Powered by Blogger.

Tuesday, December 31, 2013

Dari Tadika Ke Sekolah Rendah.

Tuesday, December 31, 2013 19 Comments

Assalamualaikum!~

Ya Allah, cepatnya masa berlalu! Dua tahun tinggal di KL terasa macam baru dua hari hehe. Masa mula2 sampai kat KL, kakak baru berumur 4 tahun. Umur 5 tahun register tadika di KL, umur 6 tahun tukar tadika di PJ. Alhamdulillah, sekarang kakak dah nak masuk darjah satu! Darjah satuuuuuu ..... ohhhh anakku dah besar dah .... ibu tua dah .... hehe.

Alhamdulillah, urusan pendaftaran sekolah kakak untuk kemasukan darjah satu telah pun selesai hari ini. Dari rumah lagi, kakak dah beria benar nak tengok sekolah baru dia. Tak sabar merasai pengalaman dan suasana baru belajar di sekolah baru. 


Excited nak school dah! (^_^)

Monday, December 30, 2013

Because Of You

Monday, December 30, 2013 12 Comments
Assalamualaikum!~

For every breath we take, for all the blessings we receive in our life, there is only One we should be grateful to ... God. Not only on the health and success favors given, but also the opportunities to love and to be loved.

You have been a great inspiration to me ever since you were born, not only as a mother but also as a woman and as an adult. Incredibly, you have been and still teaching me the meaning of love and the beauty of motherhood. I can't imagine life without you dear....


*love* Me and my precious pearl *love*

The person I am most grateful in life would be my 1st precious pearl, Nurul Hazwani. My going-to-be 7 years old bundle of joy, her presence into my life when I was only 23 has changed me remarkably since. Though it was a 'tough' journey but I would go through the same way again because she is my precious pearl.

She's not only a big sister, but a mentor to her little sister Mira too. And, Mira always refer to her in every aspects like in studies and while playing. They fight alot (hehe), but at the end of the day they would turn to each other and laugh and hug and play again (^_^).

What can I say more? She is the best gift from God.

As a token of my appreciation and love, and also in conjunction with the amazing offer from the DiGi Thank You Sale that you can never resist, I hope to give my precious pearl a Smartphone or a Tablet, perhaps. She is going to Standard One next year, and with the new learning techniques going to be implemented in her school, I'm sure one of these gadgets could help her to gain extra informations and help with her studies. This will be a great Year End Sale from DiGi and as for me, this is the kind of Sale I have been waiting for!(^_^).




Sunday, December 29, 2013

Malam Hujan Tapi Mesra

Sunday, December 29, 2013 12 Comments

Assalamualaikum!~

Tahun ni tahun pertama kenit join malam mesra anjuran Jabatan. Nak merasa jugak kemeriahan sambutan Malam Mesra kat HQ ni, gempak ke tidak seronok ke tidak. Tiket memang dah lama beli siap-siap dah sebab tahu hadiah cabutannya lumayan dan makanan sedap-sedap plus ada kambengggggggggg! ekekeke.

Rezeki murah sungguh malam tu, kami ditemani hujan lebat selebatnya dari KL hingga ke PJ! Kami sampai dalam puku 7.50pm tapi meja makan baru penuh 3 buah je. Sampaikan KP pun datang lambat jugak huhu. Yang terlebih excitednye. macam biasa la my kenits ni. Sebab malam tu, diaorg join pakaian beragam kanak-kanak so tak sabar dah nak berposing sakan atas pentas tu kan!


Saturday, December 28, 2013

Bila Tak Plan Jadi Pulak!

Saturday, December 28, 2013 6 Comments

Assalamualaikum!~

Begitulah lumrahnya setiap kali kenit merancang. Bila kita plan baik-baik, last minit tak jadi pulak nak buat itu ini. Tapi, bila tak plan langsung, last minit tu la tergerak hati ni buat macam-macam atau nak pergi mana-mana. Hurmmm really don't know why la hehehe.

Public Holiday 25hb Disember 2013 .... orang lain balik kampung, gi jenjalan, gi tengok wayang. Kami pun gi jenjalan jugak ... walaupun tak jauh mana hehehe. 

Lokasi last minit : Taman Tasik Titiwangsa

Thursday, December 26, 2013

Lucky Number : 3998 My Broken Links!!

Thursday, December 26, 2013 11 Comments

Assalamualaikum!~

Lucky number! hahaha. Sapa ada no. plate atau no. hp '3998' boleh jual kat kenit hehehe. Terkejut beruk bila kenit check! Betapa hebat penangan broken links ni sehingga boleh mengggugat 'keamanan' kenit berblogging hehe.


Hari pertama (terjojol mata nengok!!)

Wednesday, December 25, 2013

Fungsi Crosspost Networkedblogs Di Blog.

Wednesday, December 25, 2013 11 Comments

Assalamualaikum!~

First time bila kenit register networkedblogs, kenit dah perasan tag crosspost ni di blog kenit. Apa itu crosspost? Ntah, kenit tak tahu hehehe. Malas nak amik tahu mulanya, sebab ia sebahagian dari networkedblogs jugak kan, dan 'kehadirannya' tak mengganggu post dalam blog kenit setakat ni. 


Tuesday, December 24, 2013

Mak Yam Kembali Ke Rahmatullah.

Tuesday, December 24, 2013 15 Comments

Assalamualaikum!~

Sangat terkejut dan terkilan kenit mendengar perkhabaran yang baru saja kenit baca di laman sosial. Allah lebih sayangkan Mak Yam ....INNALILLAHI WAINNA ILAIHIROJI'UN.

Mariam Bt Yahya atau lebih mesra dengan panggilan Mak Yam mendapat simpati masyarakat apabila berita beliau disamun dan dicederakan penyamun tidak berperikemanusiaan mendapat liputan meluas. 


Pencipta Rifle AK-47 Meninggal Dunia.

Tuesday, December 24, 2013 5 Comments
Assalamualaikum!~

Sarjan Senior Mikhail Kalashnikov sedang
melakarkan rekabentuk rifle AK-47as
 (RIA Novosti)

Pencipta dan ikon senjata rifel AK-47, Mikhail Kalashnikov meninggal dunia semalam pada usia 94 tahun setelah di masukkan ke Unit Rawatan Rapi di Izhevsk sejak 17 November lepas. Walaubagaimanapun, punca kematian tidak didedahkan. Bakat dan kepintarannya dikagumi dunia, namun legasi beliau lebih menonjol dan kontroversi apabila senjata ciptaannya digunakan dalam beberapa siri konflik berdarah di negara-negara di seluruh dunia. 

Monday, December 23, 2013

Sunday, December 22, 2013

Cara Linkkan Tab Menu Dengan Labels.

Sunday, December 22, 2013 13 Comments

Assalamualaikum!~

Cuaca mendung je ari ni. Baru plan nak bawak bebudak ni gi taman permainan, nampaknya kena postpone petang sikit la ye. Nak umpan senang je, kasi susu coklat sebotol dan citer kartun UPIN IPIN di youtube ekekeke. Bolehla ibunya melangok depan laptop ni kejap heeeee :D.

Hurmm rasa nervous plak nak kasi tuto ni hehe. Seriously, kenit sendiri pun ikut tuto blogger otai lain. Banyak lagi yang kenit tak tau pasal selok belok coding dan penggunaan aplikasi dalam blog ni. Tapi, since sahabat kite +Yumida Huda menghadapi sedikit masalah, maka kenit kongsikan apa yang kenit tau sikit-sikit. Harap tuto ni dapat bantu you dear dan semua newbie di luar sana (^_^).

Tips Pikat Perut Suamiku.

Sunday, December 22, 2013 19 Comments
Assalamualaikum!~

Some said jadi surirumah sepenuh masa lebih penat, and some said jadi pekerja dan surirumah pada masa yang sama lebih berat. Either way i agree with it, masing-masing punya opinion. 

So, kelmarin tekak ni teringin benar nak makan lauk berkuah. Asyik ikut tekak bebudak ni je, sesekali nak jugak kena tanya suami apa dia nak makan ye dak hehe.

"Tom yam nak?"

"Takda selera la ...."

CPUV 3 IN 1?

Sunday, December 22, 2013 10 Comments

Assalamualaikum!~

Dah hampir 3 minggu CPUV tidak kelihatan. Merajuk ke aper? Kenit ada hantar tiket kepada Nuffnang tengah bulan aritu untuk bertanyakan hal ni since satu CPUV pun tak lekat tuk bulan Disember ni.

Saturday, December 21, 2013

Tips Meneran Ketika Bersalin.

Saturday, December 21, 2013 17 Comments

Assalamualaikum!~

Pengalaman melahirkan Mira secara normal memberikan aku peluang untuk mengalami sendiri bagaimana rasanya ketika proses nak meneran. Dari tempoh sakit selama 12 jam, kontraksi yang mulanya selang setengah jam jadi selang 15 minit jadi selang 10 minit jadi selang 5 minit sehingga sampai setiap 2 minit sangat menduga mental dan fizikal aku!

Biasa tengok dalam drama tv kan, doktor or mak bidan tu kata, "ha terannnnn! tarik nafas terannnn lagi!". And baby kuar smooth je kan, but in real life real situation it's not always like that. Bila doktor konfiden cakap aku boleh melahirkan 2nd baby secara normal aku rasa lega teramat sangat! Tapi, rasa lega tak kekal lama pasal aku dah gabra nak mikir cara camne nak beranak normal ni hehehe. Pengalaman dah la zero, takat tengok orang meneran dalam tv tu boleh la haha.

Friday, December 20, 2013

Asas Najis Yang Patut Anda Ketahui.

Friday, December 20, 2013 15 Comments
Assalamualaikum!~

sumber : google

Fiqh Taharah - Asas Najis

Tahukah anda, taik hidung bukan najis? Tahukah anda, tahi telinga bukan najis? Tahukah anda, tahi mata bukan najis? Tahukah anda, air sampah bukan najis? Tahukah anda, air longkang bukan najis? 

Thursday, December 19, 2013

PRESIDEN BARU CUEPACS

Thursday, December 19, 2013 11 Comments

Assalamualaikum!~

Azih Muda, Presiden CUEPACS

Tahun 2014 bakal menyaksikan perjuangan CUEPACS yang akan diteruskan oleh Presidennya yang baru menggantikan Dato' Omar Osman. Pengumuman dibuat di Dewan Wawasan, Menara PGRM Cheras petang tadi mengumumkan Azih Muda sebagai Presiden baru bagi CUEPACS. Azih Muda merupakan Presiden Kesatuan Kebangsaan Pekerja-Pekerja Pihak Berkuasa Tempatan Semenanjung Malaysis (ANULAE).

Shopping & Lunching.

Thursday, December 19, 2013 4 Comments

Assalamualaikum!~

What day is today? Today is pay day!! hehehe. Seronok sakan orang gomen, arini dapat gaji kan. Ramai sungguh yang 'terkena' ingat semalam adalah hari gaji .... konfiden sangattttt! Semalam memang hari gaji tapi gaji bagi yang terima pencen hehehe. Sebetulnya. hari gaji adalah hari ni. Aku pun 'terkena' gak hehehe. Tekono den!

So, tghari tadi orang dok sibuk beratur kat kaunter beli makanan, aku dok melangok kat kaunter atm baru nak 'cucuk' duit gaji haihhhh. Kuar dari bank, tergerak plak kaki ni nak menyinggah Watsons disebelahnya nak tengok barang jeeee! tengok je tauuu! hehehe.


Aku & 'Bekas' Broadband.

Thursday, December 19, 2013 4 Comments
Assalamualaikum!~



Kenit merupakan pengguna broadband bila kenit start ada laptop tahun 2010. Tujuan beli laptop? nak main game hahaha. Tau game apa yang kenit gila sangat nak main dulu? Cafeworld dan Restaurant City! Game masak-masak tu la ....cam budak2 je! -_-

Wednesday, December 18, 2013

Respon Terhadap Kenaikan Tol

Wednesday, December 18, 2013 6 Comments
Assalamualaikum!~


Jika anda seorang pengundi berdaftar dan pengguna lebuhraya tegar, maka keputusan anda pada PRU lalu telah berjaya 'mengubah' corak pengurusan kewangan negara dalam hal berkaitan tol.

Ketinggian Lana Nordin.

Wednesday, December 18, 2013 7 Comments

Assalamualaikum!~

Kali terakhir aku bercerita pasal artis adalah 9 bulan lalu. Itu pun aku amik respon dari pendakwah berkenaan hal Rozita Che Wan di {SINI}. Aku masukkan sedikit je pandangan peribadi aku sebab aku rasa masa tu aku memang perlu ketengahkan benda ni pasal ia melibatkan tanggapan sesetengah masyarakat bahawa aurat wanita adalah hak peribadi walhal ianya tidak sama sekali! 

Lepas tu, aku merasakan macam takda 'kimia' untuk aku menceritakan hal tentang artis ni lagi. Macam tak perlu untuk blog aku. Nukilan Kenit bukan blog retis. Sebolehnya, aku cuba elakkan untuk cakna pasal isu artis kecuali jika aku merasakan ia kritikal dan perlu diketengahkan supaya kita semua dapat kebaikan atau pengajaran darinya.

Long story short ......


Tuesday, December 17, 2013

Mi Bakso

Tuesday, December 17, 2013 20 Comments
Assalamualaikum!~


Tak terlintas di hati nak makan selain nasi putih hangat bersama sup tulang idaman mak dara tenghari tadi haha. Time lunch, kalau tak ke MPC mesti ke carpark cari nasi padang. Perghh! nasi padang best giler kot! dah la best murah plak tu hehe. Itu lain hari aku kasi tau ada apa ngan nasi padang tu ye mihmihmih. So, lunch tengahari tadi kitaorg decide nak gi MPC try sup tulang. 

Monday, December 16, 2013

Blogger Termuda Di Dunia?

Monday, December 16, 2013 32 Comments

Assalamualaikum!~

Cam serius je dia nih! kalau jadi, boleh pecah rekod dunia! Rekod dunia sekarang dipegang oleh seorang budak berumur 15 tahun iaitu Gloson. Kalau nak tahu boleh check kat {SINI}. Ada 100 orang blogger yang dikategorikan sebagai blogger termuda dan berjaya di dunia. Senarai ni dikemaskini setiap masa (seperti yang dimaklumkan), so i guess this is the most up to date list until today.

Kalau aku izinkan, ayahnya izinkan dan Allah izinkan, mungkin anak dara sulungku ini yang akan jadi blogger termuda di dunia! mihmihmih.

Letak Button SEND, SHARE & LIKE Di Blog.

Monday, December 16, 2013 11 Comments

Assalamualaikum!~

Malam tadi kenit belajar bukan satu tapi dua tutorial yang ohsem dari seorang blogger otai mengenai cara-cara nak letak buttondi Nukilan Kenit. Sebelum tu, kenit singgah BW di blog sis +Yumida Huda dan memang 'langkah kanan' betul bila sis kongsikan ilmu terbaru ni! hehehe. Thank you dear (^_^).

1st Tutorial bagaimana nak letak button. Tutorial ohsem ini kenit pelajari dari blogger Faiz di {SINI}. Memang senang dan mudah caranya, hanya perlukan sedikit usaha untuk berjaya hehehe. Pentingnya button  ini adalah untuk memudahkan anda para pembaca yang kenit kasihi sekelian meng-like dan mengongsikannya terusssssss ke laman FB anda. Takyah susah payah copy paste url entri yang anda suka, just klik 'share' dan ia akan connect terus ke wall FB anda. OHSEM GILE kan???! hehehehe.

Sunday, December 15, 2013

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Sunday, December 15, 2013 6 Comments

Assalamualaikum!~




PEMENANG DIPILIH BERDASARKAN : 
Random.org & Top Referral
Patuh dengan segala syarat.
Pemenang bertuah

KLIK banner dan join sekarang (^_^)

bearyblossom's Mega Giveaway

Sunday, December 15, 2013 3 Comments

Assalamualaikum!~


bearyblossom's Mega Giveaway !

Klik banner untuk join .


Hadiah menarik menanti :
File K-pop x 2
K-pop Phone Chain x 1
Dust Plug K-pop x 2
Bead set bernilai RM100 x 3
Discount Voucher x 5
Plain Wide Shawl x 4
Flower crown x 1
Fridge magnet x 1
VCO Everlynn x 1
Shiseido Mask x 4
RM5 top up x 2
Blouse / dress x 2
Vector portrait + frame x 1
Boya Whitening Mask x 1
L - glutathione Magic Cream x 1
3in 1 Trio Lovely Lips Pallete x 1
Sabun susu beras x 1
Keychain smurfs x 1
Top up RM10 x 4
Cathy doll product x 2
keychain x 4
Gelang tangan x 1
Tudung double face x 3
Shawl x 1
Kopi Minuman kesihatan Green Fit x 1
Minyak angin Fresh Care x 1
Gelang x 1
Tasbih digital x 2
Tribal shawl x 2
Silk scarf x 2
Shirt / blouse x 30
Membership card x 3


Jom jadi salah satu pemenang giveaway ini !


Friday, December 13, 2013

Sup Tulang

Friday, December 13, 2013 5 Comments

Assalamualaikum!~

Oh yesssss! sapa peminat sup tulang? Aku adalah peminat tegar sup tulang ... i mean sup tulang yang best-best! Dah berhari-hari aku ngidam nak makan sup tulang. You know how many days? 3 days! Setiap kali pergi mesti "dah habis"! aku selalu tanya balik 'diaorg ni tak reti-reti lagi ke nak masak banyak-banyak??' .... tapi tanya dalam ati je la -_-

Aku kuar lunch setiap kali tepat pukul 1.00tgh! Kadang-kadang 12.56, kadang-kadang 12.58 tapi still dah habis! Bukan jauh sangat tempatnya pun, sebelah opis je dan aku rasa aku ni dah berjalan cukup laju dah dari orang lain! haha. You know kat PJ ni berlambak kedai makan yang sedap dan murah-murah time lunch kan. So, i assumed diaorg sumer gi makan kat tempat lain instead of kat sebelah opis ni!

Gangguan Bekalan Air Bakal Jejas Sejuta Penduduk.

Friday, December 13, 2013 9 Comments

Assalamualaikum!~


sumber : google

Siap sedia wahai rakyat jelata! Ini adalah pengumuman penting untuk perhatian semua! Bagi yang dah tahu bolehlah mula bersiap sedia, bagi yang baru nak tahu mai la cheq nak habaq kat hampa la ni hehe. Tragedi bekalan air terjejas mulai minggu depan!

Selamat menadah ayaq!! (^_^)

Makanan Eksotik Korea.

Friday, December 13, 2013 11 Comments
Assalamualaikum!~

Jika anda memikirkan makanan seperti Kimchi, Bibimbap, Bulgogi atau Seolleongtang maka anda salah! Nama pun eksotik kan, mestilah ada ciri-ciri 'RARE' dalam makanan dan dari segi penyediaannya.

Kalau anda peminat rancangan 'Fear Factor' atau anda merupakan peminat tegar artis k-pop atau anda merancang untuk melancong ke negara Korea, tentunya anda ingin mengetahui makanan apa yang menjadi hidangan eksotik dan pelik di sana.


Sundae

Thursday, December 12, 2013

Meredakan Gatal & Kesan Gigitan Nyamuk.

Thursday, December 12, 2013 24 Comments

Assalamualaikum!~

Memang annoying rasa bila kita berdiri tepi longkang atau duduk di warung tepi jalan dan digigit nyamuk yang tidak berperikenyamukan! ekekeke. Kalau orang dewasa pun tak tahan asyik tergaru-garu sampai calar balar kulit, bayangkan kalau budak-budak yang kena? bila garu, berdarah-darah kulit dibuatnya; Bila tak garu kemain gatal jadiknya!

Kaki mangsa a.k.a Mira

MommieSafiyyah's 1st Anniversary Giveaway!

Thursday, December 12, 2013 7 Comments

Assalamualaikum!~


Interesting! Let's support and join now!

"Saya Sangat Berminat Nak Cuba Produk HERB LAX Shaklee kerana saya ingin mengempiskan perut yang buncit ini. Walaupun tubuh kurus, tapi masih tidak dapat menyembunyikan kebuncitan dan saya berharap HERB LAX Shaklee dapat membantu saya" 

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 Disember 2013 jam 12.30 tengahari

Wednesday, December 11, 2013

Keyword Paling Banyak Muncul!

Wednesday, December 11, 2013 33 Comments

Assalamualaikum!~

Tengah dok garu-garu kepala sambil berfikir apa nak tanya kat Nuffnang, macam biasa la check keyword apa paling banyak korang cari kat blog aku ni. Hari-hari 'muka' lain takda, 'muka' yang sama jugak aku tengok! hahaha. Kalau tak pasal cermin mata mesti pasal nak bersalin/beranak kan.


Tuesday, December 10, 2013

Semangat Nak Berjimat!

Tuesday, December 10, 2013 21 Comments

Assalamualaikum!~

Lama dah usha kedai baru ni. Tengok orang bukan main ramai lagi yang menyinggah. Laku bebenor macam restoran! So, malam tu kenit ajak Pak Jelan datang sini. Nak try jugak benda alah ni, best ker tak best hehehe.

Sebelum pergi, sempat jugak tanya kat Pak Jelan tau ke dia nak menggunakan mesin tu. "Alaaaa, senang je kat situ kan ada arahan ikut je la!". "Boleh guna duit kertas tak? syiling tak cukup ni?". "Ala bolehhhhh .... ade tempat masuk duit kertas sekali la tu". Fuh! selamatttttt ..... suamiku heroku! ahakssss!


stok seminggu! mihmih~

Monday, December 09, 2013

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com

Monday, December 09, 2013 24 Comments

Assalamualaikum!~



Tertarik sungguh nak join!

Kenapa aku jadi blogger?
  • Objektif asal bukan kerana minat, tapi lebih kepada keperluan kenit untuk meluahkan perasaan dan berkongsi rasa secara maya. Dulu ada buku diari sendiri, tapi lenguh dah tangan ni nak genggam pen lama-lama, maka kenit beralih ke arah keyboard. Timbulnya minat bila kenit terbaca blog blogger femes Maria Elena dan Hanis Zalikha ketika itu. Dari situ, kenit memulakan langkah secara rasminya menghasilkan sebuah blog peribadi sekitar bulan September 2012. Bermula tarikh itulah, kenit merasakan yang berblogging ini menjadi satu kepuasan bagi kenit setiap kali kenit meluahkan rasa atau berkongsi info mengenai apa saja. Tambah kenit suka bila ada orang sudi singgah dan baca coretan kenit samada sekadar untuk suka-suka atau untuk menambah ilmu. Sehingga ke saat ini, kenit masih mencintai alam blogging dan berharap passion ini tidak akan malap sampai bila-bila!

Korang belum join?
Jom klik banner dan join sekarang!
(^_^)
Kongsikan kecintaan anda pada blog melalui segmen ini
Tarikh tutup : 28 Disember 2013 tepat jam 12 tghmalam.

Car Oh Car!

Monday, December 09, 2013 29 Comments

Assalamualaikum!~

Hidup di Kolumpo ni, kalau kita tak tahu serba serbi memang payah la nak survive. Kat mana pun kita tinggal, nak tak nak kena tau apa yang perlu dibuat bila kita dalam kecemasan, terutama hal-hal yang melibatkan harta peribadi. 

Alkisahnya, macam biasa Pak Jelan akan datang amik aku dan anak-anak setiap kali pulang dari keje. Sepatutnya, Pak Jelan amik anak-anak dulu di taska tapi hari tu, anak-anak tak kelihatan dalam kereta. Ghupernye, kereta 'kebal'ku rosak! Pak Jelan hampir terkandas di persimpangan Jalan Barat, namun syukur Allah 'membawa' kereta sampai ke pejabatku. Kalau tetiba dia terkandas di jalan besar sorang-sorang camno nak buek tu? kalau aku yang kena? issshh!


Sunday, December 08, 2013

Hadiah Sempena Hari Lahir.

Sunday, December 08, 2013 16 Comments

Assalamualaikum!~

Matlamat asal berblogging hanyalah sekadar untuk suka-suka. Namun, takdir Allah Maha Hebat, aku semakin 'mencintai' alam blogging dan kini semakin 'melekat' di hati. Masuk kontes dan giveaway untuk support kawan-kawan. Kalau yang tak sempat tu bukan bermaksud aku tak mau tapi kekangan masa dan perangai aku yang kuat pelupa ni memerlukan aku organise masa aku bebetul sebelum aku nak join ape2 kontes.

Mungkinkah ini yang dikatakan rezeki, tidak pernah aku mengharapkan apa-apa apatah lagi untuk memenangi hadiah utama! Seperti yang aku kata tadi, masuk kontes untuk suka-suka dan support kawan, maka aku pun join kontes yang dianjurkan oleh sis +Yumida Huda  di {SINI}.


BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD

Sunday, December 08, 2013 6 Comments

Assalamualaikum!~

Berita baik untuk semua blogger Malaysia!



Award "BLOGGER GEMPAK 2013" Bermula..!




Pelbagai Hadiah Menarik Bakal Dimenangi!

Hadiah-hadiah :

Tempat Pertama : 1 Pemenang - RM100 + Piala "BLOGGER GEMPAK 2013" + 1 Tudung + 1 Bantal Kraftangan Saiz A4 + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Kedua : 1 Pemenang X RM50 + 1 Tudung + 1 Tasbih Digital + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Ketiga : 1 Pemenang X 1 Tasbih Digital + 1 Tudung + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Saguhati : 20 Pemenang X Setiap Pemenang Berpeluang Memenangi Satu Hadiah (Tudung, Shawl, Lotion, Mineral Coffee, Tasbih Digital, Fridge Magnet, Keychain, Masker Savee, Topup HP, Minyak Angin Fresh Care, dan macam-macam lagi)


Menarik bukan?

Syarat-syarat Contest :

1. Follow Blog Ejulz & Semua Sponsor;


2. Like Page FB :



3. Klik Banner Sponsor ;

[KLIK]


4. Buat satu entry di blog anda yang bertajuk "BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD".
5. Dalam entry WAJIB letak BANNER CONTEST dan hyperlink ke link contest ini.
6. Letak link entry anda pada ruangan kotak komen di bawah.
7. Jika Disahkan Syarat-syarat cukup, Ejulz akan Print Screen entry contest dan akan diletakkan ke dalam Album "BLOGGER GEMPAK 2013" AWARD.
8. Gambar Print Screen Entry yang mendapat LIKE TERBANYAK akan dikira pemenang. Kira adil bukan? ^_^





JOIN SEKARANG!

TARIKH TUTUP CONTEST ADALAH 4 JANUARI 2014.



Thursday, December 05, 2013

Rewards!

Thursday, December 05, 2013 17 Comments

Assalamualaikum!~

Lameeeee dah diaorg mintak yang baru. Tapi, ibu buat dekkkkk je, kalu ikutkan hati malas nak layan permintaan tu. Tapi, memang nak jadi rezeki sungguh kot, dalam kita kata 'tak boleh' tu ade je sebab dan musabab yang 'membolehkan' diaorg dapat yang baru hehe.

Wednesday, December 04, 2013

Apa Nak Tanya Kat Nuffnang?

Wednesday, December 04, 2013 40 Comments

Assalamualaikum!~

Masa memula kenit register Nuffnang, kenit tak berapa nak cakna pasai CPUV/BE atau CPC. Asal ada iklan kat blog itu dah ok. Glitteratti atau Non-Glitteratti itu tak jadi hal. Apatah lagi kenit nak tahu pasai macam mana nak hantar tiket kat Nuffnang mintak bagi CPUV/BE? lagi la kenit tak tahu hehe.

Tapi, selepas 2 bulan berblogging kenit tak nampak perubahan pada CPUV/BE. CPC ok je bertambah selalu, tapi CPUV belum muncul-muncul lagi. Blogger lain dah dapat 'genggam' banyak CPUV tapi kenit punyer tau lagi pun tak 'lekat' lagi.

GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

Wednesday, December 04, 2013 12 Comments

Assalamualaikum!~


 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Top Refferal - Hadiah Utama❤ Top Refferal - Hadiah Kedua
❤ Random.org -Hadiah Awesome yang lain

Tarikh tutup : 1 November 2013- 20 Disember 2013

Moh le join weh!
(^_^)
Klik banner untuk join sekarangggggggg!~

Tuesday, December 03, 2013

Contest Kasih Ephyra ~ Phase 1

Tuesday, December 03, 2013 28 Comments

Assalamualaikum!~


KLIK {SINI} UNTUK JOIN

Mengapa kenit nak sertai contest Ephyra ni? Sebab kenit nak menang dan merasai sendiri miracle produk Ephyra. Bukan saja kulit yang halus licin dan wajah yang bebas dari masalah malah kenit ingin memiliki kulit yang sihat gebus dan kenit percaya Ephyra dapat membantu kenit mengatasi masalah kulit yang sekian lama membelenggu diri ini. 

Kenit banyak membaca info dan testimonial dari blogger Kak Fila mengenai kebaikan produk Ephyra. Bermula dengan pengenalan tentang Ephyra {SINI}, Kak Fila berkongsi perbezaan selepas menggunakan Ephyra di {SINI},{SINI},{SINI} & {SINI}. Sapa tak jeles nengok tangan yang halus mulus macam Kak Fila kan heeee. Tu baru tangan, belum muka lagi tu hehe.

Kak Fila, pinjam gambo jap yek (^_^)

Ya Allah, berbeza sungguh tahap kehalusan kulit kami berdua. Tengok kak Fila punyer kulit tangan halus dan rata je. Tengok kenit punyer kulit tangan, rasa boleh buat peta jalan siap dengan parit sekali! muehehehe. So, nampak tak di situ keperluan kenit untuk memiliki Ephyra ni?


Kalau anda ingin tahu lebih lanjut mengenai Ephyra, boleh LIKE & FOLLOW :



TARIKH CONTEST

2 Disember 2013 - 13 Disember 2013

(pemenang akan diumumkan pada 20 Disember 2013)

Monday, December 02, 2013

Majlis Konvokesyen & Anugerah Cemerlang - Part 2

Monday, December 02, 2013 17 Comments

Assalamualaikum!~

Dah puas melaram di {SINI}, it's time for the BIG show! Of course, 'lensa' kamera ibu tertumpu pada my 1st precious pearls yang graduate pada hari tersebut. I'm so proud of you gurl ....! 

Cuma satu yang kenit geram sangat aritu, ntah macam mana handphone samsung kenit boleh tercicir ntah ke mana. Kacau jiwa dibueknyo! Dah la kene bebel ngan Pak Jelan satu hal! "Maner handphone ni haniiiiiiiii? pagi tadi ader je!! pot pet pot pet pot pet". Berdesingggggg je telinga kita ni, tapi nak buek camno ... tadahkan ajo la, dah memang kenit yang cuai sikit pagi tu kan huhu.  

Acara hari tu dimulakan dengan bacaan doa oleh murid 6 tahun, apa namanya kenit dah lupa hehe. Pastu ucapan perasmian pulak oleh Datukkkkk .... pun kenit lupa gak namanya hahahaha. Ye la, event ni hampir sebulan yang lepas. La ni baru la terkinja-kinja nak update dalam blog kannnnn. Kira siaran terlewat la niiii .... jangan marah haaaa :D



Ni la Datuknya. Apa-apa event yang melibatkan tadika ni,
mesti ada Datuk ni yang merasmikannya.

CPUV KE 21 - Libresse

Monday, December 02, 2013 6 Comments

Assalamualaikum!~

Alhamdulillah muncul sebijik lagi iklan nuffnang di Nukilan Kenit. Lately, kenit jarang dah hantar tiket kat Nuffnang. Nak menjadi satu keje pulak asyik nak hantar tiket je hehe. Agak-agak dah lama tak dapat ads baru, masa tu la baru kenit terhegeh-hegeh nak antar tiket hehehe.


Sunday, December 01, 2013

Kenapa Orang Islam Tak Boleh Cakap R.I.P?

Sunday, December 01, 2013 12 Comments

Assalamualaikum!~

Pernah kita tertanya mengapa tak boleh? atau kita sendiri tak tahu sebenarnya yang kita memang tak boleh ucap begitu pada orang bukan Islam yang telah meninggal dunia. Kita ni suka main hentam semberono je kan? Omputih cakap "R.I.P" kita ikut sama cakap. Omputih ucap "Merry Christmas" kita pun sama ikut ye dak. Apa maksud R.I.P? ramai dah tahu ni, maksudnya Rest In Peace bermakna 'bersemadilah dengan tenang'.

Apa salahnya kita ucap R.I.P pada non-muslim yang telah meninggal dunia?

R.I.P a.k.a "Rest In Peace" adalah bacaan doa yang lazim diucapkan oleh paderi-paderi kepada si mati ketika upacara pengebumian di tanah perkuburan. Orang Islam dilarang mengucapkan doa seumpama ini kepada orang bukan Islam yang telah meninggal dunia.

Saya Nak RM 100 daripada Lyssa Faizureen !

Sunday, December 01, 2013 8 Comments

Assalamualaikum!~


Woweeeeee! Lysa is back! Balik balik je terus buat GA ye Lysa. Kerrrrlas ko dik non muehehehe. Masa kenit memula nak start blogging pun, Lyssasecret.com adalah antara blog panduan utama untuk kenit mengetahui selok belok mencantikkan blog. Well done Lysa! 

Back to the story, Nukilan Kenit menapak di alam blogging ni baru setahun jagung usianya. To be exactly, 1 tahun 2 bulan. Baby lagi niiii hehehe. Alhamdulillah semangat nak berblogging tu sentiasa mantop sehingga ke saat ini. 

Mai sini kenit tag 3 lagi sahabat ye :D


So guys jom join dengan klik banner di atas (^_^)

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.