Aku Tak Takut Gemuk Tapi....

Wednesday, September 25, 2013

Assalamualaikum!~

Hah! inila kejenye bila perut lapo. Bila jumpa makanan sedap-sedap, ape doktor cakap pun dah tak laku dah hehe. Doktor kata kalau nak maintain kurus kena minum air masak banyak-banyak. Pastu suruh elakkan ambil gula dalam makanan. Ahhh susah la camtu doktor!


Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur



Strawberry cheese cake yang menggoncang perutku muahaha!

Strawberry cheese cake wa cakap luu! haha. Mau tak goncang! Berapa lama dah kenit tak hadap kek cenggini? Senangkan citer, kenit beli ngan member kat opis. Dia order kat Facebook kot. RM18 sebokeh hehe. Ni sekali hadap 4 mulut ( kenit, Pak Jelan, kakak dan adik) mau 5 minit habis..tapi kenit silap!

Balik umah ingat boleh la kongsi ngan Pak Jelan ngan anak-anak, ghuper-ghupernya anak-anak tak minat kata diaorg ( ape daaaaa), yang Pak Jelan plak tengah jaga body hahaha. Adoiii bahagia sungguh hidup dalam keluarga cenggini muahahaha :D.

Sedapnye takyah citer ar, memang superb beb! tu pun gigihkan jugak tinggalkan separuh lagi tuk petang semalam hehe. Makan takleh tamak, kena enjoy perlahan-lahan tau baru sedapnya berpanjangan muehsssss~


Karipap nallarekek!

Hah! wajaq sungguhhhhh hahaha. Nalla punya karipap! Tanjat gegurl kejap tengok cam tak cayer karipap macam ni punyer besaaaaa pun ada juai hehe. Siap amik pembaris tu nak ukur berapa panjang ...13cm woo! haha :D.

Karipap ni opismate beli kat PJ Oldtown. Kelmarin dia belanja karipap jugak tapi kenit tak dapat, so semalam dia beli lebih lagi tapi karipap sardin ni yang paling besar setakat yang kenit pernah jumpa hehehe. 

Mungkin luaran orang nampak kenit tak gemuk. Kenit tak takut gemuk...tapi kenit takut gendut bahahahaha.

p/s: takut-takut pun bedal jugak..!

You Might Also Like

22 pengomen comel

  1. Argggg strawberry cheese cake tu sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  2. sedapnya cheesecake tu kenit...adoyaii..terliur dah nie...lagi kalau makan time sejuk2...

    ReplyDelete
  3. huhu sedapnya kek tu..:) nak jugak

    ReplyDelete
  4. sedapnye chesse leleh tuh..tp mmg manis..

    ReplyDelete
  5. Akak pernah beli karipap kat ikea? besar gedabak..sedap.5 ke 6 ketul ke rm10

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak try lagi kat IKEA tu..ni pun orang belanja ni hehe :)

      Delete
  6. Feveret sy cheese cake.. Tpi x pnh gemuk2.. Hehe...

    ReplyDelete
  7. hurm sedap tengok cheese cake 2 terliur ni hurm2 ......

    ReplyDelete
  8. besarnyer karipap tu...jenuh nk mghbskn

    ReplyDelete
  9. he3..jnji sdap =) xpe..kalau gemuk boleh kruskn blik..ape susah..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM