Shame On Us..!

Wednesday, September 04, 2013

Assalamualaikum!~

Ya Allah! Im speechless....

Sangkaku minyak RON95 naik, itu yang paling mendukacitakan hatiku...

Sangkaku harga barang yang bakal naik, itu yang paling menyusahkan aku...
Sangkaku orang membunuh dan dibunuh itu menakutkan aku...

Tapi....



sumber : fb

Ya Allah! sungguh aku merasakan apa yang dirasai oleh saudari (Mira Kamil). DISGRACED & DISSAPOINTED TO THE BOTTOM OF MY HEART! 

To saudari Mira Kamil,

Semoga Allah merahmati dirimu di atas keteguhan keperibadianmu dan ketaatanmu terhadap Tuhanmu (yakni Allah) Tuhan Sekelian Alam. Jangan sesekali berputus asa mencari rezeki  di luar sana. Ketahuilah Allah jua Maha Pemberi Rezeki dan hanya Allah jua yang mengurniakan segala apa yang diminta oleh hambaNya yang beriman. Wallahualam.

P/S: Truthfully, our country is not really an Islamic country...yet! No matter how you want to say it is, but it is not. You can't lie yourself.

You Might Also Like

10 pengomen comel

  1. pernah terima panggilan interview a.k.a. offer kerja yang sanggup beli Farah dari current companya for 3 months tapi dengan syarat tak bertudung...memang banyak yang macam ni dah sekarang ni...

    ReplyDelete
  2. farah pun geram jer baca kt fb blogger Neena smlm.. kesian kat Mila Kamil..smoga dia tabah dan insyaallah pasti akan ada rezeki yang lebih baik untuk dia nnti.. =D

    ReplyDelete
  3. sruh diorang ingat skit,kat mana diorang berpijak...lesing jugak kang

    ReplyDelete
  4. kena buka hijab ker..apa la kaitan hijab dgn keje
    keje n hijab sesuatu yg berbeza kan...hmmm..pelik sungguh

    ReplyDelete
  5. salam sis..owh tulah kak lea ada baca jugak kawan share.samalah situasi macam apa kak lea dan adik pernah lalui di KLIA ye,he3....

    ReplyDelete
  6. jgn ptus asa..biakn je org mcm 2..merdeka Malaysia ni dr segi penjajahan negara je..minda dan diri ttp dijajah..niat baik, perbuatan baik pasti Allah suka..ykin dgn rzeki Allah..

    ReplyDelete
  7. rezeki tak kemana..ada la rezeki yang mendatang nanti.semua ada hikmahnya.

    ReplyDelete
  8. Thank youu for the notes you wrote there fr my sister :) will let her read the notes :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear...please send my salam to her as well:)

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM