Friday, October 11, 2013

# Pasal Blog

Mana Pergi Leaderboard & Large Rectangle?


Assalamualaikum!~

Sebelum kita mencari permasalahan kenapa iklan di Leaderboard & Large Rectangle kenit boleh ilang dari Nuffnang, jom kita jeling-jeling sikit blog picisan Nukilan Kenit ni hehehe. Cer perhati cer perhati.... apa yang korang perasan ada/takda kat blog ni??

Haaaaaaa...banyak takda kan? Sumer ni kenit la punyer keje hehehe. Cbox, linkwithin, segala link ke blog ping dan widget 'Papan Lekat' habis kenit kuarkan dari blog. Sebab? Sebab kenit takmo segala virus yang tak berkenaan masuk menepek kat blog ni. Tengok kat cbox tu je la. Jenuh kenit nak scroll down tengok sapa yang datang berkunjung ke sini. Senang sikit kenit nak BW kalau korang tinggalkan pesanan. Tapi, bila ada cbox tu, mesej yang mengarut2 plak kuar! Vevuluuuuuu je ai baca youuu! hehehe. Ntah apa-apa punye link diaorg bagi, naya je kalau terrrrrklik!


Tapi, kalau takda cbox pun harap korang boleh la tinggalkan jejak di kotak komen. InsyaAllah sedaya upaya kenit kejar korang balik sampai ke lubang cacing! Hey, tu dah bunyi lain macam tu hehehe...sorry i gurau je part tu. Nanti ai cari uoll's balik la (^_^).

So, next.... pe cer?




Aik? Aik? Aikkkkkkk? main ilang-ilang plak dia ye. Baru kelmarin kenit update survey dan check sumer bintang-bintang gemerlapan di Nuffnang. Sebelum ni elok je dia 'tiga beradik' duduk di tepi tu sehati sejiwa. Sama je bintang masing-masing dapat huhu.

Tup tup bukak tengahari ni, satu je yang muncul??? Apekejadahnye ini sumer????

Kenit perasan ramai jugak blogger yang terkene cenggini. Ilekkkk .... rilek brader brader rilek hehehe. Takpela dik non, kenit tengok kat blog kenit tu elok je iklan menari2 di tempat masing-masing. Asal ko tak kacau sen ai sudehhhh hehehe. 

p/s: STRESS??? eeee tolong la! aku banyak lagi benda nak kene hadap ni tau. Takda masa la nak stress bende kecik cenggini. Tapi, kalau boleh tolongla klik sekali kat leaderboard & large rectangle tu takdela stress sangat nanti wakakaka~

24 comments:

  1. Ramai juga lah yg sy baca ttg masalah nuff ni.. sy pun x check lg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahlah abg khir...dah jadi macam chispmore plak dah hehe

      Delete
  2. sama ler ngan shark..
    hari isnin skyper xdek..
    lpas tu ada kejap..
    skarang leader dan large pulak hilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia nak main cak cak ngan kiter kot shark hehehe :D

      Delete
  3. Sama ja.. iklan pun slow jgk dekat blog ko ni,,,aku pun... aku rasa memang ujung tahun macam ni,, slow,, sbb bisness lembab lah bro..
    http://cikyanzone.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Samalah kita...tetiba terus ada satu sahaja.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la dik...status gelihati pun cam akak pun ada satu gak ni. Haihhhh.....

      Delete
  5. Hehe Shakira punya elok2 Shakira letak tempat lain, dia keluar nun atas sekali :) Entry Terbaru : Dibenarkan Bernikah

    ReplyDelete
    Replies
    1. okla tu shakira...tambat dia elok2 tau jgn kasi lari hehehe :D

      Delete
  6. kiki..ayat marketing akak tu menggoda jiwa n raya yumida..hikhik..skrg iklan byk tdo time cenggini
    insha Allah klo iklan keluar, sure yumida klik utk akak
    aah isu atas tu ramai yg kena, yumida pun pernah kena, alhamdulillah, dah de bintang tu skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sis hehe, tapi macam yang sis cakap nanti elok la tu kan. Dia gi bertapa jap kot hehehe.

      Delete
  7. mama sumer hilang,, haha... hilang stress...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha takpe mama ilang stress tu lagi penting.

      Delete
  8. mmg tgh giler2 dgn problem virus dan malware nih... tapi sy x smpt nk godek lagi... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis check gak tau. Jangan kasi diaorg chan tanam virus kat blog kita :D

      Delete
  9. mm , ingat Nurrul aja yg mghadapi masalah ini.. rupanya ramai.... hmmmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai jugak yang kene camni nurul...takpe kita tunggu dan lihat nanti

      Delete
  10. maybee ia ade problem dengan template kot...
    cer tengok balik coding dia..
    blog abg x de masalah pon..
    ataupon mungkin abg pakai wordpress..

    http://abgdude.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. coding sumer takda masalah. Iklan kat sumer tempat ok ader elok je dia menari-nari. Cuma rating je la takda :)

      Delete
  11. hehe..saja tu dia menyorok kak:) nana cek tadi naseb ada tiga2 tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin la nana...akak pernah sekali main nyorok2 ngan dia dulu hehehehe

      Delete
  12. akak pun ada masalah macam tu jugak...tapi malas nak fikir...tk payah nak stress sangat....

    ReplyDelete
  13. Farah punya pun jdi cmni.. tinggal 2 jer.. maybe Nuffnang ada teknikal prob kot..

    ReplyDelete

Apa kata korang?