Monday, October 21, 2013

# Flora & Fauna

Haiwan Ini Yang Paling Banyak Bulu Di Dunia.


Assalamualaikum!~

Hahahaha apekejadahnya tajuk entri kenit kali ni. Tertanya-tanya jugak kan binatang apa yang paling berbulu kat dunia ni? Kalau korang tengok mesti vevuluuuuuu je rasa! mihmihmih~

Rabbit Angora berasal dari Turki dan merupakan haiwan domestik paling lama dalam sejarah pemeliharaan haiwan. Ia menjadi popular di kalangan kerabat diraja Perancis pada pertengahan kurun ke 18, dan pertama kali muncul di US pada awal kurun ke 20.

Ia dibiak dan dikembangkan untuk mendapatkan bulunya, samada dengan mencukur, menyikat atau mencabutnya.


fuhhh! nampak idung je...yang lain penuh bulu hehe

alololololo....idung & gigi yang cumels hehe

dah macam teddy bear pun ada ni hehehe

"lebatnya bulu...ape rahsianya?" hehehe


Comellllll sangat! Vevvuluuuu je kenit tengok hahahaha.  Teringin jugak nak bela arnab cenggini. Kalau dapat sekor gini, mau botak dikerjakan dua beradik tu hehe. 

p/s: kasihan sangat jika haiwan secomel ini diseksa demi untuk mendapatkan bulunya. Tidakkah anda merasa bersalah??

source : yahoo

18 comments:

  1. Hahha kelekar pun ada, tapi comel jgkkan..hehe macam2..

    ReplyDelete
  2. ngeri pulak tengok arnab macam tu kan...

    ReplyDelete
  3. Fungsi same cam kambing biri2 tu tak.. dibela untuk mendapatkan bulu..

    ReplyDelete
  4. 1st tengok kenit.. kalau dapat bela sekor best jugak nie.. =D

    ReplyDelete
  5. waaaaa.. comelnya, sedap dipeluk ni..

    ReplyDelete
  6. bestnye lau boleh peluk ny... tapi yang bawah sekali nmpak scary je... hehe

    ReplyDelete
  7. Uii comelnyaaa.. sedap peluk tu hehee.. tp klu kena serang kutu, aduiii sengsara.. :D

    ReplyDelete
  8. Pernah bela rabbit angora. tapi tak lah segemuk ni dan bulu dia tak selebat ni. Tapi mata rabbit angora lagi cantik dari rabbit lain. hehe.

    ReplyDelete
  9. byknye bulu rabbit tu
    comel..mengalahkan kucing
    yumida isi tabung Nuffnang sini - churp2 - selamat menabung :)

    ReplyDelete
  10. dari turki? wow, sangat besar. Boleh jalan ke macam tu dengan badan yang besar...tak dapat nak dibayangkan...Itu kalau mandi kompon panjang bulu tu..haha

    ReplyDelete
  11. comel la..
    geram pulak rasa, cam nak peluk2, buat macam teddy bear.. haha..

    ReplyDelete
  12. Tak boleh hidup kat malaysia. Mati. Hawa panas

    ReplyDelete
  13. hamboiii buaf iklan shampoo bagus nih.. gebuss smp nmpk mulut dia jer he3

    ReplyDelete
  14. wahhh comelnyer..nmpk bulu je..muka x nmpk..hehe

    ReplyDelete
  15. wah.. gebunye..,gram tgk... hhehe

    ReplyDelete
  16. Ha3..nampak mcm kecian je..nmpak tua pn ada =) 1st time tgok..gebu btol..bt bntal ni pasti syok

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Follow Us @soratemplates