Apa Nak Tanya Kat Nuffnang?

Wednesday, December 04, 2013


Assalamualaikum!~

Masa memula kenit register Nuffnang, kenit tak berapa nak cakna pasai CPUV/BE atau CPC. Asal ada iklan kat blog itu dah ok. Glitteratti atau Non-Glitteratti itu tak jadi hal. Apatah lagi kenit nak tahu pasai macam mana nak hantar tiket kat Nuffnang mintak bagi CPUV/BE? lagi la kenit tak tahu hehe.

Tapi, selepas 2 bulan berblogging kenit tak nampak perubahan pada CPUV/BE. CPC ok je bertambah selalu, tapi CPUV belum muncul-muncul lagi. Blogger lain dah dapat 'genggam' banyak CPUV tapi kenit punyer tau lagi pun tak 'lekat' lagi.

So, kenit start cari punca masalahnya. Banyak entri yang korang boleh cari dari blog lain berkenaan dengan bagaimana nak hantar tiket kat Nuffnang ni dan apa yang kita boleh tanya kat diaorg. Itu salah satu caranya untuk kasi diaorg notice 'kewujudan' kita hehe.



Amboiii kemain lagi ayat +Paperbag Head tu hahaha. Jangan dik, takkan ko nak langgar orang sebab tak bagi BE dik hahaha. Ini hal kicik saja maaaa, kita kasi setel cara baik lor hahaha. Okla Rizal, sementelah Rizal dah tanya kenit ni. Maka, bolehlah kenit share-share apa yang kenit tahu serba sedikit. Ini pun kenit belajo dari blogger otai yang lain.

Sebelum kita nak hantar tiket kat Nuffnang, kita kena kenalpasti dulu apa yang kita nak tanya. Nak tanya pasai CPUV/BE? nak tanya pasai bagaimana iklan-iklan tu running di blog? atau lain-lain.

So, untuk 1st tiket ini yang kenit tanya pada Nuffnang ....


Pastu ini jawapan dari Nuffnang .....




Haaaaa haha panjang gilos kan! Takyah layan sangat la yek :D. Tapi, alhamdulillah beberapa hari lepas tu kenit dapat CPUV/BE pertama dan kedua dan ketiga dan keempat .... dan seterusnya muehehehe.

Korang tak perlu susah payah nak taip bahasa omputih, bahasa melayu pun diaorg faham gak hehe. Dan, tak perlula nak hantar tiket kerap sangat. Agak-agak CPUV/BE tu kureng atau tak dapat langsung barulah korang boleh hantar tiket dan tanyalah apa yang korang nak tanya. 

SELAMAT MENCUBA
(^_^)

You Might Also Like

40 pengomen comel

  1. nak tirulah ayat kenit tu.. hihi...

    ReplyDelete
  2. tanya je kalau rasa nak tanye ape..confirm diorang balas walaupun ayat mengada-ngada..hihi

    ReplyDelete
  3. mmg...tulis je bahasa melayu..nuffnang tu jawab gak..n pasti lepas tuu BE menyinggah sll

    ReplyDelete
  4. hai kenit..
    gud info..tapi akak blum daftar lagi,mcam nak try lah jugak hehe

    ReplyDelete
  5. Yang pastinya dorang akan tetap jawab dlm bahasa omputih hehehehe.. xkisah la kan yang penting lepas tu dapat cpuv kuikui..

    ReplyDelete
  6. mcm best jer nuff nie..hmmm, mcm nak tempek jer stu iklan kat blog..tp masih was2 lepas baca artikel dri blog uztaz zaharudiin..huhu

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum...kenit,

    memang nuffnang nie memang kena sentiasa berinteraksi dengan diorang bukti anda aktif dengan blog anda.

    mselim3

    ReplyDelete
  8. Banyak gilos dibalasnya. Menjawab sakan ni. Hehe. Tapi Nuffnang memang selalu tunggu kita hantar tiket dgn update survey tu..

    ReplyDelete
  9. aah kan..bermacam soalan yumida sellau tanye kat nuffie..alhamdulillah..diorang layan baik je...even soalan cam budak2..hehe
    isi tabung nuffnang sini-libresse

    ReplyDelete
  10. TQ Kenit for sharing...hehehee....
    Boleh dijadikan PANDUAN....
    Sebelum ni akak ada baca jugak..tak pernah take action pun...muahahaha...
    Maybe kna try dah nie...kan kan kan....


    x0x0 ^___^

    ReplyDelete
  11. Kena try gak ni setelah tepu je tak gerak gerak

    ReplyDelete
  12. tahniah, suka entri ini.terima kasih tunjuk contoh real punya..:)salam kenal dr CMK..:)

    ReplyDelete
  13. Kemain panjang lagi Nuffnang replied.hehehe..Good Sharing :)

    ReplyDelete
  14. mak ai panjangnya surat cinta dari Nuffnang. alhamdulilah tak pernah putus lagi BE

    ReplyDelete
  15. first ticket yg saya sent pasal status..tanye mcm mana nak dapatkan glitterati..lepas 2-3 tgk-tgk dah bertukar status..hehe

    ReplyDelete
  16. Bagus perkongsian kenit nie.. boleh membantu blogger baru merasa income dri nuffnang jugak kan.. semoga bertambah murah lg rezeki kenit lepas nie..=D

    ReplyDelete
  17. panjang giler jawapan dia bagi.. hahahaha

    ReplyDelete
  18. aiseh..tersipu sye dibuatnye..hehe.. nak copy paste je ayat kak Kenit tu bole? hehhehe...
    by the way..I'm back~ time kasih atas keprihatinan kak Kenit. dh ok. cuma tekak je pahit lagi. jom pekena mee sup! muahahha....

    ReplyDelete
  19. boleh tanya nuffnang tapi jawapannya ntah tak faham......

    ReplyDelete
  20. As salam dear
    Cmne nak cek CPUV tu?
    Sy bdk bru belajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam dear, nak CPUV kena gi kat website Nuffnang-->Earnings-->Semak kat kolum CPUV.

      Delete
  21. as salam....na tny gk...bile kte dftar nuffnang ble kte bley dpt status glitterati...skrg da masuk 4 hari status masih non-glitterati...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam, kalau ikut pengalaman anim sendiri berbulan lepas tu baru dapat status glitteratti ni sis hehe. Kena rajin update survey dan hantar tiket pada mereka dan lakukan apa yang mereka kehendaki supaya mereka notive kewujudan blog kita.

      Yang penting blog update setiap hari dan sentiasa pantau prestasi blog di nuffnang. Wallahualam :)

      Delete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM