Wednesday, October 16, 2013

# Cerita Kat Opis # Wanita

Penjawat Awam Wanita Boleh Pakai Seluar Ke Pejabat.



Assalamualaikum!~

Hou yeaaaa! Pada korang (penjawat awam) yang masih tak alert ngan benda ni, sila check pekeliling ni kat jabatan masing-masing ye. Kenit pun baru tau hehe. Anyway, this is kind of good news pada mereka yang nak tukar alternatif pakai seluar/long pants ke pejabat pasni.

To me personally, it's always better to wear long pants than short skirt ke opis. Walaupun skirt tu bawah paras lutut ia masih boleh 'mengganggu' pemandangan di opis hehe. Ni sekadar pemerhatian kenit je, mungkin tempat lain takde la kot. Yang pakai baju ketat-ketat apatah lagi kan......

So, dengan adanya garis panduan pemakaian long pants ni (Pekeliling Bil. 9 Tahun 2013), harapnya dapatla memberi mereka (yg sebelum ni pakai skirt) pilihan untuk beralih ke long pants. Apapun, itu pilihan masing-masing ye dop. Tapi, kalau dah pakai long pants ke pejabat tu, perlulah jugak sesuai ngan bajunya hehehe.





So, those yang nak try pakai long pants ke pejabat boleh la usha-usha seluar yang sesuai di kedai baju berhampiran. Jangan pakai ketat yang fit sampai boleh nampak tulang paha dah la hehe.

12 comments:

  1. As salam, salam ziarah daripada mamamyja.. hihik.

    ReplyDelete
  2. Eh ye ke boleh nampak tulang peha he..23x

    Ada masa, jemput singgah ke teratak saya.. cuma xde info yang mantap macam dekat blog ini www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mustahil kan kan kan hahaha:D

      insyaAllah bro :)

      Delete
  3. oohhh....baru tahu...sebelum nie dorang pakai baju kurung jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kak, so pasni bolehlah gayakan dengan seluar :)

      Delete
  4. sebaiknya pakai bju kurung baju kbngsaan lagi bgus kot... sbb universal dan sopan...

    ReplyDelete
  5. aah kan bagus jugak tu
    pergerakan lebih tangkas

    ReplyDelete
  6. Wah.. bertambah mcm2 gayalah lepas ni.. :D

    ReplyDelete
  7. nanti macam fesyen seluar datang ke pejabat..haha

    ReplyDelete
  8. cantiknya fesyen begini... mama duk rumah, kain batik je.. hihi

    ReplyDelete
  9. Ada baca jugak pekeliling baru nie.. tak terpikir nak pakai lagi buat masa nie.. lbh selesa berbaju kurung kot ke ofis.. =D

    ReplyDelete

Apa kata korang?