Sebenarnya Nasi Kandar Pelita......

Wednesday, September 11, 2013

Assalamualaikum!~

Kecoh! Heboh! kat mana lagi kalau kat facebook. Beratus-ratus dah orang dok share gambar ni, mulanya kenit tak amik 'port' sebab kenit tak berapa suka pun makan nasi kandar pelita. 

sumber : fb

Walaupun, artikel ni telah lama bertarikh 24 September 2012 dalam sebuah akhbar tempatan berbahasa Inggeris dan semenjak dua menjak ni la baru digembar gemburkan, namun hakikatnya ia adalah seperti apa yang ditunjukkan di atas.

Kenit tak layan sangat nasi kandar, apatah lagi jenama Nasi Kandar Pelita ni. Ramai orang kita yang suka makan. Ada yang kata, chairmannya dah tukar kepada  ustaz dato shamsuri hj ahmad, betul ke?


Kalau saper2 ader info boleh share ngan kenit kot?

You Might Also Like

20 pengomen comel

  1. saya xpernah makan kat nasi kndar..xkira la ada pelita ke x..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenit mula makan nasi kandar ni bila dah transfer kl. Itupun, kdg2 bos belanja beli bungkus kenit tak makan, tapi bwk balik je. Tapi, yg pasti bukan pelita :)

      Delete
  2. Replies
    1. ohhh kalau nak makan nasi kandar ni, kena betul2 lapo baru leh hadap kan hehe :D

      Delete
  3. saya biasa makan nasi campur ja.. kekeke..

    ReplyDelete
  4. Nasib baik tak berapa gemar nasi kandar...

    ReplyDelete
  5. Saya x mkn pun kat pelita..tapi info yg sy tahu NKP terdapat 7 ahli lembaga pengarah 6 muslim dan 1 hindu..dan yg bukan muslim memegang profil bahagian akaun kalau x salah..CEO ustaq Shamsuri..zaman skrg sebenarnya mudah kalau nk fitnah atau jatuhkan sapa sapa pun dengan teknologi maklumat je dah cukup,sijil halal pun bukannya senang senang dapat ..diharapkan persoalan terjawab, nk mkn ka tak mau ikut selera anda..maklumat lain cari sendirila yer he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas perkongsian info nya hehe :)

      Delete
    2. ye betul tu..saya juga mendapat info yang sama..perkara ini lama dah..kita kecoh bila nasi kandar pelita beri dana buat kuil..tp kt x kecoh pn yang produk-produk dari luar untuk support yahudi bunuh umat islam..ramai yang tidak siasat dahulu sebelum sebarkannya..www.tepakku.com

      Delete
    3. yeah, apapun isunya perlu disiasat dengan baik. Tapi tang produk luar yahudi tu kena komplen kat penguasa tertinggi sebab depa yang bawak masuk ni hehehe :D

      Delete
  6. bahaya sekarang ini..kita kena betul2 memilih kedai jika makan diluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, kalau makan kat luar memang kena pilih.

      Delete
  7. sdap ke nsi kandar ni?? hm xpnh lg makan..rsanya sdp beriani lg =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. truly speaking dari perspektif akak, nasi kandar bukan choice bila tekak akak lapa haha. Lain orang lain tastenya.

      Delete
  8. Pnh mkn juga tpi dh 5 thn lpas... Skrg msk sndiri je nsi kndr... Bkn ssh.. Hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuh! terer la sis gitu...tang nak masak tu yang maleh tu hehe

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM