaip nak bangun masa tu la datang dia punye sengal :)

      Delete
  5. aah..bagus cara ni
    utk regangkan badan
    tringin nak buat yoga
    tp x reti sgt

    done isi tabung nuffnang kat sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni simple je sis. Nanti kenit singgah kat sis ye :)

      Delete
  6. Replies
    1. kalau sengal leh buat senaman ni... :)

      Delete
  7. saya pon ada wat exercise tu . hehe.pon dapat dr fb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan? rasa relax je tapi opkos kena ulang dan praktikkan slalu kan :)

      Delete
  8. memang nak buat tapi tulah malas menguasai diri ini..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ni kes kena rujuk pada yang pakar :D

      Delete
  9. selalunya suruh kawan @ adik tekan belakang je..wlaupn bhya tp lega la hu3..kalau bt mcm gmbar kt atas 2..rasa mcm mlas je..lgpn step lnsung xhafal huk3 =) nice sharing..

    ReplyDelete
  10. Hhhe... Mmg lenguh klu asyik duduk je..

    ReplyDelete
  11. kalau duduk berjam2, memang sakit belakang..
    silap2, bila gerak sikit bunyi 'kreekkk'..haha

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM