Pendaftaran Sekolah & Sekolah Agama Kakak.

Friday, October 04, 2013


Assalamualaikum!~


Sekarang dah masuk bulan Oktober kan. So, memang kenit kerap jugak check status pengesahan sekolah kakak untuk tahun hadapan. Benda depan mata je, masuk esppsel dan check samada nama anak kita ada dalam senarai sekolah yang dipohon. 

Kenit ingat nak buat rayuan mulanya, tapi mikirkan sekolah yang PPD bagi ni not bad la. Sekolah baru ni perempuan je sumer, sama cam masa kenit kecik2 dulu. Senang sekolah pempuan ni hehe. Lagi satu, yang penting sangat ialah transit. Kalau transit takda dari sekolah ke taska, susah sikitla bagi kenit nak amik dan antar kakak ke taska. Kiter ni bukan boleh kuar sesuka hati je. Kat opis ni ramai 'mata-mata golap'! hehe.




Kenit tengok status pengesahan tu masih lagi bertanda X, so tadi kenit call la sekolah baru tu cakap ngan pengetuanya. Beliau kata, surat dari PPD masih belum sampai lagi jadi memang belum timbul lagilah tanda . Memang PPD lambat yek? Beliau kata lagi kenit tak perlu risau. Okla, hopefully benda ni boleh setel nanti.

Kenit cadang nak daftarkan kakak ke sekolah agama. Sekolah ni dekat je ngan taska. Kenit ngan sorang pegawai di opis memang dah rancang nak daftarkan anak kami ke sekolah agama tu tuk sesi petang, tapi selalu je takda masa nak gi sana. Sekolah agama ni memang laku macam 'pisang goreng' hehe. Baru sat tadi, pegawai tu bagi kenit LAST borang pendaftaran. Dia kata, ni borang last. Alhamdulillah...syukur rezeki kakak. Penempatan hanya boleh 120 orang murid sahaja, maner tak laku kan hehe. 




p/s: ingatkan masa sekolah je kene isi borang, ni dah jadi parent lagi banyak kene isi borang hehe.

You Might Also Like

19 pengomen comel

  1. kenala rajin-rajin isi borang ek. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gitulah nampaknye encik bakul hehe.

      P/s: unik nama bakul tu :D

      Delete
  2. teringat dulu time skolah agama...
    kalo tak lulus xleh naik darjah...
    kalo darjah 3 x lulus so setaon la kene repeat darjah 3

    http://abgdude.com/blog/2013/10/04/header-baru/

    ReplyDelete
  3. hu3..dah tua2 pun nk kena isi borang jgak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi borang tak kira umur dah la ni hehehe

      Delete
  4. ok masa utk rajin dan aah bakat untuk menulis..sbb skg da jarang menulis kn hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu TB, tulisan kenit dah mcm doktor dah hehe.

      Delete
  5. dah lama x isi borang macam ni..rindulah zaman sekolah dulu..ihhii

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah kenit pun rindu zaman sekolah..byk kene isi borang periksa kan hehe

      Delete
  6. mama belum ada kesempatan nak daftarkan si kakak sekolah agama... aii seyy mennnn........... acaner boleh lupa ni...... ya allah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak..sempat lg kot mama. Cepat daftar tau ni pun dh bln 10 ni (^_^)

      Delete
  7. haha..jadi parent lah yg paling bnyk isi borang..

    ReplyDelete
  8. wah si akak dh nak masuk sekolah agama
    beznye
    moga dipermudahkan urusan mendaftar

    ReplyDelete
  9. lepas ni akak kena rajin tolong minta derma utk anak2 lak... hehehe

    ReplyDelete
  10. Klu isi borang sekolah ni mula2 dulu, sy selalu silap.. dkt nama murid tertulis nama sendiri. Tak perasan, bila anak balik dia ckp yg cikgu panggil dia dgn nama bapak dia hehee :D

    ReplyDelete
  11. Bila ank dh besar.. Macam2 plak kna urusakn kan..

    ReplyDelete
  12. Bugslah =) seorang ibu yang pntas..bgus juga hntar anak kt skolah prmpuan..boleh jga pergaulan dia

    ReplyDelete
  13. wahhh... tentu rasa lega kan.... selesai urusan daftar. tinggal sekolah je nanti..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM