Thursday, October 03, 2013

# Cerita Kat Opis # Kenit Review

Kak Mun Dah Pencen?


Assalamualaikum!~

Ini bukan kategori ketinggalan kapal lagi dah tapi kapal karam terus...! Macam maner aku boleh tak perasan Kak Mun dah pencen sebulan yang lepas?? hahahaha. Hampeh tul! 

Minggu lepas, tetiba Kak Tun menyapa... 

"Nim, nak gi Amcorp?"

"Wat mende?"

"Akak nak gi belanja makan Kak Mun kat sana, nak ikut?"

"Bakpe belanja Kak Mun pulak?".

"Laaaa..kan dia dah pencen..."

"Laaaa..bilenye dia pencen??"

Haaaa the rest malas la aku citer lelebih. Tanjat gegurl aku pagi tu hehehe. Okla, so aku ikut la Kak Tun and the geng. Lama dah jugak aku tak jumpa Kak Mun...tu pasaila lama aku tak nampak dia kat opis hehe. Anim....anim!

Sampai Amcorp dok cari restoran ape ntah nama dia, tapi tak jumpa. Dekat 15 minit dok tawaf keliling cari tempat tu hehe. Kaki dah pengkak, perut dah mendidih akhirnya kami turun ke Ground Floor dan pilih Restoran Rak Thai sebagai tempat melempiaskan nafsu makan kami hehe.



Sawaddi Kab...Khob Khun Kab~ hehehe



banyak giler menu dia. Ko nak makan ape? ala carte pun ade

Jambu batu GAJAH!

1st Kak Mah amik buah jambu ni kan. Bila mintak waiter tu tolong potongkan buah jambu tu, dia boleh buat derkkkkkkk je! Giler aper nak suruh kitaorg makan jambu GAJAH macam ni? pakai baju kurung cantik-cantik pastu nganga mulut besau besau hahaha....low class la cenggitu tauuuu~


hahahaha~


Atas permintaan Kak Tun yang nak kenit masukkan gambo beg duitnya dalam blog hahaha...Nah! "Cantik tak beg duit Kak Tonnnnn?" muahahaha~Beg duit lebih glamer dari tuannya :D.

ni Kak Mah punyer. Macam kuey tiow kungfu jugak la Kak Mah kata.

Kak Tun & Kak Mun punyer.  Laksa tomyam..kot?

Mine. Feveret aku kan kuey tiow hehe



Red rubies...RM4.00 bende ni.

Time makan sumer khusyuk hehehehe



muke kekenyangan....pipi ader naik juga~

Kuey tiow goreng yang kenit order tu harga dia RM7.90. Boleh tahan la, tapi still tak leh celen Lee Char Kuey Tiow yang kat Desa Pandan. Biasa-biasa je kuey tiow tu pun. Red rubies tu ok la...boleh laaaaaa hehehe.

Dah kenyang perut memasing, kami gi naik atas balik singgah Avon. Tengah dok godek-godek, terpikat la plak pada sarung tangan ni. Renda-renda gitu....tapi CuteCarry cakap macam panties pulak dah hahaha. 


Yang renda tu RM15.90. Yang itam tu RM12.90
~THE END~

13 comments:

  1. kenit ni nak habaq mai sikit, lain kali kalau pergi amcorp sila roger farah yer... kejap jer dah sampai bawah...atas AmBank tu office farah yer... hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaaaa...awat tak habaq awai. Maknanya selama ni kita tak jauh la haha. Orait sis, nanti kita roger roger :D

      Delete
  2. sedap pulak tgok tom yam tu =) sdap ke laksa tom yam?? 1st time plak tgok n dgr..harga pn boleh tahan ye..hu3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun 1st time tengok laksa tomyam tu. Tapi, depa ni masak memang yang pelik2 hehe.

      Delete
  3. wah.. sedapnya tengok makanantu semua.. terliur...

    ReplyDelete
  4. kelakar dialog diorg order mknn tu kak
    wah sedap2 je mknn u olls order
    telan air liur je kte org nengok
    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    ReplyDelete
  5. amboi..sodapnya makanan... jambu tu bantai je..nganga mulut luas2.haha..ape de hal...kwang3x..

    ReplyDelete

Apa kata korang?